120 minut
8–10 porcí
Co budete na 1 roládu potřebovat?
Na dýňovou roládu:
- 3 vejce pokojové teploty
- 70 g hladké pšeničné mouky
- 30 g mouky z vlašských ořechů
- 1 kávová lžička kypřicího prášku
- ½ kávové lžičky jedlé sody
- špetka soli
- 1 kávová lžička cejlonské skořice
- 1 kávová lžička perníkového koření
- 160 g dýňového pyré
- 150 g třtinového cukru
- 50 g krupicového cukru
Na krém:
- 50 g změklého másla
- 200 g Lučiny
- 50 g moučkového cukru
- 1 kávová lžička vanilkové pasty
Postup
Troubu předehřejeme na 180 stupňů – horní a spodní ohřev bez horkovzduchu.
Nejprve si připravíme piškotovou roládu. Oddělíme bílky od žloutků a bílky vyšleháme do sněhu. V jedné míse smícháme hladkou mouku, mouku z vlašských ořechů, kypřicí prášek, sodu, sůl, perníkové koření a skořici.
V druhé míse vymícháme spolu dýňové pyré, žloutky a oba cukry. Poté přidáme směs mouky a koření a nakonec opatrně vmícháme sníh.
Těsto pak vylijeme na plech vyložený pečicím papírem a rozetřeme jej do všech stran. Vložíme do trouby na 18 minut.
Po vytažení ihned překlopíme plát těsta na čistou utěrku a opatrně odlepíme pečicí papír. Z těsta papír může jít trochu hůře, dávejte tedy pozor, ať se nepotrhá.
Až máme papír odstraněný, spolu s utěrkou zamotáme těsto do rolády a necháme cca 1 hodinu vychladnout.
Zatímco nám dýňová roláda chladne, připravíme si krém. Povolené máslo vyšleháme spolu s Lučinou, cukrem a vanilkovou pastou do jemného nadýchaného krému,
Roládu potřeme krémem a opět zarolujeme. Pak hned můžeme krájet na plátky a servírovat. Dobrou chuť!
Recept a foto: @_milluji_