⏳ Doprava do Parcelshopu za 1 Kč už jen do 30. listopadu! ⏳

Košík

(0)
Zavřít

V košíku nemáte žádné zboží.

Dýňová roláda s vlašskými ořechy

v pátek 18. 11. | 680x přečteno


Máte rádi rolády? A co minirolády? Kateřina Jašková pro nás vykouzlila tuhle boží dýňovou roládu s nadýchaným krémem a vlašskými ořechy, abyste měli co mlsat k podzimnímu šálku kávy či čaje. Piškotová roláda s dýní krásně prozáří pošmourné dny. Tak hurá na to!

Sdílet



Dýňová roláda s vlašskými ořechy
120 minut
8–10 porcí

Co budete na 1 roládu potřebovat?

Na dýňovou roládu:

  • 3 vejce pokojové teploty
  • 70 g hladké pšeničné mouky
  • 30 g mouky z vlašských ořechů
  • 1 kávová lžička kypřicího prášku
  • ½ kávové lžičky jedlé sody
  • špetka soli
  • 1 kávová lžička cejlonské skořice
  • 1 kávová lžička perníkového koření
  • 160 g dýňového pyré
  • 150 g třtinového cukru
  • 50 g krupicového cukru

Na krém:

  • 50 g změklého másla
  • 200 g Lučiny
  • 50 g moučkového cukru
  • 1 kávová lžička vanilkové pasty

Postup

Troubu předehřejeme na 180 stupňů – horní a spodní ohřev bez horkovzduchu. 

Nejprve si připravíme piškotovou roládu. Oddělíme bílky od žloutků a bílky vyšleháme do sněhu. V jedné míse smícháme hladkou mouku, mouku z vlašských ořechů, kypřicí prášek, sodu, sůl, perníkové koření a skořici.

V druhé míse vymícháme spolu dýňové pyré, žloutky a oba cukry. Poté přidáme směs mouky a koření a nakonec opatrně vmícháme sníh. 

Těsto pak vylijeme na plech vyložený pečicím papírem a rozetřeme jej do všech stran. Vložíme do trouby na 18 minut.

Po vytažení ihned překlopíme plát těsta na čistou utěrku a opatrně odlepíme pečicí papír. Z těsta papír může jít trochu hůře, dávejte tedy pozor, ať se nepotrhá. 

Až máme papír odstraněný, spolu s utěrkou zamotáme těsto do rolády a necháme cca 1 hodinu vychladnout.

Zatímco nám dýňová roláda chladne, připravíme si krém. Povolené máslo vyšleháme spolu s Lučinou, cukrem a vanilkovou pastou do jemného nadýchaného krému,

Roládu potřeme krémem a opět zarolujeme. Pak hned můžeme krájet na plátky a servírovat. Dobrou chuť!

Recept a foto:  @_milluji_

Ozdobte své dezerty jako profesionál

Čtěte také

Líbí se Vám článek?

Přihlaste se k odběru a dostávejte další zajímavé články do e-mailu každý týden.

Odebírat

Kam dále?

zavřít

Přihlášení pomocí e-mailu

Zapomněli jste heslo?