Nejlepší svačiny pro děti: Připravte je zdravě, rychle a barevně
19.08.21 | 9104x přečteno
Jsem poctivý vanilkový třtinový, těší mě! Budu poslední dokonalou tečkou v každém koláči, zákusku a cukroví, ale provoním i ovesnou kaši nebo krém do dortu. Můj karamelový tón mi dodává na zajímavosti!
Ne nadarmo se říká, že vanilka je královna mezi kořením. Je velmi náročná na pěstování a zpracování – vše se dělá ručně. I z tohoto důvodu patří mezi nejdražší koření. Potřebujete špetku vanilkového cukru do tvarohové nádivky z receptu po babičce? Tak vyzkoušejte tento cukr z kvalitní madagaskarské vanilky a z třtinového cukru. Náhrady se syntetickým vanilinem už nebudete chtít ani vidět, ten rozdíl je nesrovnatelný. Vanilkový cukr dodá jídlu a dezertům to pravé aroma a jemnou sladkou chuť.
Vanilka původně pochází z Mexika. Nejkvalitnější producenti vanilkových lusků jsou na Madagaskaru, v Mexiku a na Tahiti. Každý producent však používá jiný druh vanilky i způsob sušení, proto je také odlišná i výsledná chuť – na Madagaskaru sladká, z Mexika trochu kořeněná a z Tahiti květinová. Výsledný produkt je však vzhledově stejný, čokoládově hnědý až zdánlivě černý lusk. Kvalita však vyžaduje oběti, a tak jsou lusky z těchto zemí zároveň ty nejdražší.
Croissant bread puding s jahodami a nugátovou čokoládou
30.06.22 | 212x přečteno
Pěstování a využití vanilky aneb voňavé tajemství vanilkovníku
08.12.21 | 3329x přečteno | 5 minut
Tento produkt zatím nemá žádné hodnocení.
Vanilkový třtinový cukr