11.10.24 | 21053x přečteno | 2 minuty
Vanilkový třtinový cukr
Jsem poctivý vanilkový třtinový, těší mě! Budu poslední dokonalou tečkou v každém koláči, zákusku a cukroví, ale provoním i ovesnou kaši nebo krém do dortu. Můj karamelový tón mi dodává na zajímavosti!
- z kvalitního třtinového cukru
- nepostradatelný do pečiva, koláčů a dezertů
- vyroben z pravé vanilky z Madagaskaru
Alternativní produkty z kategorie Vaření a pečení:
Vanilkový třtinový cukr
Informace o produktu
Ne nadarmo se říká, že vanilka je královna mezi kořením. Je velmi náročná na pěstování a zpracování – vše se dělá ručně. I z tohoto důvodu patří mezi nejdražší koření. Potřebujete špetku vanilkového cukru do tvarohové nádivky z receptu po babičce? Tak vyzkoušejte tento cukr z kvalitní madagaskarské vanilky a z třtinového cukru. Náhrady se syntetickým vanilinem už nebudete chtít ani vidět, ten rozdíl je nesrovnatelný. Vanilkový cukr dodá jídlu a dezertům to pravé aroma a jemnou sladkou chuť.
TOP informace o třtinovém cukru
- Produkt obsahuje třtinový cukr.
- Kvalitní vanilka z Madagaskaru dodává cukru jedinečnou chuť.
- Byla použita pravá vanilka, ne syntetický vanilin.
- Kromě přírodního vanilinu obsahuje pravá vanilka až 200 dalších aromatických látek.
- Harmonizuje smysly a tlumí nervové napětí.
Odkud pochází ta nejlepší vanilka?
Vanilka původně pochází z Mexika. Nejkvalitnější producenti vanilkových lusků jsou na Madagaskaru, v Mexiku a na Tahiti. Každý producent však používá jiný druh vanilky i způsob sušení, proto je také odlišná i výsledná chuť – na Madagaskaru sladká, z Mexika trochu kořeněná a z Tahiti květinová. Výsledný produkt je však vzhledově stejný, čokoládově hnědý až zdánlivě černý lusk. Kvalita však vyžaduje oběti, a tak jsou lusky z těchto zemí zároveň ty nejdražší.
Zajímavosti a recepty
Recenze nakupujícího heureka.cz
Mám ji ráda, chuťově výborná, přidávám do sladkých jídel - kaše, posyp palačinky apod.
chuť
Původně vloženo k Panela – sušená třtinová šťáva
Recenze návštěvníka
Cukr jsem poprvé vyzkoušela při pečení mrkvového dortu podle receptu ze Světa plodů. Chuť mě velice překvapila, čekala jsem, že bude vonět nebo alespoň chutnat po kokosu, ale ani jedno, opravdu chutná jako karamel a udělá těstu krásně hnědou barvu. Určitě budu používat častěji. <3
+barva +chuť
- chuť je hodně výrazná nemusí se hodit do každého receptu
Původně vloženo k Kokosový cukr
Základní specifikace
- Složení vanilka z Madagaskaru, třtinový cukr, oxid křemičitý
- Surovina Cukr
- Alergeny Alergeny jsou vyznačeny podtržením. Může obsahovat stopy arašídů a dalších skořápkových plodů, sezamu, lepku, mléka a SO2.
- Země původu Madagaskar
- Skladování Skladujte v chladu, suchu a temnu. Chraňte před přímým slunečním zářením.
- Balení skleněná dóza
- Úprava cukr
Makroživiny na 100 g
- Energetická hodnota na 100 g 1700 kJ / 406 kcal
- Tuky 0,1 g
- z toho nasycené mastné kyseliny 0 g
- Sacharidy 99,9 g
- z toho cukry 99,9 g
- Vláknina 0 g
- Bílkoviny 0,01 g
- Sůl 0 g
Hodnocení našich zákazníků
Recenze nakupujícího heureka.cz
Mám ji ráda, chuťově výborná, přidávám do sladkých jídel - kaše, posyp palačinky apod.
chuť
Původně vloženo k Panela – sušená třtinová šťáva
Recenze návštěvníka
Cukr jsem poprvé vyzkoušela při pečení mrkvového dortu podle receptu ze Světa plodů. Chuť mě velice překvapila, čekala jsem, že bude vonět nebo alespoň chutnat po kokosu, ale ani jedno, opravdu chutná jako karamel a udělá těstu krásně hnědou barvu. Určitě budu používat častěji. <3
+barva +chuť
- chuť je hodně výrazná nemusí se hodit do každého receptu
Původně vloženo k Kokosový cukr
Recenze nakupujícího heureka.cz
zdravé sladidlo
Původně vloženo k Panela – sušená třtinová šťáva