Košík

(0)
Zavřít

V košíku nemáte žádné zboží.

Croissant bread puding s jahodami a nugátovou čokoládou

ve čtvrtek 30. 6. | 1567x přečteno


Tak z tohoto dezertu se vám udělají boule za ušima! Zamilujte se do božsky voňavých jahod a croissantů s čokoládovou pokrývkou. Tohle pečení se obejde bez kuchyňského robota i mixéru a za hodinku vykouzlíte dokonalý moučník pro návštěvu i dezert k nedělní kávě. Pustíte se do toho s námi?

Sdílet



Croissant bread puding s jahodami a nugátovou čokoládou
60 minut
4–5 porcí

Co budete potřebovat?

Na croissant bread:

Na dozdobení

Postup

V míse prošleháme vejce spolu s mlékem, cukrem a vanilkovým extraktem. Není třeba šlehač, postačí ruční metlička. Croissanty rozpulíme a půlky pak rozkrojíme ještě na 3 části. Celkem bychom tak měli mít 30 kousků. Každý kousek namočíme do mléčnovaječné směsi a polovinu jich vyskládáme na dno zapékací formy.

Jahody zbavíme stopky a nakrájíme na plátky. Pak je rozložíme na croissanty a na jahody poklademe ještě kousky čokolády. Nakonec vše podle chuti zacukrujeme. 

Nyní na jahody s čokoládou položíme zbytek croissantů, opět namočených do mléčnovaječné směsi.

Zbytkem směsi zalijeme takto připravený croissant bread a nahoru poklademe máslo nakrájené na menší kousky. Při pečení se rozpustí a krásně vsákne do moučníku. 

Troubu si předehřejeme na 180 °C a pečeme v ní croissant bread asi 30–35 minut

Po upečení podle chuti pocukrujeme a dozdobíme pistáciovým nebo mandlovým máslem, kousky lyo jahod a lístečky máty. Dobrou chuť!

Tip!

Věděli jste, že výroba domácího vanilkového extraktu je jednoduchá? Poradíme, jak na to

Recept a foto:  @_milluji_

Dopřejte svému pečení punc prémiovosti

Čtěte také

Líbí se Vám článek?

Přihlaste se k odběru a dostávejte další zajímavé články do e-mailu každý týden.

Odebírat

Kam dále?

zavřít

Přihlášení pomocí e-mailu

Zapomněli jste heslo?