60 minut
4–5 porcí
Co budete potřebovat?
Na croissant bread:
- 5 starších croissantů
- 130 g plnotučného mléka
- 1 vejce
- 20 g krupicového cukru
- 1 kávová lžička vanilkového extraktu
- 300 g čerstvých jahod
- 60 g nugátové čokolády
- 20 g másla
Na dozdobení
- moučkový cukr
- lyofilizované jahody
- pistáciové máslo
- máta
Postup
V míse prošleháme vejce spolu s mlékem, cukrem a vanilkovým extraktem. Není třeba šlehač, postačí ruční metlička. Croissanty rozpulíme a půlky pak rozkrojíme ještě na 3 části. Celkem bychom tak měli mít 30 kousků. Každý kousek namočíme do mléčnovaječné směsi a polovinu jich vyskládáme na dno zapékací formy.
Jahody zbavíme stopky a nakrájíme na plátky. Pak je rozložíme na croissanty a na jahody poklademe ještě kousky čokolády. Nakonec vše podle chuti zacukrujeme.
Nyní na jahody s čokoládou položíme zbytek croissantů, opět namočených do mléčnovaječné směsi.
Zbytkem směsi zalijeme takto připravený croissant bread a nahoru poklademe máslo nakrájené na menší kousky. Při pečení se rozpustí a krásně vsákne do moučníku.
Troubu si předehřejeme na 180 °C a pečeme v ní croissant bread asi 30–35 minut.
Po upečení podle chuti pocukrujeme a dozdobíme pistáciovým nebo mandlovým máslem, kousky lyo jahod a lístečky máty. Dobrou chuť!
Tip!
Věděli jste, že výroba domácího vanilkového extraktu je jednoduchá? Poradíme, jak na to!
Recept a foto: @_milluji_