Košík

(0)
Zavřít

V košíku nemáte žádné zboží.

Kokosový koláč s malinovou náplní

v pátek 17. 9. | 350x přečteno


Jemný kokos, svěží maliny a k tomu spousta lásky. To je recept od Katky Kohoutové z našich surovin. Potěšte doma své blízké kokosovomalinovým koláčem. Cukr v něm jsme nahradili zdravějšími variantami a božskou vůni zajistí vanilkový extrakt. Už se těšíme, až si ho podle našeho receptu doma upečete a dáte nám vědět, jak chutnal!

Sdílet



Kokosový koláč s malinovou náplní
70 minut
8–10 porcí

Co budete potřebovat?

Na korpus:

Na náplň:

Na ozdobu:

Postup

Jako první smícháme kokosovou mouku s kokosovým cukrem, přidáme špetku soli a přilijeme rozpuštěný kokosový olej a vodu. Můžeme přidat dle potřeby vodu i olej, aby se nám s těstem lépe pracovalo. Těsto vypracováváme rukama tak dlouho, dokud nejsou všechny ingredience perfektně spojené.

Formu si vymažeme máslem, vysypeme moukou a natlačíme do ní těsto. Mělo by mít zhruba půl centimetru na výšku. Přebytečné okraje odřízneme a vložíme formu do trouby předehřáté na 180 °C. Pečeme asi 15 minut.  

Zatímco se korpus peče, připravíme si náplň do koláče. Kokosové mléko s vanilkovým extraktem a agávovým sirupem smícháme v hrnci. Mírně zahříváme a za stálého míchání přidáme agar a chvíli povaříme. Na závěr přidáme maliny a odstavíme z plotny.  

Recept: @kohoutovaka

Hotovou náplň nalijeme na upečený korpus, necháme vychladnout a přemístíme do lednice.

Až koláč ztuhne, nazdobíme ho podle vlastní fantazie. Katka nahoře vykouzlila zdobení z čerstvého ovoce, para ořechů, plátků kokosu a lyofilizovaných malin. Skvěle se na něm ale bude vyjímat třeba kombinace jedlých květů, kousků bílé čokolády a pistácií. Dobrou chuť! 

Čtěte také

Líbí se Vám článek?

Přihlaste se k odběru a dostávejte další zajímavé články do e-mailu každý týden.

Odebírat

Kam dále?

zavřít

Přihlášení pomocí e-mailu

Zapomněli jste heslo?