70 minut
8–10 porcí
Co budete potřebovat?
Na korpus:
- 240 g kokosové mouky
- 150g kokosového oleje
- 60 g kokosového cukru
- 100 ml vody
- špetku soli
- olej/máslo a mouku na vymazání formy
Na náplň:
- 2 plechovky kokosového mléka
- agávový sirup
- 250 g čerstvých malin nebo 3 lžíce malinového prachu
- lžičku vanilkového extraktu
- 2 lžičky práškového agaru
Na ozdobu:
- lyofilizované maliny
- para ořechy
- … nebo na co zrovna budete mít chuť
Postup
Jako první smícháme kokosovou mouku s kokosovým cukrem, přidáme špetku soli a přilijeme rozpuštěný kokosový olej a vodu. Můžeme přidat dle potřeby vodu i olej, aby se nám s těstem lépe pracovalo. Těsto vypracováváme rukama tak dlouho, dokud nejsou všechny ingredience perfektně spojené.
Formu si vymažeme máslem, vysypeme moukou a natlačíme do ní těsto. Mělo by mít zhruba půl centimetru na výšku. Přebytečné okraje odřízneme a vložíme formu do trouby předehřáté na 180 °C. Pečeme asi 15 minut.
Zatímco se korpus peče, připravíme si náplň do koláče. Kokosové mléko s vanilkovým extraktem a agávovým sirupem smícháme v hrnci. Mírně zahříváme a za stálého míchání přidáme agar a chvíli povaříme. Na závěr přidáme maliny a odstavíme z plotny.
Recept: @kohoutovaka
Hotovou náplň nalijeme na upečený korpus, necháme vychladnout a přemístíme do lednice.
Až koláč ztuhne, nazdobíme ho podle vlastní fantazie. Katka nahoře vykouzlila zdobení z čerstvého ovoce, para ořechů, plátků kokosu a lyofilizovaných malin. Skvěle se na něm ale bude vyjímat třeba kombinace jedlých květů, kousků bílé čokolády a pistácií. Dobrou chuť!