Vanilkové produkty
Nejprodávanější
16 položek celkem
Vanilkové produkty
Jemná a sladká – nesmí chybět v žádném dezertu!
Pasta, extrakt nebo lusk?
Chci se dozvědět více
Vanilka původně pochází ze Střední Ameriky, ale v dnešní době se pěstuje zejména v Mexiku, či na Madagaskaru. Z vanilky jako takové je využíván zejména vanilkový lusk. Díky jejím nejen aromatickým, ale i skvělým nutričním vlastnostem je vhodným prvkem do našich kuchyní.
Vanilkový lusk
- je zdrojem sodíku, fosforu, draslíku, hořčíku, železa, manganu
- také vitamínu B a omega 3 a 6 mastných kyselin
- působí jako afrodiziakum
- využívá se zejména do těsta, krémů, smoothie, koláčů, zmrzlin, ale i alkoholických a nealkoholických nápojů
- vanilkové lusky skladujeme v uzavíratelných nádobách
Vanilkový extrakt
- má podobné klasické aroma, ale je silnější a připravený přímo z lusků, nikoli pouze z aromatických látek
- připravovaný z vanilkového lusku a alkoholu
- extrakt se vyrábí louhováním vanilkových lusků v alkoholu
Vanilkový prášek
- vyrábí se pomletím vanilkových lusků
- je možné použít jej podobně jako ostatní vanilkové výrobky na pečení, vaření, na dochucení krémů, zmrzliny, koláčů, či pudinků
- skladujeme v uzavíratelných nádobách
Vanilkový třtinový cukr
- jedinečné spojení třtinového cukru a voňavé vanilky
- využívá se k dochucení všech druhů sladkého pečiva, dezertů a krémů
- skladujeme v uzavíratelných nádobách
Vanilková pasta
- je jedinečnou kombinací extraktu z vanilky s mletým vanilkovým luskem
- dodá všem zákuskům, dezertům, zmrzlinám i nápojům neopakovatelnou chuť a vůni pravé vanilky
Vanilkový pudr
- aromatické vlastnosti jsou mnohem silnější oproti vanilkovému cukru
- využívá se zejména do krémů, pudinků, čajového pečiva, dezertů, zmrzliny
- také je používán v kosmetice jako balzám na rty, vanilkové mýdlo nebo tělový peeling