Košík

(0)
Zavřít

V košíku nemáte žádné zboží.

Vanilkové lusky Tahitensis z Indonésie

Voním po květinách a třešních. Takovou v obchodě nenajdeš, to Ti zaručuju! Pokud chceš ochutnat nezapomenutelné crème brûlée nebo jedinečnou domácí zmrzlinu, jsem tou pravou přísadou!

⚠ Zachraň surovinu a máš ji s 30% slevou! DMT 11/21 (platí pro vybrané varianty)

  • výrazně aromatická esence do vašich pokrmů
  • bez syntetických látek a konzervantů
  • jedinečné květinově-ovocné aroma

Vyberte balení

Vaše cena

287 Kč

Zboží můžete mít už

Kdy zboží obdržím? zavřít

25 ks skladem

Zásilkovna 65 Kč
Zásilkovna - dodání na adresu 99 Kč
PPL 99 Kč
PPL - ParcelShop 99 Kč
Česká pošta - Balík do balíkovny 79 Kč
Česká pošta - Balík do ruky 99 Kč
Česká pošta - Balík na poštu 99 Kč
Zlín - Gahurova 4467 65 Kč
Olomouc - Sokolská 44 65 Kč
Olomouc - Horní náměstí 202/15 65 Kč
Brno - Jezuitská 11 65 Kč
Staré město u Bruntálu 262 65 Kč
Zlín - Rašínova 71 65 Kč

Vanilkové lusky Tahitensis z Indonésie

Informace o produktu

Vanilkový lusk se vám může jevit jako něco neobvyklého, něco s čím si nevíte rady. Je úzký, podlouhlý a zvrásněný. Jeho zpracování je však opravdu jednoduché, lusk stačí nařezat po jeho délce a z obalu vyloupnout jeho semínka. Ty drží pěkně pohromadě a tvoří tuhou hmotu, nemusíte se proto obávat nepořádku. Vanilkové lusky vám v domácnosti poslouží na množství různých způsobů. Můžete jimi okořenit své jídlo nebo si provonět domácnost. Vysušený prázdný lusk můžete vložit do nádoby s cukrem, a dodat mu tak příjemné aroma.
Tato vanilka pochází z Indonésie a je ceněná především pro její jemnou chuť a květinově-ovocné aroma, které bývá často přirovnáváno k lékořici, třešním nebo vínu. Má vyšší obsah vody a oleje než Bourbon vanilka a také kratší lusky. Skvěle se hodí například do domácího pečiva a sušenek.

TOP informace o vanilkových luscích

  1. Vanilka Tahitensis je charakteristická svou květinovou chutí a vůní.
  2. Patří mezi chuťově i aromaticky jemnější odrůdy vanilky.
  3. Má kratší lusky, avšak vysoký obsah zrníček (dřeně).
  4. Kromě vanilinu obsahuje až 200 dalších aromatických látek.
  5. Pokud vám vanilkový lusk leží delší dobu ve spíži, je dobré jej na chvilku „provětrat“ a následně opět vrátit do vzduchotěsného obalu. Ideálně 4–6× za rok. 

Odkud pochází ta nejlepší vanilka?

Prvními pěstiteli vanilky byli lidé z kmene Totonaků, kteří žili na břehu Mexického zálivu, přibližně v místech dnešního Veracruzu. Podle totonacké mytologie za zrozením vanilky stojí příběh nešťastné lásky – uprchlou princeznu za špatný výběr milence spolu s ním popravili. A tam, kde se jejich krev dotkla země, vyrostla liána s nádhernými květy, která později dostala název vanilka.

Díky španělským cestovatelům se pak rozšířila do celého světa. Nejkvalitnější producenti vanilkových lusků jsou na Madagaskaru, v Mexiku a v Indonésii. Každý producent však používá jiný druh vanilky i způsob sušení, proto je také odlišná i výsledná chuť – na Madagaskaru sladká, z Mexika trochu kořeněná a z Indonésie květinová. Výsledný produkt je však vzhledově stejný, čokoládově hnědý až zdánlivě černý lusk. Kvalita však vyžaduje oběti, a tak jsou lusky z těchto zemí zároveň ty nejdražší.

Zajímavosti a recepty

Základní specifikace
  • Složení vanilkové lusky přírodní
  • Alergeny Alergeny jsou vyznačeny podtržením.
  • Trvanlivost 3–8 měsíců
  • Skladování do 22 °C s nulovou vlhkostí vzduchu, chraňte před přímým slunečním zářením
  • Balení potravinářské fóliové sáčky
  • Velikost 12–14 cm, cca 3,3 g
  • Úprava celé lusky
  • Zpracování Lusky

Hodnocení našich zákazníků

Tento produkt zatím nemá žádné hodnocení.

Prémiové suroviny

Unikátní produkty

Ochutnávky zdarma

Vlastní výroba

4 kamenné prodejny

Ohodnotit produkt zavřít

Vanilkové lusky Tahitensis z Indonésie

Recenze musí splňovat tyto podmínky a zobrazí se až po jejím schválení.

* Pole označená hvězdičkou jsou povinná.

Dotaz na produkt zavřít
Načíst
zavřít

Přihlášení pomocí e-mailu

Zapomněli jste heslo?