Zimní výprodej stále běží! 💥 Ulovte SLEVY až 50 %!💥

Košík

(0)
Zavřít

V košíku nemáte žádné zboží.

-20 %
Kód: 0782

Vanilkové lusky Tahitensis z Indonésie

Voním po květinách a třešních. Takovou v obchodě nenajdeš, to Ti zaručuju! Pokud chceš ochutnat nezapomenutelné crème brûlée nebo jedinečnou domácí zmrzlinu, jsem tou pravou přísadou!

  • výrazně aromatická esence do vašich pokrmů
  • bez syntetických látek a konzervantů
  • jedinečné květinově-ovocné aroma

Vyberte balení

Vaše cena

248 Kč

Zboží můžete mít už v úterý 14. 2.

Kdy zboží obdržím? zavřít

30 ks skladem

PPL - ParcelShop 66 Kč ve čtvrtek 16. 2.
PPL 99 Kč ve čtvrtek 16. 2.
Zásilkovna 68 Kč ve středu 15. 2.
Zásilkovna - dodání na adresu 116 Kč ve čtvrtek 16. 2.
Česká pošta - Balík do balíkovny 52 Kč ve čtvrtek 16. 2.
Česká pošta - Balík do ruky 104 Kč v úterý 14. 2.
Česká pošta - Balík na poštu 99 Kč ve čtvrtek 16. 2.
Olomouc - Horní náměstí 202/15 65 Kč ve středu 15. 2.
Olomouc - Sokolská 44 65 Kč ve středu 15. 2.
Brno - Jezuitská 11 65 Kč ve středu 15. 2.
Brno - Zelný trh 21 65 Kč ve středu 15. 2.
Staré město u Bruntálu 262 65 Kč ve středu 15. 2.
Zlín - Gahurova 4467 65 Kč ve středu 15. 2.
Zlín - Rašínova 71 65 Kč ve středu 15. 2.

Vanilkové lusky Tahitensis z Indonésie

Informace o produktu

Vanilkový lusk se vám může jevit jako něco neobvyklého, něco s čím si nevíte rady. Je úzký, podlouhlý a zvrásněný. Jeho zpracování je však opravdu jednoduché, lusk stačí nařezat po jeho délce a z obalu vyloupnout jeho semínka. Ty drží pěkně pohromadě a tvoří tuhou hmotu, nemusíte se proto obávat nepořádku. Vanilkové lusky vám v domácnosti poslouží na množství různých způsobů. Můžete jimi okořenit své jídlo nebo si provonět domácnost. Vysušený prázdný lusk můžete vložit do nádoby s cukrem, a dodat mu tak příjemné aroma.
 

Tato vanilka pochází z Indonésie a je ceněná především pro její jemnou chuť a květinově-ovocné aroma, které bývá často přirovnáváno k lékořici, třešním nebo vínu. Má vyšší obsah vody a oleje než Bourbon vanilka a také kratší lusky. Skvěle se hodí například do domácího pečiva a sušenek.

TOP informace o vanilkových luscích

  1. Vanilka Tahitensis je charakteristická svou květinovou chutí a vůní.
  2. Patří mezi chuťově i aromaticky jemnější odrůdy vanilky.
  3. kratší lusky, avšak vysoký obsah zrníček (dřeně).
  4. Kromě vanilinu obsahuje až 200 dalších aromatických látek.
  5. Pokud vám vanilkový lusk leží delší dobu ve spíži, je dobré jej na chvilku „provětrat“ a následně opět vrátit do vzduchotěsného obalu. Ideálně 4–6× za rok.
Tomáš Hofman

Odkud pochází ta nejlepší vanilka?

Prvními pěstiteli vanilky byli lidé z kmene Totonaků, kteří žili na břehu Mexického zálivu, přibližně v místech dnešního Veracruzu. Podle totonacké mytologie za zrozením vanilky stojí příběh nešťastné lásky – uprchlou princeznu za špatný výběr milence spolu s ním popravili. A tam, kde se jejich krev dotkla země, vyrostla liána s nádhernými květy, která později dostala název vanilka.

Díky španělským cestovatelům se pak rozšířila do celého světa. Nejkvalitnější producenti vanilkových lusků jsou na Madagaskaru, v Mexiku a v Indonésii. Každý producent však používá jiný druh vanilky i způsob sušení, proto je také odlišná i výsledná chuť – na Madagaskaru sladká, z Mexika trochu kořeněná a z Indonésie květinová. Výsledný produkt je však vzhledově stejný, čokoládově hnědý až zdánlivě černý lusk. Kvalita však vyžaduje oběti, a tak jsou lusky z těchto zemí zároveň ty nejdražší.

Základní specifikace
  • Složení vanilkové lusky přírodní
  • Zpracování Lusky
  • Alergeny Alergeny jsou vyznačeny podtržením.
  • Země původu Indonésie
  • Trvanlivost 3–8 měsíců
  • Skladování do 22 °C, chraňte před přímým slunečním zářením
  • Balení potravinářské fóliové sáčky
  • Velikost 12–14 cm, cca 3,3 g
  • Úprava celé lusky

Hodnocení našich zákazníků

Aritmetický průměr z 0 udělených hodnocení.

Tento produkt zatím nemá žádné hodnocení.

Informace k získávání recenzí
Prémiové suroviny
Unikátní produkty
Ochutnávky zdarma
Vlastní výroba
6 kamenných prodejen
Dotaz na produkt zavřít
Načíst
zavřít

Přihlášení pomocí e-mailu

Zapomněli jste heslo?