🌰 Sleva 15 % s kódem ORECH15 🥜 Doprava zdarma do BALÍKOVNY nad 999 Kč. 

Košík

(0)
Zavřít

V košíku nemáte žádné zboží.

Pistáciový bezé dezert s malinami

ve středu 14. 9. | 9974x přečteno


Dezert do skleničky – že to zní jako devadesátky? S tímto receptem na bezé dezert s pistáciovým krémem, malinami a medovými semínky se blýsknete kdykoliv! Bezé dezert je moučník z křehkého sněhového těsta. Vyrábí se z bílků, cukru a mletých oříšků a chutná trošku jako klasické pusinky. Připravila ho Gazdina a my se nemůžeme vynadívat. Zvládne ho každý bezé začátečník, a přitom je jako vystřižený z kuchařky nejlepších dezertů.

Sdílet



Pistáciový bezé dezert s malinami
2–2,5 hodiny
3 porce

Co budete na recept potřebovat?

Na bezé:

Na krém:

Na ozdobu:

recept na bezé dezert dort
Bezé základ do skleničky je skvělá alternativa klasického bezé dortu.

Postup přípravy bezé do skleničky

Vajíčka si vyndáme z lednice alespoň hodinu předem. Oddělíme si žloutky, do bílků přidáme špetku soli a z bílků začneme šlehat sníh. Jakmile se nám začne tvořit bílá pěna, přidáváme postupně po menších částech cukr a šleháme, aby nám vzniknul pevný lesklý sníh. Počítejte s tím, že šlehání vám zabere dobrých 10 minut, než bude sníh takový, jaký ho chceme.

Poté přidáme kukuřičný škrob. Pokud budete chtít mít bezé dezert ve skleničce krásně nazdobený, si můžete oddělit trochu sněhu a nastříkat na plech i pár pusinek na ozdobu finálního dezertu. 

Nakonec do sněhu lehce vmícháme jemně mleté vlašské ořechy. Vzniklou hmotu rozetřeme lžící na plech s pečícím papírem tak, aby měla výšku cca 1 cm. Plech dáme péct, resp. spíše sušit, do trouby na 120 °C na cca 1–1,5 hodiny.


Tip! Během sušení několikrát otevřete dvířka trouby – zbavíte se tak vlhkosti uvnitř.


Po vysušení necháme bezé korpus vychladnout a potom ho nadrobíme nebo nakrájíme nožem na menší kousky.

Bezé dezert do skleničky

Krém do bezé dezertu

Mascarpone vyšleháme spolu se smetanou, semínky z vanilkového lusku (či extraktem) a cukrem do husté krémové konzistence. Přidáme pistáciové máslo a ještě lehce prošleháme.

Do skleniček vrstvíme postupně krém, kousky bezé a čerstvé maliny. Navrch dozdobíme ovocem a těsně před podáváním ještě přidáme sněhovou pusinku a melounová semínka v medu. Tak dobrou chuť! 

Recept a foto:  @gazdina

Provoňte své pečení vanilkou

Čtěte také

Líbí se Vám článek?

Přihlaste se k odběru a dostávejte další zajímavé články do e-mailu každý týden.

Odebírat

Kam dále?

zavřít

Přihlášení pomocí e-mailu

Zapomněli jste heslo?