11.10.24 | 22007x přečteno | 2 minuty
Jahody lyofilizované drť
Bez nás je v kuchyni pěkná nuda! Jídlu propůjčíme krásnou barvu, svěží sladkou chuť a navíc pořádně zakřupeme! A psst, ještě pro Tebe máme tajný tip – krupičná kaše s námi ještě nikdy nechutnala lépe!
- 100% lyofilizované ovoce
- sladká chuť zralých jahod
- na zdobení dortů nebo do ranní kaše
Jahody lyofilizované kousky s práškem
Informace o produktu
Sladké mrazem sušené jahody patří mezi vaše (ale i naše) nejoblíbenější suroviny. Velké krásné kusy však občas mohou být nepraktické. Proto jsme je pro vás nadrtili na drobné kousky a prášek – abyste je mohli použít zase trošku jinak. Primárně se drcené jahody hodí jako rychlá ozdoba dezertů či dortů nebo přímo jako přísada do dortových krémů či korpusů, které vám prášek obarví. Kousky zase dortu dodají ovocnou svěžest. Každým zakousnutím se tak přenesete do ráje plného sladkých jahod. Přidat je můžete také do smoothie a jogurtu nebo si z nich připravte sladkou domácí limonádu. Jestli chcete mít svůj dortový krém dokonale jemný, sáhněte po perfektně hladkém prášku z lyofilizovaných jahod.

TOP informace o jahodových kouscích s práškem
- Jahodové kousky mají křupavou konzistenci.
- Díky šetrnému procesu sušení jsou všechny živiny v lyofilizovaném ovoci zachovány.
- Jahody jsou bohaté na draslík.
- Mrazem sušený ovocný prášek s kousky je bez přidaných cukrů a dalších aditiv.
- Ovocnou drť lze je použít jako dochucovadlo, ale také jako přírodní barvivo.
- Balení obsahuje sáček s vysoušedlem ze silica gelu, které pomáhá chránit produkt před ztvrdnutím.
Jak se jahody suší mrazem?
Lyofilizace neboli sušení mrazem je metoda založená na sublimaci zmrzlé vody při nízké teplotě a tlaku. Právě v takových kontrolovaných podmínkách přestupuje voda z pevného skupenství (ledu) přímo do plynného (pára), aniž by došlo k přeměně na fázi kapalnou (voda). Proto se suroviny hluboko mrazí při teplotách −55 až −100 °C a při tlaku o několik stovek pascalů nižším, než je ten normální – atmosférický. Kdybychom při sušení nezajistili dostatečně nízký tlak, dopadlo by to stejně, jako bychom suroviny vařili při 100 °C – výsledný produkt by se připálil a ztratil veškeré vlastnosti, díky kterým je tak jedinečný. Po lyofilizaci se jahody drtí na drobné kousky a na prášek.
Zajímavosti a recepty
Recenze návštěvníka
Nezáleží mi na vzhledu, protože si drť přidávám do proteinových smoothies. Pro tyto účely super. Přítelkyně si jahody dává ráno i do jogurtu. Chuťově bezvadný.
Obsahuje vysoušedlo - drť nevlhne. Levnější než celé kusy jahod, které do smoothies nepotřebuji kupovat.
Recenze návštěvníka
Oceňuju hlavně vysoušedlo - prášek nebyl vůbec ztvrdlý. A taky už mi nemusí být líto, když drtím kousky celých jahod...
dobrá kvalita, chuťově výborné
Základní specifikace
Kompletní specifikace ke stažení zde- Složení jahody lyofilizované
- Surovina Jahody
- Dieta Bez laktózy, Bez lepku, Vegan, RAW
- Zpracování Drť
- Alergeny Alergeny jsou vyznačeny podtržením. Může obsahovat stopy arašídů a dalších skořápkových plodů, sezamu, lepku, mléka a SO2.
- Země původu Egypt
- Skladování Skladujte v chladu, suchu a temnu. Chraňte před přímým slunečním zářením.
- Balení Znovuuzavíratelný ZIP sáček
- Úprava kousky s práškem
- Typ sušení mrazem (lyofilizace)
Makroživiny na 100 g
- Energetická hodnota na 100 g 1359 kJ / 323 kcal
- Tuky 3,8 g
- z toho nasycené mastné kyseliny 0,36 g
- Sacharidy 52,6 g
- z toho cukry 52,6 g
- Vláknina 20 g
- Bílkoviny 7,9 g
- Sůl 0,01 g
Hodnocení našich zákazníků
Recenze návštěvníka
Nezáleží mi na vzhledu, protože si drť přidávám do proteinových smoothies. Pro tyto účely super. Přítelkyně si jahody dává ráno i do jogurtu. Chuťově bezvadný.
Obsahuje vysoušedlo - drť nevlhne. Levnější než celé kusy jahod, které do smoothies nepotřebuji kupovat.
Recenze návštěvníka
Oceňuju hlavně vysoušedlo - prášek nebyl vůbec ztvrdlý. A taky už mi nemusí být líto, když drtím kousky celých jahod...
dobrá kvalita, chuťově výborné
Recenze návštěvníka
Sú úžasné. Skvelé do jogurtu a raňajkových kaší. Určite všetkým odporúčam.
Svieža chuť Krásna vôňa
Balík môže navlhnúť
Původně vloženo k Ostružiny lyofilizované JUMBO drť