11.10.24 | 21555x přečteno | 2 minuty
Granátové jablko lyofilizované drť
Se mnou se nudit nebudeš. Roztočím chutě každého smoothie, jogurtu i ovocného krému. Jako bonus vše lehce zbarvím do červena. Tak pozor, aby se Ti z té parády nezatočila hlava!
- přírodní ovoce
- drobné kousky s práškem
- plné vitamínů a minerálů
Granátové jablko lyofilizované drť
Informace o produktu
Sladkokyselé mrazem sušené granátové jablko jsme nadrtili pro rychlejší a efektivnější využití. Prášek slouží jako přírodní barvivo a pokrmům dodá také svěží, kysele ovocnou chuť. Drobné kousky zase příjemně překvapí svou křupavou konzistencí. Nejvíce je využijete jako rychlou a praktickou ozdobu dortů – rozzáříte s nimi perfektně třeba čokoládový dort. Hodí se ale také do jogurtů, smoothie a nebo si z nich můžete připravit osvěžující domácí limonádu.
TOP informace o drti z granátového jablka
- Pouze přírodní ovoce – bez přidaných cukrů a jiných aditiv.
- Drť obsahuje celá semínka granátového jablka, která jsou schovaná v jemném prášku.
- Díky šetrnému procesu sušení jsou živiny v granátovém jablku zachovány.
- Lze je použít jako dochucovadlo, ale také jako jemné přírodní barvivo.
- Ovocná drť je skvělá na rychlé zdobení cukrářských výtvorů, ale parádu udělá i ve slaných pokrmech.
- Balení obsahuje sáček s vysoušedlem ze silica gelu, které pomáhá chránit produkt před ztvrdnutím.
Jak se granátové jablko suší mrazem?
Sušení mrazem, které bývá označováno také jako lyofilizace, je založeno na sublimaci zmrzlé vody za nízké teploty a tlaku. V takto kontrolovaných podmínkách voda z pevného skupenství (ledu) přestupuje přímo do plynného (pára), aniž by došlo k přeměně na vodu. Suroviny se tak hluboce zmrazí při teplotách −55 až −100 °C a při tlaku o několik stovek pascalů nižším, než je ten normální – atmosférický. Kdybychom při sušení nezajistili dostatečně nízký tlak, dopadlo by to stejně, jako bychom suroviny vařili při 100 °C – výsledný produkt by se připálil a ztratil veškeré vlastnosti, díky kterým je tak jedinečný. Po lyofilizaci se granátové jablko drtí na drobné kousky a na prášek. Pochutnat si však u nás můžete i na celých kusech mrazem sušeného ovoce.
Zajímavosti a recepty
Recenze návštěvníka
Lepší cena než u celých kusů. Rychlá doprava.
Původně vloženo k Dračí ovoce lyofilizované drť
Recenze návštěvníka
Použila som drť pri pečení a úplne vylepšila plnku. Bola oveľa sviežejšia a keďže je ovocie sušené mrazom tak torta vydržala oveľa dlhšie.
Chuť Skvelá na torty Dlho vydrží
Původně vloženo k Dračí ovoce lyofilizované drť
Základní specifikace
Kompletní specifikace ke stažení zde- Složení granátové jablko lyofilizované - drť
- Surovina Granátové jablko
- Zpracování Drť
- Alergeny Alergeny jsou vyznačeny podtržením. Může obsahovat stopy arašídů a dalších skořápkových plodů, sezamu, lepku, mléka a SO2.
- Země původu Írán/Turecko/Indie
- Skladování Skladujte v chladu, suchu a temnu. Chraňte před přímým slunečním zářením.
- Balení Znovuuzavíratelný ZIP sáček
- Úprava drť
- Typ sušení mrazem (lyofilizace)
- Obchodní třída Premium
Makroživiny na 100 g
- Energetická hodnota na 100 g 1083 kJ / 255 kcal
- Tuky 0 g
- z toho nasycené mastné kyseliny 0 g
- Sacharidy 54,4 g
- z toho cukry 54,4 g
- Vláknina 1,3 g
- Bílkoviny 1,3 g
- Sůl 0,038 g
Hodnocení našich zákazníků
Recenze návštěvníka
Lepší cena než u celých kusů. Rychlá doprava.
Původně vloženo k Dračí ovoce lyofilizované drť
Recenze návštěvníka
Použila som drť pri pečení a úplne vylepšila plnku. Bola oveľa sviežejšia a keďže je ovocie sušené mrazom tak torta vydržala oveľa dlhšie.
Chuť Skvelá na torty Dlho vydrží
Původně vloženo k Dračí ovoce lyofilizované drť
Recenze návštěvníka
Milujem lyo ananás ale keď som si ho dával do jogurtu tak trocha navlhol a nebol až tak chrumkavý. Drť sa však pekne do jogurtu zamieša a spraví tak skvelé raňajky. Ananás je super a teším sa aj na iné drte.
Skvelo sa zamieša s jogurtom
Nič
Původně vloženo k Ananas lyofilizovaný drť