Nejlepší svačiny pro děti: Připravte je zdravě, rychle a barevně
19.08.21 | 9030x přečteno
Práce s loupáním končí, Svět plodů tuto část zvládl za Tebe. Tobě už zbývá ta lehčí práce – sníst mě! Moje příjemně kyselá chuť přivede Tvé chuťové pohárky k šílenství!
Jste milovníkem kyselejších chutí a rádi si zpestříte svůj pokrm zajímavým prvkem? Granátové jablko je tou správnou volbou, jak z obyčejného jídla udělat to správné potěšení nejen pro vaše oči! Nebaví vás jeho loupání? Bez obav! My jsme tuto práci odvedli za vás, navíc jsme jej mrazem vysušili, takže vydrží o hodně déle než to čerstvé.
„Jedno granátové jablko má přibližně 600 semínek obalených sladkou červenou dužinou. Většina pochází z Blízkého východu, kde se zmrazí a posílají k lyofilizaci do Německa. Surovina se k vám dostane již oloupaná a připravená ke spotřebě. Skvěle se hodí jak do zeleninových a ovocných salátů, tak do kaší, jogurtů a svačinových směsí. Semínka mají plnohodnotnou chuť granátového jablka a navíc krásně křupou.“
Granátové jablko je plod marhaníku granátového, který roste hlavně ve Středomoří. Tato rostlina nesnese mráz, avšak dá se pěstovat i u nás jako přenosná rostlina. Pokud zasejete semínko, může z něj vyrůst keř. Tato rostlina má mnoho červených květů s průměrem zhruba 4–5 cm. Tyto plody potřebují dostatek slunečných dní a prospívá jim teplý podzim. Pokud jsou vhodné podmínky pro pěstování, sbírají se zhruba 10–12 cm velká jablka, v teplejších krajích dokonce ještě větší. Marhaníku nejvíce prospívá výživná a propustná zemina.
Jak skladovat potraviny sušené mrazem
22.03.21 | 8820x přečteno | 5 minut
Proč jíst mrazem sušené ovoce?
15.03.21 | 2971x přečteno | 7 minut
Byla jsem zvědavá a jsem mile překvapena. A nemusím je dolovat ze slupky:))
ok
Byla jsem zvědavá a jsem mile překvapena. A nemusím je dolovat ze slupky:))
ok
Granátové jablko lyofilizované