Nejlepší svačiny pro děti: Připravte je zdravě, rychle a barevně
19.08.21 | 8182x přečteno
🚛 Jen do neděle DOPRAVA ZDARMA už od 500 Kč! Zadej kód DZ500 a poštovné nech na nás! 🚛
Krásná barva, vůně a chuť? To jsme my! Takové jen tak nenajdeš. Divoženky, které rostly jako dříví v lese a slunily se celé léto! Tak na co čekáš? My čekáme jen na Tebe a Tvou svačinu!
Tentokrát jsme nemuseli za kvalitní surovinou cestovat daleko. V sousedním Polsku jsme totiž našli to, co jsme hledali. Divoké sladké borůvky, které na rozdíl od klasických rostou v lese. Právě z Polska odebíráme takové borůvky, které jsou krásné na pohled, sladké a zároveň dozrálé bez použití urychlovačů, steroidů nebo pesticidů. Pro lyofilizaci musí být kvalita suroviny 100%, aby i po ní chutnala surovina přesně tak, jak v čerstvém stavu. Díky tomu si tak můžete dát kvalitní borůvky během celého roku, tedy i mimo sezónu.
„Polské borůvky nabízíme kvůli lepší dostupnosti v porovnání s českými. Nejsou o nic méně kvalitní, jedná se o lesní borůvky divoce rostoucí, bez chemických postřiků, pesticidů či hnojiv. Země původu vás tak nemusí děsit, na kvalitu jsme si posvítili. Polsko nabízí stabilnější zásobování, máme tak kontrakt na celý rok a garantujeme jejich dostupnost. Kontrakt se uzavírá rok dopředu před samotnou sklizní a po lyofilizaci v Německu putují rovnou k nám na sklad.“
Lyofilizace neboli sušení mrazem je metoda založená na sublimaci zmrzlé vody při nízké teplotě a tlaku. Právě v takových kontrolovaných podmínkách přestupuje voda z pevného skupenství (ledu) přímo do plynného (pára), aniž by došlo k přeměně na fázi kapalnou (voda). Proto se suroviny hluboko mrazí při teplotách -55 až -100 °C a při tlaku o několik stovek pascalů nižším, než je ten normální – atmosférický. Kdybychom při sušení nezajistili dostatečně nízký tlak, dopadlo by to stejně, jako bychom suroviny vařili při 100 °C – výsledný produkt by se připálil a ztratil veškeré vlastnosti, díky kterým je tak jedinečný.
Jak využít mrazem sušené ovoce a zeleninu: 10 tipů na každý den
10.02.22 | 5667x přečteno
26.08.21 | 4564x přečteno
Chutnají i suché a dají se použít do pokrmů.
dobré
Chutnají i suché a dají se použít do pokrmů.
dobré
Už se nemůžu dočkat, až si je zas dám čerstvé. Ale tyhle jsou taky hodně dobré. Sypu si je do ovsené kaše, a vždycky mě mile překvapí když do některé zahryznu. Taky mi moc chutnaj v smoothiečku, barva i chuť je krásne výrazná. Bohužel se mi stalo, že jsem nechala balíček zle uzavřen a téměř půlka mi tedy zvlhla. Nevadí, příště už budu vědět. :D
Borůvky lyofilizované Wild