11.10.24 | 21053x přečteno | 2 minuty
Kiwi lyofilizované
Nejen, že máme krásnou barvu a dobře vypadáme, ale naše chuť má specifické exotické aroma, které Ti doma nesmí chybět! Praktické plátky se Ti budou skvěle hodit třeba i k filmu.
- 100% mrazem sušené ovoce bez přidaných cukrů a aditiv
- chuť jako čerstvá, pouze méně štiplavá na jazyku
- šetrně sušené, zachovány všechny živiny
Kiwi lyofilizované
Informace o produktu
To čištění a pálení rtů je docela otrava, že? Proto jsme vám kiwi nechali oloupat a lyofilizovat, aby jeho jezení už nikdy nebylo otravné. Kiwi je totiž plné antioxidantů a vitamínů, především vitamínu C. Tam, odkud si je dovážíme, je pěstované bez použití fytohormonů, pesticidů či herbicidů. Také je usušené mrazem, to mu ale na chuti, vůni a nutričních látkách neubralo!
TOP informace o lyofilizovaném kiwi
- Všechny živiny, vitamíny a minerální látky jsou u lyofilizovaného ovoce zachovány.
- Plné vitamínu C, který napomáhá posílit imunitu.
- Příjemná křupavá svačina.
- Bohatý na řadu minerálních látek jako jsou hořčík, vápník, železo, draslík, fosfor.
- Kiwi je plodem rostliny aktinidie lahodné.
Poznámka nákupčího
„Mrazem sušené kiwi vyřešilo problém s náročným loupáním chlupaté slupky. Plátky kiwi mají ostro-sladkou chuť, křupavá semínka a ušetří vám čas i nežádoucí odpad z přezrálého ovoce. V dohledné době se snažím najít lepší variantu, kterou by dodavatel byl schopný sklidit i usušit na jednom místě. Zajímám se o lyofilizované žluté kiwi, které má mnohem sladší a výraznější chuť.“
Jak se kiwi suší mrazem?
Lyofilizace neboli sušení mrazem je metoda založená na sublimaci zmrzlé vody při nízké teplotě a tlaku. Právě v takových kontrolovaných podmínkách přestupuje voda z pevného skupenství (ledu) přímo do plynného (pára), aniž by došlo k přeměně na fázi kapalnou (voda). Proto se suroviny hluboko mrazí při teplotách −55 až −100 °C a při tlaku o několik stovek pascalů nižším, než je ten normální – atmosférický. Kdybychom při sušení nezajistili dostatečně nízký tlak, dopadlo by to stejně, jako bychom suroviny vařili při 100 °C – výsledný produkt by se připálil a ztratil veškeré vlastnosti, díky kterým je tak jedinečný.
Zajímavosti a recepty
Recenze nakupujícího heureka.cz
Mrazem sušené kiwi jsem zkoušela poprvé a příjemně mě překvapilo. Křupavé, tak akorát kyselé, mňam :-) Příště si ho určitě přihodím do košíku znovu.
Recenze nakupujícího heureka.cz
Kyselé, křupavé, ale moc dobré.
Základní specifikace
Kompletní specifikace ke stažení zde- Složení kiwi lyofilizované plátky
- Surovina Kiwi
- Dieta Bez laktózy, Bez lepku, Vegan, RAW
- Zpracování Kousky
- Alergeny Alergeny jsou vyznačeny podtržením. Může obsahovat stopy arašídů a dalších skořápkových plodů, sezamu, lepku, mléka a SO2.
- Země původu Chile
- Skladování Skladujte v chladu, suchu a temnu. Chraňte před přímým slunečním zářením.
- Balení Znovuuzavíratelný ZIP sáček
- Úprava plátky
- Typ sušení mrazem (lyofilizace)
- Obchodní třída Premium
Makroživiny na 100 g
- Energetická hodnota na 100 g 1240 kJ / 296 kcal
- Tuky 3,6 g
- z toho nasycené mastné kyseliny 0 g
- Sacharidy 52,7 g
- z toho cukry 52,6 g
- Vláknina 12,2 g
- Bílkoviny 5,8 g
- Sůl 0,04 g
Hodnocení našich zákazníků
Recenze nakupujícího heureka.cz
Mrazem sušené kiwi jsem zkoušela poprvé a příjemně mě překvapilo. Křupavé, tak akorát kyselé, mňam :-) Příště si ho určitě přihodím do košíku znovu.
Recenze nakupujícího heureka.cz
Kyselé, křupavé, ale moc dobré.