Nejlepší svačiny pro děti: Připravte je zdravě, rychle a barevně
19.08.21 | 9108x přečteno
Nemusíš čekat až do Vánoc. Prostě si nás ve Světě plodů dopřej hned. Zmrazili nás, ale neztratili jsme chuť. Dokonce je naše sladkost ještě intenzivnější než u našich čerstvých předchůdců.
Na mandarinkách si můžete pochutnat po celý rok, nejen na Vánoce! Tyto mandarinky k nám přicestovaly až z Číny, kde jednoduše vědí, jak na ně. Jsou slaďoučké a zcela bez pecek! Jsou sice lyofilizované, to však nic nemění na jejich jedinečnosti, jenom se z nich vypařila voda. Samotné plody chutnají pořád výborně a navíc příjemně křupou. Jelikož mandarinky byly vypěstovány, sesbírány a vysušeny mrazem na jednom místě, zabránili jsme zvýšení uhlíkové stopy, což nás nesmírně těší.
Lyofilizace neboli sušení mrazem je metoda založená na sublimaci zmrzlé vody při nízké teplotě a tlaku. Právě v takových kontrolovaných podmínkách přestupuje voda z pevného skupenství (ledu) přímo do plynného (pára), aniž by došlo k přeměně na fázi kapalnou (voda). Proto se suroviny hluboko mrazí při teplotách –55 až –100 °C a při tlaku o několik stovek pascalů nižším, než je ten normální – atmosférický. Kdybychom při sušení nezajistili dostatečně nízký tlak, dopadlo by to stejně, jako bychom suroviny vařili při 100 °C – výsledný produkt by se připálil a ztratil veškeré vlastnosti, díky kterým je tak jedinečný.
Jak poznat nejlepší mrazem sušené ovoce?
22.02.22 | 2178x přečteno | 6 minut
Jak využít mrazem sušené ovoce a zeleninu: 10 tipů na každý den
10.02.22 | 6146x přečteno
Byla jsem na mandarinky zvědavá a musím uznat že jsou moc dobré .
Největší závislost? Tyhle mandarinky! Ta svěží chuť mě vždycky dostane!
Byla jsem na mandarinky zvědavá a musím uznat že jsou moc dobré .
Největší závislost? Tyhle mandarinky! Ta svěží chuť mě vždycky dostane!
Moc dobré
Mandarinky lyofilizované