Nejlepší svačiny pro děti: Připravte je zdravě, rychle a barevně
29.08.24 | 34469x přečteno
Sleva 150 Kč nad 1500 Kč - kód: SLEVA150 🌟 Sleva 200 Kč nad 2000 Kč - kód: SLEVA200
Už nevědí, co se mnou! Nejprve ze mě udělali smoothie, vysušili mě mrazem a taky rozdrtili na kousky. I tak jsem stále slaďoučké a neodolatelné. Oblíbené jahodovo-banánové smoothie trochu jinak!
Někdo si rád zakousne do čerstvého ovoce, někdo má zas raději tekuté smoothiečka. My jsme pro vás naše smoothie čtverečky vysušili a rozdrtili na prach. Jahodové smoothie prášek je vyráběn z ovocného pyré, které je jen z ovoce, bez přidaného cukru a jiných aditiv. Našemu francouzskému dodavateli se podařilo pyré zlyofilizovat právě tak, že výsledný prášek je bez vody, ale živiny a koncentrovaná jahodová chuť zůstala. Jelikož je ovoce bez přidaného cukru, je také vhodnou zdravou sladkostí pro vaše děti.
„Ovocný prášek není pouze barvivo nebo dochucovadlo. Balení tohoto produktu má stejnou hodnotu jako stejně velká balení mrazem sušených plodů. Jak to? Protože jsme vzali 100 g ovoce a rozmixovali jej na prach. Žádná aditiva, žádné konzervanty, žádné cukry ani příměsi navíc – jen 100 g čistého ovocného prachu se všemi živinami a vitamíny. Ne vždy si můžete jogurt obohatit čerstvým ovocem kvůli sezónnosti nebo ochutit krém do dortu tak, aby vám kvůli ovocné složce nezměnil texturu a konzistenci. Do jogurtu, do dortu, do bábovky, do kaše, do smoothie nebo jako dekoraci jídel. Prášky barví podle druhu ovoce a síly jejich přírodního pigmentu. Je to bez práce, odpadu, zbytečných konzervantů a na rozdíl od ovocných šťáv a pyré se nekazí.“
Lyofilizace neboli sušení mrazem je metoda založená na sublimaci zmrzlé vody při nízké teplotě a tlaku. Právě v takových kontrolovaných podmínkách přestupuje voda z pevného skupenství (ledu) přímo do plynného (pára), aniž by došlo k přeměně na fázi kapalnou (voda). Proto se suroviny hluboko mrazí při teplotách −55 až −100 °C a při tlaku o několik stovek pascalů nižším, než je ten normální – atmosférický. Kdybychom při sušení nezajistili dostatečně nízký tlak, dopadlo by to stejně, jako bychom suroviny vařili při 100 °C – výsledný produkt by se připálil a ztratil veškeré vlastnosti, díky kterým je tak jedinečný. Následně se čtverečky rozdrtí na prach.
Tento produkt zatím nemá žádné hodnocení.
Informace k získávání recenzí