11.10.24 | 21053x přečteno | 2 minuty
Mango lyofilizované drť
Miluješ mangovou chuť, ale velké plátky se Ti nikam nehodí? Tak to máš štěstí, protože já jsem mango rozdrcené na malé kousky s práškem a vlezu se všude. Zkus mně přidat třeba do letního dortu a všichni budou šílet po přídavku!
- 100% přírodní ovoce
- do smoothies i jogurtů
- levnější než celé kusy
Mango lyofilizované drť
Informace o produktu
Jak dostat mangovou chuť tam, kam nechcete dávat celé kousky? V těchto případech je skvělým pomocníkem mangová drť. Mango sušené mrazem, nadrcené na drobné kousky a jemný prášek, využijete do jogurtů, při přípravě smoothie bowls i osvěžujících limonád. Skvěle se hodí také do dortů za studena, cheescakes, a piškotových dortů s lehkým krémem. Mangová drť se v kuchyni zkrátka neztratí.
TOP informace o drti z mrazem sušeného manga
- Mangové kousky nejdříve křupnou, a poté se rozplynou na jazyku.
- Drť je pouze z čistého ovoce – bez éček a přidaných cukrů.
- Díky šetrnému procesu sušení jsou všechny živiny v mangu zachovány.
- Ovocnou drť lze je použít jako dochucovadlo všude tam, kde se nehodí celé kusy.
- Při přípravě smoothies se drť rozmixuje rychleji než celé kusy, můžete tak mixovat kratší čas.
- Balení obsahuje sáček s vysoušedlem ze silica gelu, které pomáhá chránit produkt před ztvrdnutím.
Jak se mango suší mrazem?
Lyofilizace neboli sušení mrazem je metoda založená na sublimaci zmrzlé vody při nízké teplotě a tlaku. Právě v takových kontrolovaných podmínkách přestupuje voda z pevného skupenství (ledu) přímo do plynného (pára), aniž by došlo k přeměně na fázi kapalnou (voda). Proto se suroviny hluboko mrazí při teplotách −55 až −100 °C a při tlaku o několik stovek pascalů nižším, než je ten normální – atmosférický. Kdybychom při sušení nezajistili dostatečně nízký tlak, dopadlo by to stejně, jako bychom suroviny vařili při 100 °C – výsledný produkt by se připálil a ztratil veškeré vlastnosti, díky kterým je tak jedinečný. Po lyofilizaci se fíky drtí na drobné kousky a na prášek.
Zajímavosti a recepty
Recenze návštěvníka
Lepší cena než u celých kusů. Rychlá doprava.
Původně vloženo k Dračí ovoce lyofilizované drť
Recenze návštěvníka
Použila som drť pri pečení a úplne vylepšila plnku. Bola oveľa sviežejšia a keďže je ovocie sušené mrazom tak torta vydržala oveľa dlhšie.
Chuť Skvelá na torty Dlho vydrží
Původně vloženo k Dračí ovoce lyofilizované drť
Základní specifikace
Kompletní specifikace ke stažení zde- Složení mango lyofilizované - drť
- Surovina Mango
- Zpracování Drť
- Alergeny Alergeny jsou vyznačeny podtržením. Může obsahovat stopy arašídů a dalších skořápkových plodů, sezamu, lepku, mléka a SO2.
- Země původu Peru
- Skladování Skladujte v chladu, suchu a temnu. Chraňte před přímým slunečním zářením.
- Balení Znovuuzavíratelný ZIP sáček
- Úprava drť
- Typ sušení mrazem (lyofilizace)
Makroživiny na 100 g
- Energetická hodnota na 100 g 1493 kJ / 357 kcal
- Tuky 1,8 g
- z toho nasycené mastné kyseliny 0 g
- Sacharidy 89,3 g
- z toho cukry 78,5 g
- Vláknina 10,7 g
- Bílkoviny 3,6 g
- Sůl 0,02 g
Hodnocení našich zákazníků
Recenze návštěvníka
Lepší cena než u celých kusů. Rychlá doprava.
Původně vloženo k Dračí ovoce lyofilizované drť
Recenze návštěvníka
Použila som drť pri pečení a úplne vylepšila plnku. Bola oveľa sviežejšia a keďže je ovocie sušené mrazom tak torta vydržala oveľa dlhšie.
Chuť Skvelá na torty Dlho vydrží
Původně vloženo k Dračí ovoce lyofilizované drť
Recenze návštěvníka
Milujem lyo ananás ale keď som si ho dával do jogurtu tak trocha navlhol a nebol až tak chrumkavý. Drť sa však pekne do jogurtu zamieša a spraví tak skvelé raňajky. Ananás je super a teším sa aj na iné drte.
Skvelo sa zamieša s jogurtom
Nič
Původně vloženo k Ananas lyofilizovaný drť