👉 Sleva 200 Kč nad 1 500 Kč s kódem: SLEVA200 🔥 DOPRAVA ZDARMA do výdejních míst PPL od 500 Kč 🚚💨

Košík

(0)
Zavřít

V košíku nemáte žádné zboží.

Cake pops - dortová lízátka

ve čtvrtek 23. 5. | 1638x přečteno


Vychutnejte si vláčný korpus, který se něžně mísí s lahodnou bílou čokoládou a krémovou ganache. Každé dortové lízátko je pak zdobeno podle fantazie vašich malých pomocníků – křupavými ořechy, lahodnou čokoládou nebo jemnými ovocnými tóny. A co je nejlepší? Cake pops nejsou jen chutné, ale také super zábavné!

Sdílet



Cake pops - dortová lízátka
60 minut
25-30 kusů

Co budete potřebovat?

Na těsto:

  • 250 g hladké mouky
  • 50 g strouhaného kokosu
  • 100 g krystalového cukru
  • 2 lžičky prášku do pečiva špetka soli
  • 2 vejce
  • 80 ml řepkového oleje
  • 200 ml mléka

Ganache:

  • 200 g bílé čokolády
  • 100 ml smetany ke šlehání

Na ozdobu:

  • 200 g bílé čokolády 
  • 200 g hořké čokolády 
  • 200 g ruby čokolády 
  • libovolné mleté ořechy, lyofilizované ovoce, kousky mléčného karamelu

Postup

  1. Začněte s přípravou ganache z bílé čokolády - smetanu pomalu zahřejte v menším rendlíku pod bod varu a následné ji nalijte na kousky čokolády. Společně míchejte, dokud se čokoláda zcela nerozpustí a nespojí se smetanou. Chvilku to trvá, ale nakonec vám vznikne krásně hladký krém. Ten dejte odpočinou to lednice alespoň na hodinu, ideálně během této doby párkrát promíchejte. 
  2. Na těsto spolu nejprve ve větší míse prošlehejte obě vejce s mlékem, olejem a cukrem. Až se všechny suroviny spojí, přidejte i ostatní sypké suroviny - mouku, kokos, prášek do pečiva a špetku soli. Opět společně míchejte, aby vám vzniklo hladké těsto. To nalijte na plech s pečicím papírem o velikosti 20x30cm a dejte péct do předehřáté trouby na 180 stupňů zhruba na 30 minut, dokud nezačne těsto zlátnout.  
  3. Po upečení nechte korpus zcela vychladnout a následně ho celý rozdrobte na co nejmenší kousíčky - můžete si pomoct mixérem, ale zvládnete to snadno i rukama. Poté k rozdrobenému korpusu přidejte připravenou vychladlou čokoládovou ganache a rukama vypracujte kompaktní těsto, ze kterého půjdou tvarovat kuličky. Pokud by bylo těsto příliš drobivé, můžete přidat pár kapek smetany, pokud naopak příliš mazlavé, pomozte si trochou kokosu.  
  4. Z připraveného těsta tvarujte kuličky o průměru cca 3cm a skládejte je ideálně na plech s pečícím papírem - ten následně přesuňte do lednice a nechte tam kuličky 20 minut odpočívat. 
  5. Na finální ozdobení rozpusťte vybranou čokoládu ve vodní lázni. Nejprve do čokolády namočte špičku tyčinky na dortová lízátka (případně tlustou špejli) a na tu pak napíchněte připravenou dortovou kuličku. Tu následně ponořte do čokolády, aby byla ze všech stran obalená, nechte okapat a ozdobte podle své fantazie. Použít můžete jakékoliv nasekané ořechy, krásně vypadají například pistácie nebo mandle, dále pak barevné lyofilizované ovoce, nebo i kousky mléčného karamelu.  
  6. Hotové cake pops nechte v chladu ztuhnout, ideálně je nepokládejte, ale zapíchněte tak, aby byly postavené vodorovně. Použít k tomu můžete například  polystyren nebo jakékoliv nádoby vysypané krystalovým cukrem. A po zatuhnutí už si je můžete vychutnávat, dobrou chuť!

Čtěte také

Líbí se Vám článek?

Přihlaste se k odběru a dostávejte další zajímavé články do e-mailu každý týden.

Odebírat

Kam dále?

zavřít

Přihlášení pomocí e-mailu

Zapomněli jste heslo?