50 minut
Plech 22×22 cm
Co budete potřebovat?
Na těsto na bublaninu:
- 200 g mandlové mouky
- 70 g moučkového cukru
- 3 vejce
- 60 g másla
- 1 kypřicí prášek
- přibližně 300 g jahod
Na ozdobu:
- hrst mandlových lupínků
- jahody
Postup přípravy bublaniny
Nejprve ze všeho si vyložte menší plech (22×22 cm) pečícím papírem a troubu předehřejte na 170 °C. Poté si v rendlíku pozvolna rozpusťte máslo.
Rozdělte bílky od žloutků a bílky s cukrem ušlehejte do tuhého sněhu. Ve druhé míse smíchejte mandlovou mouku a kypřící prášek. K mouce přidejte lehce našlehané žloutky a postupně zamíchejte i bílky.
Nakonec po částech přimíchejte i rozpuštěné máslo. Těsto poté přemístěte na plech a bublaninu ozdobte jahodami a mandlovými lupínky.
Jahodovou bublaninu z mandlové mouky můžete nakonec ještě posypat lžící cukru a péct dozlatova přibližně 35 minut. Vytvoří se tak lehká křupavá vrstva, která božsky doplní nadýchané těsto.
Taková jahodová bublanina by se mohla s přehledem srovnávat s tou od vaší babičky. Nevěříte? Tak ji vyzkoušejte!
Recept a foto: @michaela_foodphoto
Zdravější a chutnější pečení
Objevte kouzlo ořechové mouky. Nádherně zvýrazní chuť a mohou ji i bezlepkáči!