👉 PRODLOUŽENO! Sleva 200 Kč nad 1 500 Kč s kódem: SLEVA200 🔥 DOPRAVA ZDARMA do výdejních míst PPL od 500 Kč 🚚💨

Košík

(0)
Zavřít

V košíku nemáte žádné zboží.

Jahodová bublanina z mandlové mouky

v pondělí 23. 1. | 10828x přečteno


Křupavé mandlové lupínky a šťavnaté jahody na jemném těstě z mandlové mouky – no sen! Taky už se vám sbíhají sliny? Tento voňavý recept na mandlovou bublaninu pro vás připravila Míša a my se do něj zamilovali na první dobrou. Bublanina s jahodami je totiž krásně vláčná a nadýchaná. Věřte, že po tomhle dezertu se vám doma zapráší raz dva.

Sdílet



Jahodová bublanina z mandlové mouky
50 minut
Plech 22×22 cm

Co budete potřebovat?

Na těsto na bublaninu:

  • 200 g mandlové mouky
  • 70 g moučkového cukru
  • 3 vejce
  • 60 g másla
  • 1 kypřicí prášek
  • přibližně 300 g jahod

Na ozdobu:

mandlová bublanina s jahodami
Nadýchané těsto z ořechové mouky, křupavé kousky mandlí a šťavnaté jahody – vyzkoušejte recept na mandlovou bublaninu s jahodami a jiný dezert chtít nebudete!

Postup přípravy bublaniny

Nejprve ze všeho si vyložte menší plech (22×22 cm) pečícím papírem a troubu předehřejte na 170 °C. Poté si v rendlíku pozvolna rozpusťte máslo.

Rozdělte bílky od žloutků a bílky s cukrem ušlehejte do tuhého sněhu. Ve druhé míse smíchejte mandlovou mouku a kypřící prášek. K mouce přidejte lehce našlehané žloutky a postupně zamíchejte i bílky. 

Nakonec po částech přimíchejte i rozpuštěné máslo. Těsto poté přemístěte na plech a bublaninu ozdobte jahodami a mandlovými lupínky.

Jahodovou bublaninu z mandlové mouky můžete nakonec ještě posypat lžící cukru a péct dozlatova přibližně 35 minut. Vytvoří se tak lehká křupavá vrstva, která božsky doplní nadýchané těsto. 

Taková jahodová bublanina by se mohla s přehledem srovnávat s tou od vaší babičky. Nevěříte? Tak ji vyzkoušejte! 

Recept a foto:  @michaela_foodphoto

Zdravější a chutnější pečení

Objevte kouzlo ořechové mouky. Nádherně zvýrazní chuť a mohou ji i bezlepkáči!

Nepostradatelní pomocníci v kuchyni

Čtěte také

Líbí se Vám článek?

Přihlaste se k odběru a dostávejte další zajímavé články do e-mailu každý týden.

Odebírat

Kam dále?

zavřít

Přihlášení pomocí e-mailu

Zapomněli jste heslo?