15 minut + odpočinek přes noc
1 porce
Co budete potřebovat?
- 40 g jemných ovesných vloček
- 20 g chia semínek
- 250 g čerstvých jahod
- 2–3 lžíce javorového sirupu
- 100 ml mandlového mléka
- 1 lžíci březového cukru
- pár kapek citronové šťávy
- vanilkový extrakt nebo aroma
- plátky mandlí
Postup
Smícháme si vločky, chia semínka, zalijeme je mandlovým mlékem a přimícháme 100 gramů rozmixovaných jahod. Na dochucení přidáme pár kapek vanilkového extraktu (případně aroma). Vždy se řiďte dávkováním na obalu. Každý vanilkový extrakt má jinou sílu!
Směs dáme do uzavíratelné sklenice (např. zavařovačky) o objemu asi 500 ml a necháme přes noc uležet uzavřené v lednici. Další den přidáme vrstvu zbývajících jahod (asi 150 g), které rozmixujeme s xylitolem a citronovou šťávou. Před podáváním ozdobíme pudink kousky jahod a mandlovými lupínky, které si pro lepší chuť můžeme nasucho opražit na pánvi. Dobrou chuť!
Recept a foto: @laskave_varenie