Košík

(0)
Zavřít

V košíku nemáte žádné zboží.

Jahodový chia pudink

ve čtvrtek 16. 6. | 2219x přečteno


Možná právě hledáte recept s jahodami. Možná přemýšlíte, jak čerstvě natrhané jahody v kuchyni upotřebit. Tak to je štěstí, že jsme se potkali! Máme pro vás totiž recept na božsky sladký jahodový pudink z chia semínek, vloček, čerstvých jahod a březového cukru. Nahoře je posypaný mandlemi a to nejlepší? Je bez laktózy!

Sdílet



Jahodový chia pudink
15 minut + odpočinek přes noc
1 porce

Co budete potřebovat?

Postup

Smícháme si vločky, chia semínka, zalijeme je mandlovým mlékem a přimícháme 100 gramů rozmixovaných jahod. Na dochucení přidáme pár kapek vanilkového extraktu (případně aroma). Vždy se řiďte dávkováním na obalu. Každý vanilkový extrakt má jinou sílu! 

Směs dáme do uzavíratelné sklenice (např. zavařovačky) o objemu asi 500 ml a necháme přes noc uležet uzavřené v lednici. Další den přidáme vrstvu zbývajících jahod (asi 150 g), které rozmixujeme s xylitolem a citronovou šťávou. Před podáváním ozdobíme pudink kousky jahod a mandlovými lupínky, které si pro lepší chuť můžeme nasucho opražit na pánvi. Dobrou chuť!

Recept a foto:  @laskave_varenie

Tyhle pomocníky se hodí mít vždy po ruce

Čtěte také

Líbí se Vám článek?

Přihlaste se k odběru a dostávejte další zajímavé články do e-mailu každý týden.

Odebírat

Kam dále?

zavřít

Přihlášení pomocí e-mailu

Zapomněli jste heslo?