Košík

(0)
Zavřít

V košíku nemáte žádné zboží.

Lískooříšková mouka

Vyhýbáš se lepku nebo chceš jen opravdu voňavou ořechovou bábovku? Na to jsem tu já, lískooříšková mouka. Jsem velkým zastáncem bezlepkové diety a chutnám stejně dobře jako celé lískové ořechy.

  • skvělá bezlepková, nízkosacharidová náhrada mouky
  • mouka ze 100% lískových ořechů
  • bohatá na rostlinné bílkoviny a vlákninu

Vyberte balení

Nakup do zásoby a ušetři

1 ks
404 Kč / ks
2 ks
-5%
404 Kč / ks
3 ks
a více
-10%
404 Kč / ks

Vaše cena

404 Kč

Zboží můžete mít už ve čtvrtek 21. 10.

Kdy zboží obdržím? zavřít

84 ks skladem

Zásilkovna 65 Kč ve čtvrtek 21. 10.
Zásilkovna - dodání na adresu 99 Kč
PPL 99 Kč
PPL - ParcelShop 99 Kč
Česká pošta - Balík do balíkovny 79 Kč
Česká pošta - Balík do ruky 99 Kč ve čtvrtek 21. 10.
Česká pošta - Balík na poštu 99 Kč
Zlín - Gahurova 4467 65 Kč
Olomouc - Sokolská 44 65 Kč
Olomouc - Horní náměstí 202/15 65 Kč
Brno - Jezuitská 11 65 Kč
Staré město u Bruntálu 262 65 Kč
Zlín - Rašínova 71 65 Kč

Lískooříšková mouka

Informace o produktu

Víte, co je bezlepková dieta? Ne, opravdu to nemá nic společného s lebkou. Je to forma stravování, kdy nepřijímáte lepek. Ten je přítomen ve všech obilovinách a je těžší ho strávit. Proto pokud trpíte nemocí zvanou celiakie, určitě víte, že vám klasické suroviny jako pšenice, ječmen, žito, či méně známý bulgur způsobují bolesti. Avšak představte si mouku bez prokletého lepku, to by byl ale chutný zákusek. Upečte si zdravou, chutnou a bezbolestnou formu vašeho oblíbeného koláče. A pokud nejste bezlepkář, určitě oceníte lehkost i netradiční chuť vaší osvědčené dobroty.  

TOP Informace o lískooříškové mouce

  1. Lískové ořechy jsou plody lísky obecné.
  2. Obsažené mononenasycené kyseliny pomáhají odbourávat škodlivý LDL cholesterol.
  3. Vysoký obsah hořčíku je důležitý pro snižování krevního tlaku a svalových křečí.
  4. Vysoká hladina manganu je důležitá ve vyvážené stravě při boji s cukrovkou.
  5. Lísková mouka je dokonalou bezlepkovou náhražkou klasické pšeničné mouky.

Jak se zpracovávají lískové ořechy?

Lískové ořechy patří do skupiny skořápkového ovoce, protože jsou plody lísky obecné. Lískové ořechy mají hladkou tvrdou skořápku, kterou je opravdu těžké rozbít. K výrobě lískooříškové mouky je třeba oříšky jemně umlít. Nejprve však musíme ořechy nalouskat. Pro jeden ze šikovných domácích způsobů potřebujete síťku, dřevěné prkénko a kladívko na maso. Oříšky nasypete do síťky, přeložíte prkénkem a kladívkem jemně poklepete. Lískové ořechy tak zůstanou v celku a nepořádek bezpečně v síťce. Dále je vhodné ořechy pražit, tedy opékat při vysoké suché teplotě. Tím povolí i ta nejjemnější slupka, která se následně stírá pomocí textilních rukavic. Nyní je již vše připraveno na pomletí. Lískoořechová mouka tedy neobsahuje žádná přidaná aditiva.

Zajímavosti a recepty

Základní specifikace
  • Složení lískové ořechy jádra neloupaná mletá
  • Alergeny Alergeny jsou vyznačeny podtržením. Může obsahovat stopy arašídů a dalších skořápkových plodů, sezamu, lepku, mléka a SO2.
  • Trvanlivost 3–8 měsíců
  • Skladování do 22° C s vlhkostí vzduchu do 70 %, chraňte před přímým slunečním zářením
  • Balení znovuuzavíratelný ZIP sáček
  • Úprava lískové ořechy jádra neloupaná nepražená mletá
  • Dieta Keto, Bez lepku, Paleo, LCHF, Vegan, Bez laktózy, Vhodné pro diabetiky, SCD
  • Surovina Lískové ořechy
Makroživiny na 100 g
  • Energetická hodnota na 100 g 2627 kJ / 628 kcal
  • Tuky 62 g
  • z toho nasycené mastné kyseliny 5 g
  • Sacharidy 16 g
  • z toho cukry 5 g
  • Vláknina 10 g
  • Bílkoviny 15 g
  • Sůl 0 g
Mikroživiny na 100 g
  • Vápník 114 mg
  • Železo 5 mg
  • Hořčík 163 mg
  • Draslík 680 mg
  • Fosfor 290 mg

Hodnocení našich zákazníků

Tento produkt zatím nemá žádné hodnocení.

Prémiové suroviny

Unikátní produkty

Ochutnávky zdarma

Vlastní výroba

4 kamenné prodejny

Ohodnotit produkt zavřít

Lískooříšková mouka

Recenze musí splňovat tyto podmínky a zobrazí se až po jejím schválení.

* Pole označená hvězdičkou jsou povinná.

Dotaz na produkt zavřít
Načíst
zavřít

Přihlášení pomocí e-mailu

Zapomněli jste heslo?