Košík

(0)
Zavřít

V košíku nemáte žádné zboží.

Kešu kousky 2–5 mm

Neboj se, stále jsme to my, křupavé máslové kešu ořechy, jen rozdrcené. Nepřemýšlej a vyzkoušej nás! V kuchyni uděláme parádu v každém dezertu i salátu! Co všechno s námi dokážeš vyčarovat?

  • malé kousky kešu
  • křupavé s jemně máslovou chutí
  • skvělé do vaření a pečení

Vyberte balení

Nakup do zásoby a ušetři

1 ks
423 Kč / ks
2 ks
-5%
423 Kč / ks
3 ks
a více
-10%
423 Kč / ks

Vaše cena

423 Kč

Zboží můžete mít už ve čtvrtek 21. 10.

Kdy zboží obdržím? zavřít

4 ks skladem

Zásilkovna 65 Kč ve čtvrtek 21. 10.
Zásilkovna - dodání na adresu 99 Kč
PPL 99 Kč
PPL - ParcelShop 99 Kč
Česká pošta - Balík do balíkovny 79 Kč
Česká pošta - Balík do ruky 99 Kč ve čtvrtek 21. 10.
Česká pošta - Balík na poštu 99 Kč
Zlín - Gahurova 4467 65 Kč
Olomouc - Sokolská 44 65 Kč
Olomouc - Horní náměstí 202/15 65 Kč
Brno - Jezuitská 11 65 Kč
Staré město u Bruntálu 262 65 Kč
Zlín - Rašínova 71 65 Kč

Kešu kousky 2–5 mm

Informace o produktu

Drcené kešu ořechy určitě neztratí svou chuť a křupavost. V jídle se sice na první pohled zatoulají, jejich výrazná a sladká chuť však prozradí jejich přítomnost. Kousky mají 2–5 mm a nasypat je můžete prakticky do čehokoliv. Díky tomu, že jsme je pro vás rozdrtili, nemusíte umývat mlýnek, a tak Vám zůstane více času na mlsání!

TOP Informace o kešu

  1. Kešu obsahují méně tuku než ostatní ořechy.
  2. Kvalita ořechů závisí na jejich barvě, tvaru a velikosti.
  3. Kešu obsahují řadu látek prospěšných pro naše tělo a nespočet využití v kuchyni.
  4. Skvěle se hodí také při sladkém pečení jako základ cheesecaku, či do RAW dortu.
  5. Kešu ořechy pocházejí z Brazílie, pěstují se však i v Indii, jihovýchodní Asii či v Africe.

Zajímavosti o kešu oříšcích

Poznámka nákupčího

Tomáš Hofman

Jak se zpracovávají kešu ořechy?

O tom, jak roste kešu pro vás máme přehledný článek! Kešu ořechy vyrůstají ze spodní části plodů stromu ledvinovníku západního. Po opadnutí plodu (ty se používají například na výrobu džemu) na zem je nutné odstranit tvrdou skořápku. Ta se proto vaří, napařuje a nakonec suší horkým vzduchem, čímž se pomalu oddělí od samotného oříšku. Na ořechu však zůstává jemná slupka, kterou je nutné opět vysušit a odstranit látkovými rukavicemi. Pro jiné, pomalejší a dražší zpracování kešu ořechů se používají speciální nože, kterými se skořápka odstraňuje bez tepelného zpracování. Tyto ručně zpracované kešu se sice následně suší, ale pouze do teploty 40 °C, proto jsou považovány za RAW potravinu. Více se dozvíte v zajímavostech o kešu nebo v článku o obchodních třídách kešu.

Zajímavosti a recepty

Paleo dieta: návrat k pravěké stravě

Paleo dieta: návrat k pravěké stravě

07.04.21 | 952x přečteno | 7 minut

Jak poznat žluklé ořechy?

Jak poznat žluklé ořechy?

24.03.21 | 892x přečteno | 6 minut

Základní specifikace
  • Složení kešu ořechy jádra loupaná nepražená drcená
  • Alergeny Alergeny jsou vyznačeny podtržením. Může obsahovat stopy arašídů a dalších skořápkových plodů, sezamu, lepku, mléka a SO2.
  • Trvanlivost 3–8 měsíců
  • Skladování do 22° C s vlhkostí vzduchu do 70 %, chraňte před přímým slunečním zářením
  • Balení znovuuzavíratelný ZIP sáček
  • Velikost 2–5 mm
  • Úprava drcená jádra kešu ořechů
  • Dieta Keto, RAW, Bez lepku, Paleo, LCHF, Vegan, Bez laktózy, Vhodné pro diabetiky, SCD
  • Surovina Kešu
Makroživiny na 100 g
  • Energetická hodnota na 100 g 2370 kJ / 566 kcal
  • Tuky 46,9 g
  • z toho nasycené mastné kyseliny 8,3 g
  • Sacharidy 27,1 g
  • z toho cukry 5,9 g
  • Vláknina 3,3 g
  • Bílkoviny 18,2 g
  • Sůl 0,03 g
Mikroživiny na 100 g
  • Vápník 37 mg
  • Železo 6,68 mg
  • Hořčík 292 mg
  • Draslík 660 mg
  • Fosfor 593 mg
  • Selen 16,9 μg

Hodnocení našich zákazníků

Tento produkt zatím nemá žádné hodnocení.

Prémiové suroviny

Unikátní produkty

Ochutnávky zdarma

Vlastní výroba

4 kamenné prodejny

Ohodnotit produkt zavřít

Kešu kousky 2–5 mm

Recenze musí splňovat tyto podmínky a zobrazí se až po jejím schválení.

* Pole označená hvězdičkou jsou povinná.

Dotaz na produkt zavřít
Načíst
zavřít

Přihlášení pomocí e-mailu

Zapomněli jste heslo?