11.10.24 | 22083x přečteno | 2 minuty
Zázvor lyofilizovaný prášek
Pěkně Ti protáhnu dutiny, tomu věř! Abys to měl jednodušší, ve Světě plodů ze mě udělali prášek. Stačí mě jen přidat do horké vody a hurá, čerstvý čaj je na světě!
- 100% rozdrcený mrazem sušený zázvor bez přidaného cukru a aditiv
- vhodné pro přípravu silného zázvorového čaje a dochucování jídel
- zázvor máme i v malých kouscích
Alternativní produkty z kategorie Superfood:
Zázvor lyofilizovaný prášek
Informace o produktu
Dát si 100% zázvorový čaj, aniž byste kořen museli oloupat a nakrájet? Zázvor od nás vám to celé usnadní. Pochází z Česka, takže jsme rádi, že můžeme podpořit domácí výrobu. Zázvor je mrazem sušený a poté rozemletý na prášek, budete ho tak mít doma připravený k okamžitému použití. Nutričně, chutí a vůní se od čerstvého zázvoru neliší, akorát je zbaven veškeré vody. Jelikož jde o domácí produkt, tak si můžeme osobně zkontrolovat kvalitu ve všech částech výrobního procesu – od pěstování až po sušení. Zázvor je bez přidaného cukru či jiných aditiv a na jeho pěstování nebyly použity žádné fytohormony, pesticidy či herbicidy. Nezapomeňte objevit také naše lyofilizované zeleninové prášky.
TOP informace o zázvorovém prášku
- Všechny živiny, vitamíny a minerální látky jsou zachované.
- Je pěstovaný bez fytohormonů, pesticidů a dalších chemických látek.
- Přirozeně obsažený gingerol má nejen příznivý vliv na lidské tělo, ale je také zodpovědný za štiplavou chuť.
- Právě gingerol může příznivě ovlivnit imunitu v boji proti nevolnosti a migrénám.
- Zázvor je díky hřejivému efektu nepostradatelný pomocník při nachlazení.
Poznámka nákupčího
„Proč lyofilizovat zázvor? Protože ho můžu mít celý rok ve spíži a nezkazí se. Vzali jsme kořeny zázvoru, pořádně je vyčistili, nakrájeli, usušili mrazem a rozdrtili na prach. Zázvor je tak mnohem silnější než sušený za tepla, taky je voňavý a výrazný. Zázvor v prášku obsahuje spoustu zdravých aktivních látek a díky šetrnému zpracování mrazem zůstávají všechny v surovině. Prášek využijete nejen v běžné kuchyni jako koření, ale i v té asijské, skvělý je také na dochucení sladkostí, koktejlů a při pečení. Díky jemné konzistenci nebude překážet ani ve smoothie nebo sladkých krémech a vám se tak otevírají nové možnosti jeho využití.“
Jak se zázvor suší mrazem?
Lyofilizace neboli sušení mrazem je metoda založená na sublimaci zmrzlé vody při nízké teplotě a tlaku. Právě v takových kontrolovaných podmínkách přestupuje voda z pevného skupenství (ledu) přímo do plynného (pára), aniž by došlo k přeměně na fázi kapalnou (voda). Proto se suroviny hluboko mrazí při teplotách -55 až -100 °C a při tlaku o několik stovek pascalů nižším, než je ten normální – atmosférický. Kdybychom při sušení nezajistili dostatečně nízký tlak, dopadlo by to stejně, jako bychom suroviny vařili při 100 °C – výsledný produkt by se připálil a ztratil veškeré vlastnosti, díky kterým je tak jedinečný. Následně se zázvor rozdrtí na prášek.
Zajímavosti a recepty
Recenze návštěvníka
Vynikající produkt.
Původně vloženo k Cejlonská skořice mletá
Základní specifikace
Kompletní specifikace ke stažení zde- Složení zázvor lyofilizovaný prášek
- Surovina Zázvor
- Alergeny Alergeny jsou vyznačeny podtržením. Může obsahovat stopy arašídů a dalších skořápkových plodů, sezamu, lepku, mléka a SO2.
- Země původu Česká republika
- Skladování Skladujte v chladu, suchu a temnu. Chraňte před přímým slunečním zářením.
- Balení Znovuuzavíratelný ZIP sáček
- Úprava prášek
- Typ sušení mrazem (lyofilizace)
Makroživiny na 100 g
- Energetická hodnota na 100 g 1500 kJ / 357 kcal
- Tuky 7 g
- z toho nasycené mastné kyseliny 1,9 g
- Sacharidy 59 g
- z toho cukry 58 g
- Bílkoviny 8 g
- Sůl 0,2 g
Hodnocení našich zákazníků
Recenze návštěvníka
Vynikající produkt.
Původně vloženo k Cejlonská skořice mletá