Nejlepší svačiny pro děti: Připravte je zdravě, rychle a barevně
19.08.21 | 8188x přečteno
🚛 Jen do neděle DOPRAVA ZDARMA už od 500 Kč! Zadej kód DZ500 a poštovné nech na nás! 🚛
Pěkně Ti protáhnu dutiny, tomu věř! Abys to měl jednodušší, ve Světě plodů ze mě udělali prášek. Stačí mě jen přidat do horké vody a hurá, čerstvý čaj je na světě!
Dát si 100% zázvorový čaj, aniž byste kořen museli oloupat a nakrájet? Zázvor od nás vám to celé usnadní. Pochází z Česka, takže jsme rádi, že můžeme podpořit domácí výrobu. Zázvor je mrazem sušený a poté rozemletý na prášek, budete ho tak mít doma připravený k okamžitému použití. Nutričně, chutí a vůní se od čerstvého zázvoru neliší, akorát je zbaven veškeré vody. Jelikož jde o domácí produkt, tak si můžeme osobně zkontrolovat kvalitu ve všech částech výrobního procesu – od pěstování až po sušení. Zázvor je bez přidaného cukru či jiných aditiv a na jeho pěstování nebyly použity žádné fytohormony, pesticidy či herbicidy.
„Proč lyofilizovat zázvor? Protože ho můžu mít celý rok ve spíži a nezkazí se. Vzali jsme kořeny zázvoru, pořádně je vyčistili, nakrájeli, usušili mrazem a rozdrtili na prach. Zázvor je tak mnohem silnější než sušený za tepla, taky je voňavý a výrazný. Zázvor v prášku obsahuje spoustu zdravých aktivních látek a díky šetrnému zpracování mrazem zůstávají všechny v surovině. Prášek využijete nejen v běžné kuchyni, ale i v té asijské, skvělý je také na dochucení sladkostí, koktejlů a při pečení. Díky jemné konzistenci nebude překážet ani ve smoothie nebo sladkých krémech a vám se tak otevírají nové možnosti jeho využití.“
Lyofilizace neboli sušení mrazem je metoda založená na sublimaci zmrzlé vody při nízké teplotě a tlaku. Právě v takových kontrolovaných podmínkách přestupuje voda z pevného skupenství (ledu) přímo do plynného (pára), aniž by došlo k přeměně na fázi kapalnou (voda). Proto se suroviny hluboko mrazí při teplotách -55 až -100 °C a při tlaku o několik stovek pascalů nižším, než je ten normální – atmosférický. Kdybychom při sušení nezajistili dostatečně nízký tlak, dopadlo by to stejně, jako bychom suroviny vařili při 100 °C – výsledný produkt by se připálil a ztratil veškeré vlastnosti, díky kterým je tak jedinečný. Následně se zázvor rozdrtí na prášek.
24.06.21 | 2209x přečteno
Jak skladovat potraviny sušené mrazem
22.03.21 | 8423x přečteno | 5 minut
Tento produkt zatím nemá žádné hodnocení.
Zázvor lyofilizovaný prášek