Nejlepší svačiny pro děti: Připravte je zdravě, rychle a barevně
29.08.24 | 34473x přečteno
Sleva 150 Kč nad 1500 Kč - kód: SLEVA150 🌟 Sleva 200 Kč nad 2000 Kč - kód: SLEVA200
Pěkně Ti protáhnu dutiny, tomu věř! Abys to měl jednodušší, ve Světě plodů ze mě udělali prášek. Stačí mě jen přidat do horké vody a hurá, čerstvý čaj je na světě!
Alternativní produkty z kategorie Supervýživa:
Dát si 100% zázvorový čaj, aniž byste kořen museli oloupat a nakrájet? Zázvor od nás vám to celé usnadní. Pochází z Česka, takže jsme rádi, že můžeme podpořit domácí výrobu. Zázvor je mrazem sušený a poté rozemletý na prášek, budete ho tak mít doma připravený k okamžitému použití. Nutričně, chutí a vůní se od čerstvého zázvoru neliší, akorát je zbaven veškeré vody. Jelikož jde o domácí produkt, tak si můžeme osobně zkontrolovat kvalitu ve všech částech výrobního procesu – od pěstování až po sušení. Zázvor je bez přidaného cukru či jiných aditiv a na jeho pěstování nebyly použity žádné fytohormony, pesticidy či herbicidy. Nezapomeňte objevit také naše lyofilizované zeleninové prášky.
„Proč lyofilizovat zázvor? Protože ho můžu mít celý rok ve spíži a nezkazí se. Vzali jsme kořeny zázvoru, pořádně je vyčistili, nakrájeli, usušili mrazem a rozdrtili na prach. Zázvor je tak mnohem silnější než sušený za tepla, taky je voňavý a výrazný. Zázvor v prášku obsahuje spoustu zdravých aktivních látek a díky šetrnému zpracování mrazem zůstávají všechny v surovině. Prášek využijete nejen v běžné kuchyni jako koření, ale i v té asijské, skvělý je také na dochucení sladkostí, koktejlů a při pečení. Díky jemné konzistenci nebude překážet ani ve smoothie nebo sladkých krémech a vám se tak otevírají nové možnosti jeho využití.“
Lyofilizace neboli sušení mrazem je metoda založená na sublimaci zmrzlé vody při nízké teplotě a tlaku. Právě v takových kontrolovaných podmínkách přestupuje voda z pevného skupenství (ledu) přímo do plynného (pára), aniž by došlo k přeměně na fázi kapalnou (voda). Proto se suroviny hluboko mrazí při teplotách -55 až -100 °C a při tlaku o několik stovek pascalů nižším, než je ten normální – atmosférický. Kdybychom při sušení nezajistili dostatečně nízký tlak, dopadlo by to stejně, jako bychom suroviny vařili při 100 °C – výsledný produkt by se připálil a ztratil veškeré vlastnosti, díky kterým je tak jedinečný. Následně se zázvor rozdrtí na prášek.
Recenze návštěvníka
Vynikající produkt.
Původně vloženo k Cejlonská skořice mletá
Recenze návštěvníka
Vynikající produkt.
Původně vloženo k Cejlonská skořice mletá