Zázvor lyofilizovaný (mrazem sušený) kousky
Související produkty
Detailní popis produktu
Zázvor lyofilizovaný (mrazem sušený) kousky
Informace a výživové hodnoty
Věděli jste, že zázvor může pomoci nejen v boji s bacily, ale příznivě ovlivňuje bolesti hlavy a nevolnosti? Má široké využití v kuchyni a každý, kdo má rád pálivé, si na dobrém zázvorovém čaji určitě pochutná. Náš zázvor pochází z Česka a tak jsme rádi, že můžeme podpořit domácí výrobu. Zázvor je oloupaný a nakrájený na plátky, nasekaný na malé kousky a usušený mrazem, aby byl připraven k rychlému použití. Nutričně, chutí a vůní se od čerstvého zázvoru neliší, akorát je zbaven veškeré vody. Jelikož jde o domácí produkt, tak si můžeme osobně zkontrolovat kvalitu ve všech částech výrobního procesu – od pěstování až po sušení. Zázvor je bez přidaného cukru či jiných aditiv, také na jeho pěstování nebyly použity žádné fytohormony, pesticidy či herbicidy.
5 věcí, které jste o surovině nevěděli
- Všechny živiny, vitamíny a minerální látky zůstaly zachovány.
- Je pěstovaný bez fytohormonů, pesticidů a dalších chemických látek.
- Přirozeně obsažený gingerol má nejen příznivý vliv na lidské tělo, ale je také zodpovědný za štiplavou chuť.
- Právě gingerol může příznivě ovlivnit boj proti nevolnosti a migrénám.
- Zázvor je díky hřejivému efektu nepostradatelný pomocník při nachlazení.
Složení | 100% zázvor |
Alergeny | Alergeny jsou vyznačeny podtržením. Může obsahovat stopy arašídů a dalších skořápkových plodů, sezamu, lepku, mléka a SO2. |
Země původu | Česká republika |
Trvanlivost | 3–8 měsíců |
Skladování | do 22 °C s nulovou vlhkostí vzduchu, chraňte před přímým slunečním zářením |
Balení | znovuuzavíratelný ZIP sáček |
Typ sušení | sušení mrazem ve vakuu |
Velikost | nespecifikované |
Úprava | kousky |
Obchodní třída | nespecifikované |
Odrůda | nespecifikované |
„Proč lyofilizovat zázvor? Protože ho můžu mít celý rok ve spíži a nezkazí se. Vzali jsme kořeny zázvoru, pořádně je vyčistili, nakrájeli na 5 milimetrů silné plátky a usušili mrazem. Zázvor je tak mnohem silnější, než sušený za tepla, křupavý, voňavý a výrazný. Obsahuje spoustu zdravých aktivních látek a díky šetrnému zpracování mrazem vitamíny a minerály zůstávají v surovině. Pokud bojujete s nachlazením nebo máte plechovou pusu, zázvor je jako čaj nebo svačina nejlepší parťák na cesty.“
Jak se zázvor suší mrazem?
Lyofilizace neboli sušení mrazem je metoda založená na sublimaci zmrzlé vody při nízké teplotě a tlaku. Právě v takových kontrolovaných podmínkách přestupuje voda z pevného skupenství (ledu) přímo do plynného (pára), aniž by došlo k přeměně na fázi kapalnou (voda). Proto se suroviny hluboko mrazí při teplotách -55 až -100 °C a při tlaku o několik stovek pascalů nižším, než je ten normální – atmosférický. Kdybychom při sušení nezajistili dostatečně nízký tlak, dopadlo by to stejně, jako bychom suroviny vařili při 100 °C – výsledný produkt by se připálil a ztratil veškeré vlastnosti, díky kterým je tak jedinečný.
Tip
Pokud si chcete svůj pokrm okořenit, nebo si připravit čaj, zázvor jsme pro vás také rozemleli na prášek!
Výživové hodnoty | na 100 g |
Energie | 1500 kJ / 357 kcal |
Tuky | 7 g |
z toho nasycené mastné kyseliny | 1,9 g |
Sacharidy | 59 g |
z toho cukry | 58 g |
Vláknina | 8 g |
Bílkoviny | 8 g |
Sůl | 0,2 g |
Výživové hodnoty | na 100 g |
Vápník | 71,4 mg |
Fosfor | 152 mg |
Draslík | 1851 mg |
Sodík | 17 mg |
Hořčík | 192 mg |
Sodík | 58 mg |
Vitamín C | 22,3 mg |
Zázvor lyofilizovaný (mrazem sušený) plátky z ČR
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.