45 minut
2–3 porce
Co budete potřebovat?
- 300 g předvařené quinoi
- jedna malá dýně
- 100 g balkánského sýru
- lyofilizované provensálské koření
- šťáva z granátového jablka
- 2 lžíce olivového oleje
- lyofilizované granátové jablko
- šťáva z půlky citrónu
- pekanové ořechy
- sůl, pepř
Postup
Dýni si nakrájíme na měsíčky, osolíme podle chuti, zakápneme olivovým olejem a posypeme provensálským kořením. Troubu předehřejeme na 180 °C a dýni necháme péct asi 15 minut.
Mezitím si necháme vařit quinou a připravíme si zálivku. Šťávu z citrónu a granátového jablka smícháme se lžičkou olivového oleje, osolíme a opepříme. Stranou si nasekáme pekany a rozdrobíme nebo nakrájíme balkánský sýr.
Upečenou dýni servírujeme s quinoovým salátem s balkánským sýrem, pekanovými ořechy a lyofilizovaným granátovým jablkem. Vše nakonec dochutíme zálivkou a pak už si stačí jen mlaskat !