15 minut
2 porce
Co budete potřebovat?
Na dýňovou kaši:
- 2 lžíce dýňového pyré
- 60–80 g ovesných vloček
- 250–300 ml mandlového mléka
- 2 lžičky panely
- 1 lžíce vlašského proteinu
- 1 lžička cejlonské skořice
Na dochucení:
Postup
Dýňové pyré je jednoduchá věc. Připravíte ho prostým uvařením a rozmixováním malých kostiček oloupané dýně. Naše Terezka tentokrát použila zbytek dýně, která zbyla z receptu na dýňové gnocchi. Dýňové pyré není žádná věda, připravíte ho za 15 minut a zbytek jednoduše uschováte v lednici. Vydrží tam i 4 dny!
A jaký je postup přípravy kaše? Mandlové mléko ohřejeme v kastrůlku, osladíme panelou a přidáme do něj ovesné vločky. Kaši necháme vařit asi 3 minuty, dokud nezhoustne – pozor, kaši je nutné stále míchat! Nakonec do kaše vmícháme vlašský protein, cejlonskou skořici a dýňové pyré. Vše rozmícháme a odstavíme.
Ovesné kaši na talíři sluší sušené ovoce – záleží na vás, jestli máte raději datle, nebo švestky. A pokud vás čeká opravdu náročný den, nastartujte tělo energií z oblíbeného ořechového másla. Mňam!
