Košík

(0)
Zavřít

V košíku nemáte žádné zboží.

Kód: 0218

Vlašský 48% RAW protein

Nejsem žádný obyčejný vlašák! Zpracovali mě speciální metodou, abych se zbavil většiny tuků, ale zachoval si co nejvíce bílkovin. Zkrátka proteinový prášek, který Tvoje svaly ocení!

  • ideální do snídaňových kaší, jogurtu či do smoothie
  • přirozený zdroj vlákniny
  • použití pro sportovce i milovníky zdravé stravy
Momentálně nejsem k mání. Ale nezoufej, mají spoustu jiných dobrot.

Alternativní produkty z kategorie Ořechy a semínka:

Vlašský 48% RAW protein

Informace o produktu

Rostlinné proteiny jsou výživnou i chutnou náhradou těch živočišných. Zachovávají si výraznou typickou chuť suroviny, z níž jsou vyrobeny, a není proto nutné je dále dochucovat či přidávat jakákoli aditiva. Náš proteinový koncentrát se vyrábí pouze z vlašských ořechů, které se za studena lisují a následně rozmělní. Jeho vůně i chuť je typicky ořechová a příjemně vynikne v dezertech, ranních kaších nebo smoothie. Vlašský protein obsahuje také množství stopových prvků, například vápník, hořčík a vitamíny skupiny B.

TOP informace o vlašském proteinu

  1. Protein se jinak nazývá bílkovina a je běžně obsažen ve všech ořeších.
  2. Rostlinný protein je stravitelnější než ten živočišný.
  3. Běžná doporučená dávka je 30 g proteinu.
  4. Vhodný pro vegetariány a vegany.
  5. Prášek se nedá zcela rozpustit, ve smoothie nebo kaši je ovšem perfektní.
  6. Neobsahuje žádná sladidla, konzervanty ani další aditiva.

Co je to protein?

Protein neboli bílkovina se nachází v každém z nás. Je to základní stavební materiál lidského těla a také jiných živočichů. Bílkoviny tvoří například svaly, kosti, zuby, nehty a také samotnou kůži. Nicméně v průběhu života nám buňky v těle odumírají a jsou nahrazovány novými mladými buňkami. Ke stavbě nových buněk se využívají právě bílkoviny, a právě proto jsou důležité pro náš každodenní život. Každá bílkovina obsahuje esenciální aminokyseliny, kterých však v rostlinném proteinu nalezneme zpravidla méně než v živočišném. Jejich výhodou je to, že méně zatěžují trávicí systém.

Jak se vyrábí proteinový prášek?

Proteinový prášek už dnes koupíte opravdu v každém obchodě. I způsobů výroby takového prášku je několik. Základním způsobem je sušení výchozí suroviny. Jiným způsobem je iontová výměna, při které se bílkoviny od výchozí suroviny oddělují na základě elektrických nábojů. V současnosti se však nejvíce využívá metoda CFM (Cross Flow Micronization), kdy se bílkoviny oddělují pomocí zkříženého toku přes keramické filtry.

Zajímavosti a recepty

Základní specifikace
  • Složení částečně odtučněný prášek z nepražených jader vlašských ořechů (obsah bílkovin 48 %)
  • Surovina Vlašské ořechy
  • Dieta Bez laktózy, Bez lepku, Vegan, RAW, Vhodné pro diabetiky, Low carb
  • Alergeny Alergeny jsou vyznačeny podtržením. Může obsahovat stopy arašídů a dalších skořápkových plodů, sezamu, lepku, mléka a SO2.
  • Země původu USA
  • Trvanlivost 3–8 měsíců
  • Skladování Skladujte v chladu, suchu a temnu. Chraňte před přímým slunečním zářením.
  • Balení Znovuuzavíratelný ZIP sáček
  • Úprava rozdrcená jádra vlašských ořechů
Makroživiny na 100 g
  • Energetická hodnota na 100 g 1640 kJ / 392 kcal
  • Tuky 11 g
  • z toho nasycené mastné kyseliny 1 g
  • Sacharidy 32 g
  • z toho cukry 6 g
  • Bílkoviny 48 g
  • Sůl 0,02 g

Hodnocení našich zákazníků

Aritmetický průměr z 0 udělených hodnocení.

Tento produkt zatím nemá žádné hodnocení.

Informace k získávání recenzí
Prémiové suroviny
Unikátní produkty
Ochutnávky zdarma
Vlastní výroba
Kamenné prodejny
Dotaz na produkt zavřít
Načíst
zavřít

Přihlášení pomocí e-mailu

Zapomněli jste heslo?