11.10.24 | 21053x přečteno | 2 minuty
Vlašský 48% RAW protein
Nejsem žádný obyčejný vlašák! Zpracovali mě speciální metodou, abych se zbavil většiny tuků, ale zachoval si co nejvíce bílkovin. Zkrátka proteinový prášek, který Tvoje svaly ocení!
- ideální do snídaňových kaší, jogurtu či do smoothie
- přirozený zdroj vlákniny
- použití pro sportovce i milovníky zdravé stravy
Alternativní produkty z kategorie Ořechy a semínka:
Vlašský 48% RAW protein
Informace o produktu
Rostlinné proteiny jsou výživnou i chutnou náhradou těch živočišných. Zachovávají si výraznou typickou chuť suroviny, z níž jsou vyrobeny, a není proto nutné je dále dochucovat či přidávat jakákoli aditiva. Náš proteinový koncentrát se vyrábí pouze z vlašských ořechů, které se za studena lisují a následně rozmělní. Jeho vůně i chuť je typicky ořechová a příjemně vynikne v dezertech, ranních kaších nebo smoothie. Vlašský protein obsahuje také množství stopových prvků, například vápník, hořčík a vitamíny skupiny B.

TOP informace o vlašském proteinu
- Protein se jinak nazývá bílkovina a je běžně obsažen ve všech ořeších.
- Rostlinný protein je stravitelnější než ten živočišný.
- Běžná doporučená dávka je 30 g proteinu.
- Vhodný pro vegetariány a vegany.
- Prášek se nedá zcela rozpustit, ve smoothie nebo kaši je ovšem perfektní.
- Neobsahuje žádná sladidla, konzervanty ani další aditiva.
Co je to protein?
Protein neboli bílkovina se nachází v každém z nás. Je to základní stavební materiál lidského těla a také jiných živočichů. Bílkoviny tvoří například svaly, kosti, zuby, nehty a také samotnou kůži. Nicméně v průběhu života nám buňky v těle odumírají a jsou nahrazovány novými mladými buňkami. Ke stavbě nových buněk se využívají právě bílkoviny, a právě proto jsou důležité pro náš každodenní život. Každá bílkovina obsahuje esenciální aminokyseliny, kterých však v rostlinném proteinu nalezneme zpravidla méně než v živočišném. Jejich výhodou je to, že méně zatěžují trávicí systém.
Jak se vyrábí proteinový prášek?
Proteinový prášek už dnes koupíte opravdu v každém obchodě. I způsobů výroby takového prášku je několik. Základním způsobem je sušení výchozí suroviny. Jiným způsobem je iontová výměna, při které se bílkoviny od výchozí suroviny oddělují na základě elektrických nábojů. V současnosti se však nejvíce využívá metoda CFM (Cross Flow Micronization), kdy se bílkoviny oddělují pomocí zkříženého toku přes keramické filtry.
Zajímavosti a recepty
Recenze návštěvníka
Všestranný
Díky jemné mandlové chuti se dá přidávat do spousty jídel a receptů <3 velmi mile mne překvapil
Původně vloženo k Mandlový 50% RAW protein
Recenze nakupujícího heureka.cz
Obsahuje moc kcal
Původně vloženo k Mandlový 50% RAW protein
Základní specifikace
- Složení částečně odtučněný prášek z nepražených jader vlašských ořechů (obsah bílkovin 48 %)
- Surovina Vlašské ořechy
- Dieta Bez laktózy, Bez lepku, Vegan, RAW, Vhodné pro diabetiky, Low carb
- Alergeny Alergeny jsou vyznačeny podtržením. Může obsahovat stopy arašídů a dalších skořápkových plodů, sezamu, lepku, mléka a SO2.
- Země původu USA
- Skladování Skladujte v chladu, suchu a temnu. Chraňte před přímým slunečním zářením.
- Balení Znovuuzavíratelný ZIP sáček
- Úprava rozdrcená jádra vlašských ořechů
Makroživiny na 100 g
- Energetická hodnota na 100 g 1640 kJ / 392 kcal
- Tuky 11 g
- z toho nasycené mastné kyseliny 1 g
- Sacharidy 32 g
- z toho cukry 6 g
- Bílkoviny 48 g
- Sůl 0,02 g
Hodnocení našich zákazníků
Recenze návštěvníka
Všestranný
Díky jemné mandlové chuti se dá přidávat do spousty jídel a receptů <3 velmi mile mne překvapil
Původně vloženo k Mandlový 50% RAW protein
Recenze nakupujícího heureka.cz
Obsahuje moc kcal
Původně vloženo k Mandlový 50% RAW protein
Recenze návštěvníka
S konopným proteinem od jiného výrobce jsem měl doposud jeden nepříliš lahodný zážitek, ale tento konopný protein napravil svou reputaci. Každý den ho šoupnu do nějaké kaše (jáhly, oves, prostě co chutná). Rada: Kaše doporučuji více vodnaté, protein to hezky nasákne a lépe to chutná, lépe se to vstřebá.
Původně vloženo k Konopný 51% RAW protein