Košík

(0)
Zavřít

V košíku nemáte žádné zboží.

Dýňové gnocchi

ve středu 6. 10. | 3241x přečteno


Nok – nikoliv knedlík! Tentokrát je to jisté. Připravili jsme pro vás recept na dokonalou podzimní přílohu. Nebo jste mlsouni a raději si je dáte na sladko? Dýňové gnocchi máte připravené za méně než hodinku a na talíři vám rozsvítí celé jídlo. Tak co, už víte, kam příště v kuchyni s dýní hokkaido?

Sdílet



Dýňové gnocchi
45 minut
2 porce

Co budete potřebovat?

Na gnocchi:

  • 300 g syrové dýně hokkaido
  • 80 g špaldové mouky

Na dochucení těsta:

Co k nim?

Na sladko

Na slano

  • špenát
  • parmezán
  • bylinkové máslo
dýňové gnocchi

Postup

Dýni omyjeme a pokud má špatnou slupku, tak i oloupeme. Nakrájíme ji na kousky a vložíme do hrnce s mírně osolenou vodou. Vaříme, dokud není dokonale měkká.  

Poté slijeme vodu a necháme dýni vychladnout. Rozmačkáme ji na kaši (použít můžete třeba mačkátko na bramborovou kaši) a pak k ní postupně přidáváme mouku. Až vypracujeme těsto, vyválíme z něj válečky, které nakrájíme na malé kousky. Malé noky jemně rozmáčkneme lžičkou nebo vidličkou.  

Vložíme noky do vroucí vody a vaříme zhruba 3–5 minut.  

Dát si je můžete na sladko s pekanovými ořechy, hořkou čokoládou přelité javorovým sirupem, dýňové noky vám ale budou chutnat i se špenátem a výrazným sýrem nebo bylinkovým máslem. Dobrou chuť!

Čtěte také

Líbí se Vám článek?

Přihlaste se k odběru a dostávejte další zajímavé články do e-mailu každý týden.

Odebírat

Kam dále?

zavřít

Přihlášení pomocí e-mailu

Zapomněli jste heslo?