30 minut
+ 2 hodiny tuhnutí
8 porcí
Co budete potřebovat?
Na těsto:
- 300 g syrové dýně hokkaido
- 100 g peciček hořké čokolády
- 15 gramů proteinu
- půl lžičky skořice
- vanilkový extrakt
Na ozdobu:
- lyofilizované maliny
- oříšky nebo jedlé květy
Postup
Dýni omyjeme, nakrájíme na kousky a povaříme do měkka v mírně osolené vodě. Až je uvařená, stáhneme hrnec z plotny, scedíme vodu a necháme vychladnout. Mezitím si ve vodní lázni necháme rozpustit čokoládu.
Vychladlou dýni dáme do mísy, přidáme skořici, lžičku vanilkového extraktu a vše rozmačkáme na kaši. Pak přidáme čokoládu a protein – my jsme použili mandlový, vybrat si ale můžete kterýkoliv vám chutná.
Formu si vyložíme pečícím papírem a směs do ní přendáme. Dýňový dezert necháme v lednici zatuhnout ideálně 2–3 hodiny, aby se chutě krásně propojily. Před servírováním ozdobíme lyofilizovanými malinami, kešu a pistáciemi a pak už si jen užijeme tu božsky sladkou chuť.
Tak co, využijete letošní úrodu dýní na sladké recepty, nebo si z ní uděláte klasickou polévku?