11.10.24 | 22014x přečteno | 2 minuty
Černý rybíz lyofilizovaný
V létě mě možná máš na zahrádce, ale pokud Tě přepadne chuť i mimo sezónu, není problém! Ve Světě plodů mě najdeš kdykoli, a to jemně kyselého a příjemně křupavého. Tak už mě ochutnej!
- bez přidaných cukrů
- křupavý
- skvělý na dezerty
Černý rybíz lyofilizovaný
Informace o produktu
Malé kyselé černé bobule ze zahrádek našich babiček jsou každoroční letní rutinou. Jejich kyselá chuť zakroutí s nejedním jazýčkem. To je právě proto, že jsou doslova napumpované vysokou dávkou vitamínu C. A jak to už bývá, skončí sezóna a tuto skvělou kyselou pochoutku neuvidíme až do dalšího léta. Proto jsme se rozhodli oblíbený rybíz vysušit mrazem, což na chuti a vůni vůbec neubralo, jediné, co rybíz ztratil, je voda. Díky této metodě si můžete suroviny skladovat ve své spíži po celý rok. Pokud bobule vložíte do vody, tak se z části rehydratují a budou téměř stejně šťavnaté jako čerstvé!
TOP informace o černém rybízu
- Všechny živiny, vitamíny a minerální látky jsou zachovány.
- Bez použití fytohormonů, pesticidů nebo jiných chemických látek.
- Lyofilizované ovoce bez přídavku cukru a jiných aditiv.
- Obsahuje velké množství vitamínu C, vlákniny a hořčíku.
- Obsahuje množství rychlých sacharidů a vysoký obsah vlákniny.
Poznámka nákupčího
„Černý rybíz patří mezi velkoplodé kultivary vypěstované na farmě, dužina je světlá s malými semínky uvnitř a po lyofilizaci jsou bobule lehké a křupavé jako popcorn. Na 100 gramů produktu je potřeba 400 gramů čerstvé suroviny, která si i v sušené podobě ponechává vysoký obsah vitamínu C a dalších prospěšných látek. Trochu barví, jsou kyselé a voňavé, takže i po sezóně si můžete užít jejich skvělou svěží chuť.“
Jak se rybíz suší mrazem?
Lyofilizace neboli sušení mrazem je metoda založená na sublimaci zmrzlé vody při nízké teplotě a tlaku. Právě v takových kontrolovaných podmínkách přestupuje voda z pevného skupenství (ledu) přímo do plynného (pára), aniž by došlo k přeměně na fázi kapalnou (voda). Proto se suroviny hluboko mrazí při teplotách -55 až -100 °C a při tlaku o několik stovek pascalů nižším, než je ten normální – atmosférický. Kdybychom při sušení nezajistili dostatečně nízký tlak, dopadlo by to stejně, jako bychom suroviny vařili při 100 °C – výsledný produkt by se připálil a ztratil veškeré vlastnosti, díky kterým je tak jedinečný.
Zajímavosti a recepty
Recenze nakupujícího heureka.sk
chutne
Původně vloženo k Červený rybíz lyofilizovaný
Recenze nakupujícího heureka.sk
chutne
Základní specifikace
- Složení černý rybíz lyofilizovaný
- Surovina Rybíz
- Dieta Bez laktózy, Bez lepku, Vegan, RAW
- Zpracování Kousky
- Alergeny Alergeny jsou vyznačeny podtržením. Může obsahovat stopy arašídů a dalších skořápkových plodů, sezamu, lepku, mléka a SO2.
- Země původu Německo/Slovensko/Polsko
- Skladování Skladujte v chladu, suchu a temnu. Chraňte před přímým slunečním zářením.
- Balení Znovuuzavíratelný ZIP sáček
- Úprava celé bobule
- Typ sušení mrazem (lyofilizace)
- Obchodní třída Premium
Makroživiny na 100 g
- Energetická hodnota na 100 g 1152 kJ / 275 kcal
- Tuky 1,1 g
- z toho nasycené mastné kyseliny 0,13 g
- Sacharidy 32,6 g
- z toho cukry 32,6 g
- Vláknina 35,2 g
- Bílkoviny 6,6 g
- Sůl 0,02 g
Hodnocení našich zákazníků
Recenze nakupujícího heureka.sk
chutne
Původně vloženo k Červený rybíz lyofilizovaný
Recenze nakupujícího heureka.sk
chutne
Recenze návštěvníka
Tohle a maliny v bile cokolade bych mohla jist kazdej den! Fakt vynikajici. Kdyby tak byly jeste i jahody nebo mango v cokolade, tak umru blahem
Původně vloženo k Černý rybíz v dračí čokoládě