Košík

(0)
Zavřít

V košíku nemáte žádné zboží.

Černý rybíz lyofilizovaný

V létě mě možná máš na zahrádce, ale pokud Tě přepadne chuť i mimo sezónu, není problém! Ve Světě plodů mě najdeš kdykoli, a to jemně kyselého a příjemně křupavého. Tak už mě ochutnej!

  • 100% mrazem sušené ovoce bez přidaných cukrů a aditiv
  • vhodné do dezertů a na zdobení zákusků
  • máme jej i v dračí čokoládě, dívej!

Vyberte balení

Nakup do zásoby a ušetři

1 ks
95 Kč / ks
2 ks
-5%
95 Kč / ks
3 ks
-10%
95 Kč / ks

Vaše cena

95 Kč

Zboží můžete mít už

Kdy zboží obdržím? zavřít

20 ks skladem

Zásilkovna 65 Kč
Zásilkovna - dodání na adresu 99 Kč
PPL 99 Kč
PPL - ParcelShop 99 Kč
Česká pošta - Balík do balíkovny 79 Kč
Česká pošta - Balík do ruky 99 Kč
Česká pošta - Balík na poštu 99 Kč
Zlín - Gahurova 4467 65 Kč
Olomouc - Sokolská 44 65 Kč
Olomouc - Horní náměstí 202/15 65 Kč
Brno - Jezuitská 11 65 Kč
Staré město u Bruntálu 262 65 Kč
Zlín - Rašínova 71 65 Kč

Černý rybíz lyofilizovaný

Informace o produktu

Malé kyselé černé bobule ze zahrádek našich babiček jsou každoroční letní rutinou. Jejich kyselá chuť zakroutí s nejedním jazýčkem. To je právě proto, že jsou doslova napumpované vysokou dávkou vitamínu C. A jak to už bývá, skončí sezóna a tuto skvělou kyselou pochoutku neuvidíme až do dalšího léta. Proto jsme se rozhodli oblíbený rybíz vysušit mrazem, což na chuti a vůni vůbec neubralo, jediné, co rybíz ztratil, je voda. Díky této metodě si můžete suroviny skladovat ve své spíži po celý rok. Pokud bobule vložíte do vody, tak se z části rehydratují a budou téměř stejně šťavnaté jako čerstvé!

TOP informace o černém rybízu

  1. Všechny živiny, vitamíny a minerální látky jsou zachovány.
  2. Bez použití fytohormonů, pesticidů nebo jiných chemických látek.
  3. Bez přídavku cukru a jiných aditiv.
  4. Obsahuje velké množství vitamínu C, vlákniny a hořčíku.
  5. Obsahuje množství rychlých sacharidů a vysoký obsah vlákniny.

Poznámka nákupčího

„Černý rybíz patří mezi velkoplodé kultivary vypěstované na farmě, dužina je světlá s malými semínky uvnitř a po lyofilizaci jsou bobule lehké a křupavé jako popcorn. Na 100 gramů produktu je potřeba 400 gramů čerstvé suroviny, která si i v sušené podobě ponechává vysoký obsah vitamínu C a dalších prospěšných látek. Trochu barví, jsou kyselé a voňavé, takže i po sezóně si můžete užít jejich skvělou svěží chuť.“

Jak se rybíz suší mrazem?

Lyofilizace neboli sušení mrazem je metoda založená na sublimaci zmrzlé vody při nízké teplotě a tlaku. Právě v takových kontrolovaných podmínkách přestupuje voda z pevného skupenství (ledu) přímo do plynného (pára), aniž by došlo k přeměně na fázi kapalnou (voda). Proto se suroviny hluboko mrazí při teplotách -55 až -100 °C a při tlaku o několik stovek pascalů nižším, než je ten normální – atmosférický. Kdybychom při sušení nezajistili dostatečně nízký tlak, dopadlo by to stejně, jako bychom suroviny vařili při 100 °C – výsledný produkt by se připálil a ztratil veškeré vlastnosti, díky kterým je tak jedinečný.

Zajímavosti a recepty

Základní specifikace
  • Složení černý rybíz lyofilizovaný
  • Alergeny Alergeny jsou vyznačeny podtržením. Může obsahovat stopy arašídů a dalších skořápkových plodů, sezamu, lepku, mléka a SO2.
  • Trvanlivost 3–8 měsíců
  • Skladování do 22 °C s nulovou vlhkostí vzduchu, chraňte před přímým slunečním zářením
  • Balení znovuuzavíratelný ZIP sáček
  • Úprava celé bobule
  • Typ sušení mrazem ve vakuu
  • Obchodní třída Premium
  • Surovina Rybíz
Makroživiny na 100 g
  • Energetická hodnota na 100 g 1320 kJ / 315 kcal
  • Tuky 2 g
  • z toho nasycené mastné kyseliny 0,2 g
  • Sacharidy 77 g
  • z toho cukry 42 g
  • Vláknina 21 g
  • Bílkoviny 7 g
  • Sůl 0,01 g

Hodnocení našich zákazníků

Tento produkt zatím nemá žádné hodnocení.

Prémiové suroviny

Unikátní produkty

Ochutnávky zdarma

Vlastní výroba

4 kamenné prodejny

Ohodnotit produkt zavřít

Černý rybíz lyofilizovaný

Recenze musí splňovat tyto podmínky a zobrazí se až po jejím schválení.

* Pole označená hvězdičkou jsou povinná.

Dotaz na produkt zavřít
Načíst
zavřít

Přihlášení pomocí e-mailu

Zapomněli jste heslo?