Co se v článku dozvíte?
Co jsou trubičky zač?
Složení jablečných trubiček není žádným tajemstvím, právě naopak. Nemáme co schovávat – obsahují pouze jablka, špetku kokosu a polevu. S trubičkami nejen, že si pošmáknete, ale navíc nadopujete tělo pořádnou dávkou vitamínů a vlákniny.
Jak je to možné? Na 100 g jablečných trubiček je totižto použito 850 g čerstvého ovoce. Takže pokud právě potřebujete doplnit energii nebo nemáte čas na zdlouhavou přípravu svačiny, trubičky plné vitamínu C a antioxidantů jsou vždy připraveny do akce. Jablečné trubičky jsou skladné, děti se od nich neupatlají, a tak jsou praktickým a zdravým mlsáním i pro nejmenší. Jsou taky skvělým způsobem, jak děti přimět jíst víc ovoce, a tedy vitamínů. S dalšími fígly pomůže náš článek.
Jablečné trubičky v 10 bodech
1. Obsahují spoustu vlákniny – 100 gramů trubiček obsahuje 8,6 gramu vlákniny. Jsou tak ideálním řešením, jak do jídelníčku dostat vlákniny více.
2. Nemusí urazit dlouhou cestu – výroba probíhá v Česku a na trubičky se používají česká jablka prověřených pěstitelů.
3. Pořádná dávka ovoce – na 100 gramů jablečných trubiček bylo použito 850 gramů jablek.
4. Sušené, ale ne suché – nemusíte se bát, trubičky jsou krásně šťavnaté a měkké.
5. Děti je milují – opravdu, nepřeháníme. Díky sladkým polevám jsou skvělým startem k tomu naučit děti mlsat zdravěji.
6. Jsou ideální svačinou – Společně s hrstí oříšků představují jablečné trubičky perfektní svačinu do školy i do práce. Další tipy najdete tady.
7. Produktivní snack na každý den – díky přirozeně se vyskytujícímu cukru vás trubičky nakopnou k těm nejlepším výkonům.
8. Nemáte napečeno? Nevadí – trubičky skvěle poslouží i jako pohoštění ke kávě pro návštěvu.
9. Jsou perfektně vyvážené – kyselkavá chuť jablek a sladká poleva na koncích jsou perfektně vyladěná dvojka.
10. Vybere si každý – je libo karamelovou, čokoládovou, nebo jogurtovou polevu? A co takhle jahoda nebo karob? Které to u vás vyhrají?
Příchutě jablečných trubiček
1. Stará dobrá klasika
Jahoda, jogurt a hořká čokoláda. Tři klasické příchutě, které uspokojí každého mlsouna. Jogurt je lehce kyselkavý, jahodová poleva uspokojí chutě na sladké a u hořké čokolády stačí ochutnat a rázem je pryč celá krabička.
2. Nové příchutě
Naprostým hitem z nových příchutí jsou trubičky s rybízem – jablečná dřeň je vylepšená černorybízovou šťávou pro ještě intenzivnější ovocnou chuť.
A když se osvědčil i rybíz, přidali jsme další šťavnatou krásku. Na jablečno-višňové trubičky budete myslet ve dne, v noci. Fakt!
Že jablka a karamel jsou perfektní kombinace? Taky si to myslíme! Teď už si ji můžete konečně kromě popcornu vychutnat i v jablečných trubičkách s karamelem. Mňam!
Nemůžete čokoládu? Díky karobu si na jablečných trubičkách s karobovou polevou mohou pochutnat i ti, kteří z jakéhokoli důvodu musí v jídelníčku čokoládu oželet
A potěšíme i cukrovkáře a všechny, kdo vyhledávají mlsání se sníženým obsahem cukru – v nabídce už konečně máme i čokoládovou polevu bez cukru!
Trubičky bez čokolády?
Čokoláda drží trubičky hezky zamotané… tuhle „ovocnou kůži“ jak se sušeným ovocným plátkům občas přezdívá, ale můžete mít i bez ní. Které 100% ovocné plátky si vyberete?
Recept na jablečné trubičky
Tak ten neprozradíme. Můžete ale s námi nahlédnout do výrobny. Ve Světě plodů si potrpíme na kvalitu, a proto u nás přes výběrové řízení projdou jen ty nejlepší, nejkrásnější a nejchutnější kousky. Náš český dodavatel jablečných trubiček si na kvalitu potrpí stejně jako my a rád se za ni zaručí.
Trubičky jsou vyrobeny z českých jablek od ověřených pěstitelů. Tak si může náš dodavatel na kvalitu jablek posvítit již daleko před jejich vstupem do výroby. Trubičky vyrábí v rodinné firmě, která je na trhu už 30 let. Neustále však něco vylepšují, vymýšlí nové a nové příchutě i unikátní produkty. A takový přístup my oceňujeme!
Čerstvé a šťavnaté
A jak vypadá výroba jablečných trubiček v praxi?
- Očištěná čerstvá jablka putují nejprve do homogenizéru. Tento přístroj má za úkol pod vysokým tlakem podrtit a lisovat jablka na jablečnou dřeň.
- Díky následnému sušení v nízkotepelné sušičce si jablka uchovají spoustu vitamínů a minerálů. Suší se při teplotě maximálně 50 °C bez přístupu okolního vzduchu.
- Usušená jablečná dřeň se nakonec posype kokosem a sroluje do trubičky.
- Jako třešnička na dortu se pak jablečné trubičky namáčejí do polevy. Už se vám taky sbíhají sliny? A které jablečné trubičky si získají vaše srdce?