Ruby čokoláda

od 219 Kč –50 %
Ruby čokoláda 1 image
od 219 Kč –50 % od 109 Kč od 95 Kč bez DPH

Zvolte variantu

Hořká, mléčná, bílá... mléčná, bílá, hořká... A co takhle vyzkoušet něco nového? Vím, že vypadám jinak, mou jemnou ovocnou chuť si však zamiluješ.
PS: Jsem sice růžová, ale vhodná i pro muže.

          • nepražená, nefermentovaná, bez přidaných barviv
          • výjimečná výrobní technika, praktické kousky se krásně rozpustí
          • vyrobená z rubínových kakaových bobů

 

DMT 10/2020

Detailní informace

500g
Vyprodáno
219 Kč
109 Kč
95 Kč bez DPH
2.5kg
Vyprodáno
1 024 Kč
512 Kč
445 Kč bez DPH
10kg (4x2500g)
Vyprodáno
3 820 Kč
1 910 Kč
1 661 Kč bez DPH

Detailní popis produktu

Ruby čokoláda

Informace a výživové hodnoty 

Ruby čokoláda se vyrábí z důkladně vybíraných kakaových bobů speciální odrůdy ruby cocoa, která se zcela liší od všech ostatních. Má krásnou, přirozeně růžovou barvu a ovocnou chuť. Je vhodná i pro využití v kuchyni, protože se snadno rozpouští a má hladkou krémovou konzistenci. Užijte si belgickou čokoládu v praktických kouscích pro rychlé a efektivní použití.

 

5 věcí, které jste o surovině nevěděli

  1. exkluzivní kakaové boby
  2. bez přidaných barviv a ovocných příchutí
  3. obsah kakaové sušiny min. 47 %
  4. teplota tání čokolády je 45 až 50°C, tuhne při 27°C, použití při 30 až 31°C
  5. chutná jako bobulové ovoce

 

Základní specifikace
Složení cukr, kakaové máslosušené mléko, kakaová hmota, emulgátor: sójový lecitin, regulátor kyselosti: kyselina citronová, přírodní vanilkové aroma
Země původu Belgie
Trvanlivost 3-8 měsíců
Balení znovuuzavíratelný ZIP sáček
Velikost nespecifikované
Úprava kousky
Obchodní třída nespecifikované
Odrůda nespecifikované

 

 
 
Poznámka nákupčího

Ještě si na mě nenašel čas, ale určitě sem co nejdříve něco doplní. 
 

Jak se získává kakao a kakaové boby?

Kakaovníky se obírají většinou dvakrát ročně. Když jsou plody žluté nebo červené, jsou připraveny na sklizeň. Po sklizni se boby ručně louskají a následně fermentují. Fermentací dochází k biologickým změnám, snižuje se trpká chuť a vzniká červenohnědá barva. Boby se dále suší a praží. Pražením získávají čokoládovou barvu a aroma, alkalizují se (odkyselují), aby se zlepšily jejich chuťové vlastnosti a snadněji se získávalo máslo. Boby se dále mohou ještě drtit.

 

Použití

  • zdravé mlsání
  • do jogurtů, müsli, míchaných nápojů, smoothies
  • vhodné jako svačina do práce, do školy a na výlety
  • příprava a zdobení dezertů
  • na polevy, pěny a sorbety

 

Tip

Zabalte si čokoládu do produktivní krabičky a můžete ji mít vždy a všude po ruce!

 

Makroživiny
Výživové hodnoty na 100 g
Energie 2358 kJ / 564 kcal
Tuky 35,9 g
z toho nasycené mastné kyseliny 25,1 g
Sacharidy 49,7 g
z toho cukry 48,6 g
Vláknina 0,7 g
Bílkoviny 9,3 g
Sůl 0,26 g
Mikroživiny
Výživové hodnoty na 100 g
Vápník  mg
Železo  mg
Hořčík  mg
Fosfor  mg
Draslík  mg
Sodík  mg
Vitamín C  mg

 

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:
5
1x
4
0x
3
0x
2
0x
1
0x
Nevyplňujte toto pole:
5
K Avatar autora | 11.5.2020
Ruby čokoládu jsem hledala na cukroví na Vánoce a díky ní jsem vlastně objevila i Svět Plodů, kde teď kupuji pravidelně hlavně v kamenné prodejně. Ruby je svěží a ovocná chuťově se skvěle hodí na linecké cukroví a když se ozdobí ještě drcenými sušenými malinami a pistáciemi...tak to vypadá i krásně :)