Ruby 47% čokoláda

od 219 Kč od 190 Kč bez DPH

Zvolte variantu

Hořká, mléčná, bílá... mléčná, bílá, hořká... A co takhle vyzkoušet něco nového? Vím, že vypadám jinak, mou jemnou ovocnou chuť si však zamiluješ.
PS: Jsem sice růžová, ale vhodná i pro muže.

          • nepražená, nefermentovaná, bez přidaných barviv
          • výjimečná výrobní technika, praktické kousky se krásně rozpustí
          • vyrobená z rubínových kakaových bobů

 

Detailní informace

500g
Skladem
219 Kč
190 Kč bez DPH
2.5kg
Skladem
1 024 Kč
890 Kč bez DPH
10kg (4x2500g)
Skladem
3 820 Kč
3 322 Kč bez DPH

Detailní popis produktu

Ruby 47% čokoláda

Informace a výživové hodnoty 

Ruby čokoláda se vyrábí z důkladně vybíraných kakaových bobů speciální odrůdy ruby cocoa, která se zcela liší od všech ostatních. Má krásnou, přirozeně růžovou barvu a ovocnou chuť. Je vhodná i pro využití v kuchyni, protože se snadno rozpouští a má hladkou krémovou konzistenci. Užijte si belgickou čokoládu v praktických kouscích pro rychlé a efektivní použití.

 

5 věcí, které jste o surovině nevěděli

  1. Exkluzivní surovina na trhu a hit posledních dvou let.
  2. Bez přidaných barviv a ovocných příchutí.
  3. Delší tepelnou úpravou se ničí barevný odstín a čokoláda šedne.
  4. Teplota tání čokolády je 45 až 50 °C, tuhne při 27 °C, použití při 30 až 31 °C.
  5. Chutná lehce nakysle, jako bobulové ovoce.

 

Základní specifikace
Složení cukr, kakaové máslosušené mléko, kakaová hmota, emulgátor: sójový lecitin, regulátor kyselosti: kyselina citronová, přírodní vanilkové aroma
Země původu Belgie
Trvanlivost 3–8 měsíců
Balení znovuuzavíratelný ZIP sáček
Velikost nespecifikované
Úprava kousky
Obchodní třída nespecifikované
Odrůda nespecifikované

 

 
 
Poznámka nákupčího

Ještě si na mě nenašel čas, ale určitě sem co nejdříve něco doplní. 
 

Jak se získává kakao a kakaové boby?

Kakaovníky se obírají většinou dvakrát ročně. Když jsou plody žluté nebo červené, jsou připraveny na sklizeň. Po sklizni se boby ručně louskají a následně fermentují. Fermentací dochází k biologickým změnám, snižuje se trpká chuť a vzniká červenohnědá barva. Boby se dále suší a praží. Pražením získávají čokoládovou barvu a aroma, alkalizují se (odkyselují), aby se zlepšily jejich chuťové vlastnosti a snadněji se získávalo máslo. Boby se dále mohou ještě drtit.

 

Použití

  • zdravé mlsání
  • do jogurtů, müsli, míchaných nápojů, smoothies
  • vhodné jako svačina do práce, do školy a na výlety
  • příprava a zdobení dezertů
  • na polevy, pěny a sorbety

 

Tip

Zabalte si čokoládu do produktivní krabičky a můžete ji mít vždy a všude po ruce!

 

Makroživiny
Výživové hodnoty na 100 g
Energie 2356 kJ / 563 kcal
Tuky 35,9 g
z toho nasycené mastné kyseliny 22 g
Sacharidy 50 g
z toho cukry 49 g
Vláknina 0,7 g
Bílkoviny 9,3 g
Sůl 0,27 g
Mikroživiny
Výživové hodnoty na 100 g
Vápník  mg
Železo  mg
Hořčík  mg
Fosfor  mg
Draslík  mg
Sodík  mg
Vitamín C  mg

 

Temperování čokolády

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:
5
2x
4
0x
3
0x
2
0x
1
0x
Nevyplňujte toto pole:
5
A Avatar autora | 20.12.2020
Sladká a kyselá chuť se tu snoubí v naprostou dokonalost. Určitě doporučuji nejen na zdobení, ale i jako delikatesu samu o sobě. Kdyby šlo dát 10 hvězd má je ode mě!
5
K Avatar autora | 11.5.2020
Ruby čokoládu jsem hledala na cukroví na Vánoce a díky ní jsem vlastně objevila i Svět Plodů, kde teď kupuji pravidelně hlavně v kamenné prodejně. Ruby je svěží a ovocná chuťově se skvěle hodí na linecké cukroví a když se ozdobí ještě drcenými sušenými malinami a pistáciemi...tak to vypadá i krásně :)