Chystáme pro vás nový web! V neděli 19. 9. od 12:00 proto nepřijímáme objednávky. Od pondělního rána už ale budete moci objednávat v novém.

Domácí „Brumík“

 

„Mami, mami, mami, můžu? Prosíííím!“ Jestli máte děti, dobře to znáte. Jak jen dětem vysvětlit, že v kupovaných cukrovinkách je spousta nezdravých a nekvalitních surovin? Máme řešení! Utíkejte koupit medvídkové formičky a domácí „Brumíky“ jim upečte! Recept je jednoduchý – za tři čtvrtě hodiny máte hotovo a odměnou vám budou dětské úsměvy a dobrý pocit ze zdravé svačiny.

 ikona-hod-ok  40 minut       ikona-porce-ok  9 porcí
domaci-brumici
 

Co budete potřebovat?

Na těsto:

 

  • formičky ve tvaru medvídků

 

Postup je jednoduchý. Nejprve si z obou vajec oddělíme bílky a žloutky. Bílky s cukrem vyšleháme v tuhý a lesklý sníh. Do sněhu následně zašleháme žloutky. Mandlovou a pšeničnou mouku prosejeme do vaječné směsi a lehce vmícháme. Pozor, aby vám sníh neslehl! 

Nakonec rozdělíme těsto do dvou misek a do jedné z nich přidáme lžičku kakaa, abychom ho obarvili. Těsto si rozdělíme podle toho, jestli chcete mít brumíky převážně tmavé, nebo světlé.

 
recept-domaci-brumik
 

My jsme si těsto rozdělili napůl a udělali dva druhy. Kreativitě se ale meze nekladou, záleží na vaší fantazii. Do pečení doporučujeme zapojit i děti! O to víc se pak na svačinu budou těšit! 

Formičky si vymažeme, vysypeme moukou a naplníme těstem, jak nás jen napadne. Co takhle světlá ouška a tmavé tělíčko? Domácí brumíky pečeme na 180 °C asi 10–15 minut. 

 
domaci-brumik-recept
 

Až se vám brumíci podle našeho receptu doma povedou, nezapomeňte se podělit o radost. Pochlubte se nám fotkou, pošlete ji na Facebook do zpráv nebo nás označte na Instagramu. Budeme se těšit!

 

 

logo_small