Košík

(0)
Zavřít

V košíku nemáte žádné zboží.

Veganské mac and cheese

v úterý 11. 5. | 221x přečteno


Makaróny se sýrem jsou americkou tradicí. A taky vysokokalorickou bombou. Původní recept je jednoduchý, stejně jako ten náš. Pojďte si s námi připravit odlehčenou veganskou verzi, po které nebudete muset dvě hodiny odpočívat. Postup zvládnete levou zadní a olizovat se budete až za ušima! 

Sdílet



Veganské mac and cheese
45 minut
4–5 porcí

Co budete potřebovat?

Na „sýrovou“ omáčku:

Těstoviny na jednu porci:

Postup

Den dopředu si namočíme kešu ořechy do studené vody. A rovnou si můžeme přichystat i rostlinné mléko. Využít můžete třeba ořechové, a pokud nevíte, jak na něj, poradíme vám

Květák a mrkve nakrájíme a vaříme v mírně osolené vodě asi 15 minut (do měkka). Mezitím si oloupeme cibuli, nakrájíme ji na půlměsíčky a s trochou oleje zkaramelizujeme na pánvi. Uvařený květák a mrkve, osmaženou cibulku, namočené kešu a rostlinné mléko dáme do mixéru. Celou směs mixujeme dohladka. 

Nakonec omáčku dochutíme. Přidáme lžíci hořčice, kurkumu, lahůdkové droždí, sladkou papriku a prášek z česneku. Dle chuti přidáme sůl a pepř. 

Omáčku podáváme s vegan rýžovými těstovinami, které vaříme 8–10 minut v osolené vodě. Omáčka výborně poslouží třeba také jako dip k zelenině nebo nachos.

Tip!

Mrkněte na náš videorecept!


Načítám

Čtěte také

Líbí se Vám článek?

Přihlaste se k odběru a dostávejte další zajímavé články do e-mailu každý týden.

Odebírat

Kam dále?

zavřít

Přihlášení pomocí e-mailu

Zapomněli jste heslo?