11.10.24 | 22274x přečteno | 2 minuty
Česnek lyofilizovaný prášek
Nejprve mě nakrájeli, usušili mrazem a nakonec rozdrtili na prach! Chutnám, voním a pálím stejně jako čerstvá verze! Nemůžu se dočkat, až se mnou budeš dochucovat každou omáčku a polévku, kterou uvaříš!
Alternativní produkty z kategorie Vaření a pečení:
Česnek lyofilizovaný prášek
Informace o produktu
Česnek, který již nemusíte loupat a vymačkávat? Ano, prosím! Náš česnek pochází z Česka, a tak jsme moc rádi, že můžeme podpořit domácí výrobu. Česnek je mrazem sušený a následně rozdrcený, což mu na jeho schopnosti pálit – vypálit neubírá. Nutričně, chutí a vůní se od čerstvého česneku neliší, akorát je zbaven veškeré vody. Díky lyofilizaci se tak prášek rychle nepokazí a také se snadněji skladuje. Jelikož jde o domácí produkt, od pěstování až po sušení si kvalitu můžeme osobně zkontrolovat. Česnek je bez přidaného cukru či jiných aditiv, na jeho pěstování nebyly použity žádné fytohormony, pesticidy či herbicidy. Nezapomeňte objevit také naše lyofilizované zeleninové prášky.
TOP informace o česnekovém prášku
- Všechny živiny, vitamíny a minerální látky jsou zachovány.
- Pěstované bez fytohormonů, pesticidů a dalších chemických látek.
- Přirozeně nacházející alicin má významné zdravotní účinky, ale také je zodpovědný za štiplavou chuť.
- Alicin působí antioxidačně, protizánětlivě a také snižuje krevní tlak.
- Mimo jiné je česnek bohatý na vitamíny a minerální látky jako jsou mangan a selen.
Poznámka nákupčího
„Mrazem sušené suroviny vnímám jako budoucnost potravin. Jsou chuťově jako čerstvé, dají se částečně rehydratovat do původní podoby, zachovávají si nutriční hodnoty a v neposlední řadě jsou mnohonásobně skladnější a trvanlivější než v čerstvé podobě. Při dobrém skladování vydrží i roky, kdežto čerstvé ovoce a zelenina bez aditiv plesniví a kazí se už po pár dnech. Nezáleží tak na sezóně, lyofilizované suroviny můžeme mít celý rok ve stejné kvalitě.“
Jak se česnek suší mrazem?
Lyofilizace neboli sušení mrazem je metoda založená na sublimaci zmrzlé vody při nízké teplotě a tlaku. Právě v takových kontrolovaných podmínkách přestupuje voda z pevného skupenství (ledu) přímo do plynného (pára), aniž by došlo k přeměně na fázi kapalnou (voda). Proto se suroviny hluboko mrazí při teplotách −55 až −100 °C a při tlaku o několik stovek pascalů nižším, než je ten normální – atmosférický. Kdybychom při sušení nezajistili dostatečně nízký tlak, dopadlo by to stejně, jako bychom suroviny vařili při 100 °C – výsledný produkt by se připálil a ztratil veškeré vlastnosti, díky kterým je tak jedinečný. Následně je česnek rozdrcený na prášek, který lze využít jako koření.
Zajímavosti a recepty
Recenze návštěvníka
Vynikající produkt.
Původně vloženo k Cejlonská skořice mletá
Základní specifikace
Kompletní specifikace ke stažení zde- Složení česnek lyofylizovaný prášek
- Surovina Česnek
- Alergeny Alergeny jsou vyznačeny podtržením. Může obsahovat stopy arašídů a dalších skořápkových plodů, sezamu, lepku, mléka a SO2.
- Země původu Česká republika
- Skladování Skladujte v chladu, suchu a temnu. Chraňte před přímým slunečním zářením.
- Balení Znovuuzavíratelný ZIP sáček
- Úprava prášek
- Typ sušení mrazem (lyofilizace)
- Obchodní třída Premium
Makroživiny na 100 g
- Energetická hodnota na 100 g 1696 kJ / 405 kcal
- Tuky 1,1 g
- z toho nasycené mastné kyseliny 0 g
- Sacharidy 77 g
- z toho cukry 8,5 g
- Bílkoviny 17 g
- Sůl 0 g
Hodnocení našich zákazníků
Recenze návštěvníka
Vynikající produkt.
Původně vloženo k Cejlonská skořice mletá