Nejlepší svačiny pro děti: Připravte je zdravě, rychle a barevně
29.08.24 | 32992x přečteno
🍍 20 % na LYO OVOCE s kódem: KRUPNITO20 🥭 a DOPRAVA ZDARMA do Balíkovny nad 500 Kč.
Nejprve mě nakrájeli, usušili mrazem a nakonec rozdrtili na prach! Chutnám, voním a pálím stejně jako čerstvá verze! Nemůžu se dočkat, až se mnou budeš dochucovat každou omáčku a polévku, kterou uvaříš!
Alternativní produkty z kategorie Vaření a pečení:
Česnek, který již nemusíte loupat a vymačkávat? Ano, prosím! Náš česnek pochází z Česka, a tak jsme moc rádi, že můžeme podpořit domácí výrobu. Česnek je mrazem sušený a následně rozdrcený, což mu na jeho schopnosti pálit – vypálit neubírá. Nutričně, chutí a vůní se od čerstvého česneku neliší, akorát je zbaven veškeré vody. Díky lyofilizaci se tak prášek rychle nepokazí a také se snadněji skladuje. Jelikož jde o domácí produkt, od pěstování až po sušení si kvalitu můžeme osobně zkontrolovat. Česnek je bez přidaného cukru či jiných aditiv, na jeho pěstování nebyly použity žádné fytohormony, pesticidy či herbicidy. Nezapomeňte objevit také naše lyofilizované zeleninové prášky.
„Mrazem sušené suroviny vnímám jako budoucnost potravin. Jsou chuťově jako čerstvé, dají se částečně rehydratovat do původní podoby, zachovávají si nutriční hodnoty a v neposlední řadě jsou mnohonásobně skladnější a trvanlivější než v čerstvé podobě. Při dobrém skladování vydrží i roky, kdežto čerstvé ovoce a zelenina bez aditiv plesniví a kazí se už po pár dnech. Nezáleží tak na sezóně, lyofilizované suroviny můžeme mít celý rok ve stejné kvalitě.“
Lyofilizace neboli sušení mrazem je metoda založená na sublimaci zmrzlé vody při nízké teplotě a tlaku. Právě v takových kontrolovaných podmínkách přestupuje voda z pevného skupenství (ledu) přímo do plynného (pára), aniž by došlo k přeměně na fázi kapalnou (voda). Proto se suroviny hluboko mrazí při teplotách −55 až −100 °C a při tlaku o několik stovek pascalů nižším, než je ten normální – atmosférický. Kdybychom při sušení nezajistili dostatečně nízký tlak, dopadlo by to stejně, jako bychom suroviny vařili při 100 °C – výsledný produkt by se připálil a ztratil veškeré vlastnosti, díky kterým je tak jedinečný. Následně je česnek rozdrcený na prášek, který lze využít jako koření.
Recenze návštěvníka
Vynikající produkt.
Původně vloženo k Cejlonská skořice mletá
Recenze návštěvníka
Vynikající produkt.
Původně vloženo k Cejlonská skořice mletá