Česnek lyofilizovaný (mrazem sušený) plátky

213 Kč 185 Kč bez DPH

Zvolte variantu

Nemám v sobě žádnou vodu, ale ponechali mi jak mou úžasnou pálivou chuť, tak i všechny pozitivní účinky pro Tvé tělo. Tak se neboj se mnou experimentovat, nepochybuji, že Tě mile překvapím!

 

Detailní informace

100g
Skladem
213 Kč
185 Kč bez DPH

Detailní popis produktu

Česnek lyofilizovaný (mrazem sušený) plátky

Informace a výživové hodnoty

Česnek, který už nemusíte loupat? Ano, prosím! Náš česnek pochází z Česka, a tak jsme moc rádi, že můžeme podpořit domácí výrobu. Česnek je mrazem sušený, což mu na jeho schopnosti pálit – vypálit neubírá. Nutričně, chutí a vůní se od čerstvého česneku neliší, akorát je zbaven veškeré vody. Díky lyofilizaci se tak oloupaný česnek rychle nezkazí a také se snadněji skladuje. Jelikož jde o domácí produkt, tak od pěstování až po sušení si kvalitu můžeme osobně zkontrolovat. Česnek je bez přidaného cukru či jiných aditiv, také na jeho pěstování nebyly použity žádné fytohormony, pesticidy či herbicidy.

 

5 věcí, které jste o surovině nevěděli

  1. všechny živiny, vitamíny a minerální látky jsou zachovány
  2. pěstované bez fytohormonů, pesticidů a dalších chemických látek
  3. přirozeně nacházející alicin má významné zdravotní účinky, ale také je zodpovědný za štiplavou chuť
  4. alicin působí antioxidačně, protizánětlivě a také snižuje krevní tlak
  5. mimo jiné je česnek bohatý na vitamíny a minerální látky jako jsou mangan a selen

 

Základní specifikace
Složení 100% česnek
Země původu Česká republika
Trvanlivost 3–8 měsíců
Balení znovuuzavíratelný ZIP sáček
Typ sušení sušení mrazem ve vakuu
Velikost nespecifikované
Úprava plátky
Obchodní třída prémiová kvalita
Odrůda nespecifikované

 

 
 
Poznámka nákupčího

Zatím si na mě nenašel čas, ale určitě sem co nejdříve něco doplní. 

 

Jak se česnek suší mrazem?

Lyofilizace, neboli sušení mrazem, je metoda založená na sublimaci zmrzlé vody za nízké teploty a tlaku. Právě v takových kontrolovaných podmínkách přestupuje voda z pevného skupenství (ledu) přímo do plynného (pára), aniž by došlo k přeměně na kapalnou fázi (voda). Proto se suroviny hluboko mrazí mezi teplotami -55 až -100 °C. Pokud by nebyl použit nízký tlak, tak by mohlo dojít přesně k tomu, co se děje, pokud by se česnek vařil při 100 °C. Surovina by se spálila a výsledný produkt by byl spíše spálenina než plátky česneku.

 

Použití

  • jako zdravá pochoutka
  • na ochucení masa
  • do omáček
  • do dresinků
  • všeobecně jako koření

 

Tip

Pokud máte chuť si přidat česnek do omáčky či polévky, nechali jsme pro Vás česnek pomlít na prášek!

 

Makroživiny
Výživové hodnoty na 100 g
Energie 532kJ / 127 kcal
Tuky 0,27 g
z toho nasycené mastné kyseliny 0 g
Sacharidy 25 g
z toho cukry 0 g
Vláknina 2 g
Bílkoviny 6 g
Sůl 0 g
Mikroživiny
Výživové hodnoty na 100 g
Vápník 181 mg
Fosfor 153 mg
Draslík 401 mg
Sodík 17 mg
Hořčík 25 mg
Selen 14,2 µg
Vitamín C 31,2 mg

 

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

5
1x
4
0x
3
0x
2
0x
1
0x
Nevyplňujte toto pole: