60 minut
forma 25×25 cm
bez lepku, bez cukru
Co budete potřebovat?
Na brownies:
- 60 g hořké čokolády (73,5%)
- 30 g kokosového oleje
- 2 kusy vařené červené řepy (celkem 230–250 g)
- 200 g červených sterilovaných fazolí
- 3 vejce
- 80–100 g erythritolu
- 120 g mandlové mouky
- 50 g kakaa
- 2 lžičky kypřícího prášku do pečiva
Postup přípravy brownies z červené řepy
Formu (cca 25×25 cm) vyložte pečicím papírem a troubu předehřejte na 180 °C. Čokoládu s kokosovým olejem rozehřejte ve vodní lázni. Uvařenou červenou řepu, fazole a vejce společně rozmixujte dohladka. Do směsi pak zašlehejte rozpuštěnou čokoládu.
Poté přidejte erythtriol, mandlovou mouku, kakao a kypřicí prášek a dobře promíchejte. Těsto na brownies rozetřete do připravené formy a vložte do trouby. Pečte asi 40–45 minut.
Hotové řepové brownies nechte zcela vychladnout a až poté krájejte.
Dobrou chuť!
Recept a foto: @zdrave_zivena

Jak vytunit servírování?
S čím naservírovat brownies z červené řepy? Můžete každý kousek polít troškou rozpuštěné čokolády. Pokud chcete zachovat recept bez cukru, vítězem bude hořká, chcete-li si život lehce osladit, vsaďte na bílou. V létě se k brownies bude perfektně hodit také domácí zmrzlina, nebo třeba čerstvé maliny. No a v zimě stačí sáhnout po těch lyofilizovaných.