Košík

(0)
Zavřít

V košíku nemáte žádné zboží.

Domácí zmrzliny ze Světa plodů

ve čtvrtek 22. 7. | 268x přečteno


Potřebujete se zchladit v parných letních dnech nebo jste prostě dostali chuť na zmrzku, ať už je venku jakkoliv? S domácími zmrzlinami od naší Terezky si pochutnáte tak, že pro nanuk do obchodu už nikdy nepoběžíte. Poradíme, jak si snadno udělat domácí zmrzlinu i bez zmrzlinovače. A mysleli jsme dokonce i na vegany!

Sdílet



Domácí zmrzliny ze Světa plodů

Slaný arašíd s karamelem

20 minut
4 kopečky

Co budete potřebovat?

Postup

Smetanu s mlékem a cukrem lehce ohřejeme na mírném plameni. Pozor – nesmí vařit! Do vlažné směsi přimícháme arašídovou pastu, kousky slaného karamelu a špetku soli. Směs promícháme metličkou, aby se vše rozpustilo a spojilo. Pak necháme vychladnout.  

Vychladlou směs nalejeme do zmrzlinovače a šleháme zhruba 10–15 minut.

Pokud nemáte zmrzlinovač, nalijte směs do formiček na led a zmrzlé kostičky následně rozmixujte v elektrickém sekáčku se lžící mléka. Servírujeme do kornoutků nebo misek a ozdobíme kousky karamelu a arašídy.

Pistáciová zmrzlina

25 minut
4 kopečky

Co budete potřebovat?

Postup

Základ zůstává stejný. Na mírném plameni ohřejeme smetanu s mlékem a cukrem, do teplé směsi zamícháme pistáciovou pastu a přidáme špetku soli. Vychlazenou tekutou směs směs nalijeme do zmrzlinovače a šleháme zhruba 20 minut.

Pokud nemáte zmrzlinovač, nalijte směs do formičky na led a zmrzlé kostičky následně rozmixujte v elektrickém sekáčku s trochou mléka. Servírujte do kornoutků nebo misek a nahoru posypte pistáciovými kousky. Protože pistácií není nikdy moc!

Pistáciová zmrzlina

Vegan kokosová zmrzlina s malinami

40 minut
3 kopečky

Co budete potřebovat?

Postup

Kokosové mléko necháme minimálně 2 hodiny vychladit v lednici – děláme to proto, aby se oddělil tuk a voda. Na zmrzlinu budeme potřebovat pouze horní tuhou část kokosového mléka. Tu z plechovky vyškrábeme lžící a rozpustíme ji v hrnci. Do rozpuštěné části kokosového mléka přidáme cukr, kokosovou pastu a strouhaný kokos. Vše pořádně promícháme.

Směs nalijeme do zmrzlinovače a šleháme, dokud zmrzlina neztuhne. U této zmrzliny se čas šlehání mírně prodlouží – zmrzlinovač nechte pracovat cca 30–40 minut. Je to z toho důvodu, že kokosové mléko nemá tolik tuku jako smetana, a tak jeho vyšlehávání trvá déle.

Pokud nemáte zmrzlinovač, nalijte směs do formičky na led a dejte do mrazáku. Zmrzlé kostičky následně rozmixujte v elektrickém sekáčku s kapkou rostlinného mléka. Jak si mléko jednoduše vyrobit z mandlí nebo jiných ořechů, poradíme v tomto článku. Hotovou zmrzlinu ozdobte lyofilizovanými malinami, malinami v malinové čokoládě nebo plátky kokosu. Mňam!

Kokosová zmrzlina
Načítám

Čtěte také

Líbí se Vám článek?

Přihlaste se k odběru a dostávejte další zajímavé články do e-mailu každý týden.

Odebírat

Kam dále?

zavřít

Přihlášení pomocí e-mailu

Zapomněli jste heslo?