⭐️ DOPRAVA ZDARMA ⭐️ – Se 2 kusy jakýchkoli arašídů v těstíčku v košíku platíme poštovné my! 

Košík

(0)
Zavřít

V košíku nemáte žádné zboží.

Kód: 0333

Mléčná 65% čokoláda z Madagaskaru

Chceš cestovat, ale nemáš čas? Zavři oči a ochutnej mě. Přenesu Tě přímo do srdce divokého Madagaskaru. Moje ovocná vůně a jemná chuť omámí každého.

  • jemně mléčná s tóny lesních plodů
  • třtinový cukr místo bílého
  • podpoříte madagaskarské farmáře

Vyberte balení

Vaše cena

794 Kč

Zboží můžete mít už ve čtvrtek 29. 9.

Kdy zboží obdržím? zavřít

vyprodáno

Zásilkovna 68 Kč ve čtvrtek 29. 9.
Zásilkovna - dodání na adresu 99 Kč ve čtvrtek 29. 9.
PPL 99 Kč ve čtvrtek 29. 9.
PPL - ParcelShop 99 Kč ve čtvrtek 29. 9.
WEDO - doručení na adresu 99 Kč ve čtvrtek 29. 9.
Česká pošta - Balík do balíkovny 79 Kč ve čtvrtek 29. 9.
Česká pošta - Balík do ruky 104 Kč ve čtvrtek 29. 9.
Česká pošta - Balík na poštu 99 Kč ve čtvrtek 29. 9.
Olomouc - Horní náměstí 202/15 zdarma ve čtvrtek 29. 9.
Olomouc - Sokolská 44 zdarma ve čtvrtek 29. 9.
Brno - Jezuitská 11 zdarma ve čtvrtek 29. 9.
Brno - Zelný trh 21 zdarma ve čtvrtek 29. 9.
Staré město u Bruntálu 262 zdarma ve čtvrtek 29. 9.
Zlín - Gahurova 4467 zdarma ve čtvrtek 29. 9.
Zlín - Rašínova 71 zdarma ve čtvrtek 29. 9.

Mléčná 65% čokoláda z Madagaskaru

Informace o produktu

Máme pro vás dokonalou madagaskarskou mléčnou čokoládu. Má velmi specifickou kakaovou chuť s tóny lesního ovoce a ucítit můžete také citrusy. Za její intenzitu může vysoký poměr kakaové sušiny, který u mléčných čokolád nebývá vůbec běžný. Namísto běžných 30 až 45 % obsahuje 65 % kakaové sušiny. Kromě báječné chuti má také zajímavou barvu, která je světle hnědá až do červena – tu mají na svědomí kakaové boby odrůdy Trinitario-Criollo. Dokonale se hodí na čokoládové pralinky, pěny, ganache či zmrzlinu. 

porovnání čokolády z madagaskaru

Co znamená Raise Trade

Koupí této čokolády podporujete přímo madagaskarské farmáře. A jak? Kakaové boby pochází z údolí Sambirano na severozápadě Madagaskaru. Čím větší množství a čím kvalitnější kakaové boby domácí farmáři vypěstují, tím větší příjem mají a mohou si dovolit lepší život. Kakaové boby jsou opatrně protříděny a vyberou se opravdu jen ty nejkvalitnější. Většinou se boby posílají k dalšímu zpracování do jiných zemí, ale program Raise Trade dohlíží na to, že jsou boby pěstovány i zpracovávány přímo na Madagaskaru. A až následně prodávány. Tento proces tak podporuje tamní ekonomiku a zvyšuje povědomí o původu produktů. Chcete vědět, jak se čokoláda vyrábí?

Kakaové boby jsou semena plodů kakaovníku pravého. Boby se po sklizení fermentují, aby se jejich žlutá nebo červená barva změnila na hnědou a zároveň se zvýraznila jejich chuť.

Během mletí pražených kakaových bobů se boby mění na polotekutou kakaovou hmotu. Z této hmoty se následně vyrábí kakaové máslo a kakaové pokrutiny. Kakaová hmota je klíčovou složkou při výrobě čokolády, sama o sobě se dá nazvat 100% hořkou čokoládou.

Kakaová hmota se lisuje, při čemž se z ní odděluje tuk, neboli kakaové máslo, a kakaové pokrutiny – z těch se následně vyrábí kakaový prášek. V kvalitním kakaovém prášku však stále kakaové máslo najdeme, průměrně jde přibližně o 10–30 %. 

Kakaové máslo vzniká jako vedlejší produkt při zpracování kakaových bobů. Jde o čistý tuk. Přidává se do pečení, nebo jím můžete zředit hustou čokoládu. Kakaové máslo je také populární přísadou do přírodní kosmetiky.

Čokoláda se zpravidla skládá z kakaové hmoty, kakaového másla a cukru. Často se přidává ještě sušené mléko, vanilkový extrakt a emulgátory. Věděli jste, že existují ne tři, ale dokonce čtyři druhy čokolád? Hořká, mléčná, bílá a ruby!

Kakaové boby jsou semena plodů kakaovníku pravého. Boby se po sklizení fermentují, aby se jejich žlutá nebo červená barva změnila na hnědou a zároveň se zvýraznila jejich chuť.

Během mletí pražených kakaových bobů se boby mění na polotekutou kakaovou hmotu. Z této hmoty se následně vyrábí kakaové máslo a kakaové pokrutiny. Kakaová hmota je klíčovou složkou při výrobě čokolády, sama o sobě se dá nazvat 100% hořkou čokoládou.

Kakaová hmota se lisuje, při čemž se z ní odděluje tuk, neboli kakaové máslo, a kakaové pokrutiny – z těch se následně vyrábí kakaový prášek. V kvalitním kakaovém prášku však stále kakaové máslo najdeme, průměrně jde přibližně o 10–30 %. 

Kakaové máslo vzniká jako vedlejší produkt při zpracování kakaových bobů. Jde o čistý tuk. Přidává se do pečení, nebo jím můžete zředit hustou čokoládu. Kakaové máslo je také populární přísadou do přírodní kosmetiky.

Čokoláda se zpravidla skládá z kakaové hmoty, kakaového másla a cukru. Často se přidává ještě sušené mléko, vanilkový extrakt a emulgátory. Věděli jste, že existují ne tři, ale dokonce čtyři druhy čokolád? Hořká, mléčná, bílá a ruby!

TOP informace o čokoládě z Madagaskaru

  1. Obsahuje o 83 % méně cukru než udává evropský standard pro mléčné čokolády.
  2. Neprošla žádným chemickým zpracováním, je vyrobena z nealkalizovaných kakaových bobů.
  3. Neobsahuje žádné přidané příchutě, ani vanilku a je bez konzervantů.
  4. Čokoláda obsahuje minimálně 27 % mléka.
  5. Teplota tání čokolády je 45 až 50 °C, tuhne při 27 °C, použití při 30 až 31 °C.
Tomáš Hofman

Jak se zpracovávají kakaové boby?

V plodu (lusku) kakaovníku se nacházejí boby uspořádané v 5 řadách po 20 až 50. Trvá přibližně 5–6 měsíců, než jsou připravené ke sklizni. Tyto kakaové lusky mají běžně červenou nebo žlutou barvu. Sklizeň se provádí dvakrát ročně a boby se z kakaového lusku musí vyjmout ručně. Uvolněné boby se následně fermentují pět až sedm dní při teplotě 38–50 °C. Fermentací dochází k zamezení klíčení semen, dochází k chemickým a biologickým změnám a snižuje se trpká chuť bobů. V důsledku oxidace tříslovin vzniká červenohnědá barva. Semena se dále suší na obsah vody 6–8 %, a to buď na slunci, nebo v sušárnách.

Následně se boby třídí dle jejich kvality a putují do továren na čokoládu, kde se dále zpracovávají. Kakaové boby se třídí, čistí a poté se praží za teploty 130–150 °C po dobu 10–35 minut. Pražením získávají boby kýžené čokoládové aroma, barvu a také dochází k prasknutí osemení a následnému oddělení zrna. Pražené boby se mohou alkalizovat (odkyselit) uhličitanem draselným, sodným nebo vápenatým. Alkalizací dochází ke zlepšení chuťových vlastností, k tmavšímu zbarvení a zjednodušení získávání kakaového másla. Následně se boby drtí a oddělují se od nich slupky a klíčky. Takové boby jsou připraveny na další proces a tvorbu různých kakaových produktů, jako jsou například kakaová hmota, máslo, prášek nebo čokoláda.

Zajímavosti a recepty

10 zajímavostí o kakau

10 zajímavostí o kakau

03.06.21 | 4200x přečteno | 6 minut

Jak roste kakao?

Jak roste kakao?

25.05.21 | 5259x přečteno | 5 minut

  • Složení kakaové máslo z Madagaskaru, sušené plnotučné mléko, třtinový cukr, kakaové boby z Madagaskaru; obsah kakaové sušiny nejméně 65 %
  • Alergeny Alergeny jsou vyznačeny podtržením. Může obsahovat stopy mléka a kešu ořechů.
  • Země původu Madagaskar
  • Trvanlivost 3–8 měsíců
  • Skladování do 22 °C s vlhkostí vzduchu do 40 %, chraňte před přímým slunečním zářením
  • Balení plastový obal
  • Velikost 10×100 g
  • Úprava tabulky čokolády
  • Odrůda Grand Cru de Sambirano, Forastero, Trinitario-Criollo
  • Dieta Bez lepku
  • Surovina Čokoláda
  • Zpracování Tabulky
  • Chuť Mléčná
  • Barva Hnědá
Makroživiny na 100 g
  • Energetická hodnota na 100 g 2790 kJ / 667 kcal
  • Tuky 59 g
  • z toho nasycené mastné kyseliny 35 g
  • Sacharidy 21 g
  • z toho cukry 17 g
  • Vláknina 5 g
  • Bílkoviny 14 g
  • Sůl 0,27 g

Hodnocení našich zákazníků

Tento produkt zatím nemá žádné hodnocení.

Prémiové suroviny
Unikátní produkty
Ochutnávky zdarma
Vlastní výroba
6 kamenných prodejen
Ohodnotit produkt zavřít

Mléčná 65% čokoláda z Madagaskaru

Recenze musí splňovat tyto podmínky a zobrazí se až po jejím schválení.

* Pole označená hvězdičkou jsou povinná.

Dotaz na produkt zavřít
Načíst
zavřít

Přihlášení pomocí e-mailu

Zapomněli jste heslo?