🎄 Brno, Olomouc a Zlín – naše tři prodejny na náměstí mají až do Vánoc otevřeno i v neděli do 12:00❗️

Košík

(0)
Zavřít

V košíku nemáte žádné zboží.

Mléčná 31% čokoláda

Jsem sice lokální, ale moje chuť nezná hranice. Jsem sametově jemná, sladká tak akorát, příjemně kakaová a voním po vanilce. Uvidíš, že Tě překvapím!

  • praktické pecky se snadno rozpouští
  • balanc mléčné a kakaové chuti
  • český produkt

Vyberte balení

Vaše cena

171 Kč

Zboží můžete mít už v pondělí 13. 12.

Kdy zboží obdržím? zavřít

222 ks skladem

Zásilkovna 65 Kč v pondělí 13. 12.
Zásilkovna - dodání na adresu 99 Kč v pondělí 13. 12.
PPL 99 Kč v pondělí 13. 12.
PPL - ParcelShop 99 Kč v pondělí 13. 12.
Česká pošta - Balík do balíkovny 79 Kč v pondělí 13. 12.
Česká pošta - Balík do ruky 99 Kč v pondělí 13. 12.
Česká pošta - Balík na poštu 99 Kč v pondělí 13. 12.
Zlín - Gahurova 4467 65 Kč v úterý 14. 12.
Olomouc - Sokolská 44 65 Kč v úterý 14. 12.
Olomouc - Horní náměstí 202/15 65 Kč v úterý 14. 12.
Brno - Jezuitská 11 65 Kč v úterý 14. 12.
Staré město u Bruntálu 262 65 Kč v úterý 14. 12.
Zlín - Rašínova 71 65 Kč v úterý 14. 12.

Mléčná 32% čokoláda

Informace o produktu

Tahle mléčná čokoláda je něco pro mlsné jazýčky. Nabízí dokonalý balanc kakaové a mléčné chuti. Je příjemně sladká a sametově jemná, takže se vám krásně rozplyne na jazyku. Kromě mlsání ji oceníte také v kuchyni. Praktické pecky se dobře rozpouští a přidat je můžete také přímo do těsta muffinů či bábovky, výsledkem budou rovnoměrná čokoládová místa. Chcete vědět, jak se čokoláda vyrábí?

vyroba cokolady

Použití

Po rozpuštění je krásně lesklá a středně tekutá, takže nabízí univerzální využití. Půjde vám z ní vykouzlit jemné ganache, lesklá poleva i duté figurky. Každý si přijde na své. Její chuť není přehnaně výrazná, takže v pokrmech nepřebije chutě ostatních surovin. Báječně se doplňuje s karamelem, levandulí, kokosem nebo jahodami.

Temperace: Ideální teplota pro rozpuštění je 45 až 50 °C, zchlazení 28 °C a použití při 30 až 31,5 °C.

TOP informace o mléčné čokoládě

  1. Polyglycerolpolyricinoleát zajišťuje správnou tekutost i přes nižší obsah tuku; max. množství v čokoládě je 0,1 %.
  2. Výrobce této čokolády, vlastní certifikáty jako UTZ, IFS, BRC nebo KLASA.
  3. Čokoláda se vyrábí ve Dvoře Králové, v závodě s tradicí od roku 1992.
  4. Celkový obsah tuků je 32 % a podíl kakaové sušiny je jen o jedno procento nižší.
  5. Obsah mléčné sušiny je minimálně 18 %.

Jak se zpracovávají kakaové boby?

V plodu (lusku) kakaovníku se nacházejí boby uspořádané v 5 řadách po 20 až 50. Trvá přibližně 5–6 měsíců, než jsou připravené ke sklizni. Tyto kakaové lusky mají běžně červenou nebo žlutou barvu. Sklizeň se provádí dvakrát ročně a boby se z kakaového lusku musí vyjmout ručně. Uvolněné boby se následně fermentují pět až sedm dní při teplotě 38–50 °C. Fermentací dochází k zamezení klíčení semen, dochází k chemickým a biologickým změnám a snižuje se trpká chuť bobů. V důsledku oxidace tříslovin vzniká červenohnědá barva. Semena se dále suší na obsah vody 6–8 %, a to buď na slunci, nebo v sušárnách.

Následně se boby třídí dle jejich kvality a putují do továren na čokoládu, kde se dále zpracovávají. Kakaové boby se třídí, čistí a poté se praží za teploty 130–150 °C po dobu 10–35 minut. Pražením získávají boby kýžené čokoládové aroma, barvu a také dochází k prasknutí osemení a následnému oddělení zrna. Pražené boby se mohou alkalizovat (odkyselit) uhličitanem draselným, sodným nebo vápenatým. Alkalizací dochází ke zlepšení chuťových vlastností, k tmavšímu zbarvení a zjednodušení získávání kakaového másla. Následně se boby drtí a oddělují se od nich slupky a klíčky. Takové boby jsou připraveny na další proces a tvorbu různých kakaových produktů, jako jsou například kakaová hmota, máslo, prášek nebo čokoláda.

Jak produkt hodnotí ostatní?
Zobrazit další hodnocení
Anonymní
9.7.2021

Výborné

Eva
18.1.2021

Moc dobrá mléčná čokoláda, chuťově bych ji připodobnila k mléčné vánoční kolekci nebo mikulášským figurkám. Malé čoko penízky jsou ideální formou jak pro kontrolované mlsání, tak i pro snadné cukrářské zdobení nebo vaření - ještě jsem nezkoušela, ale myslím, že půjdou úplně krásně rozpouštět.

  • Složení cukr, kakaové máslo, sušené plnotučné mléko, emulgátor: sójový lecitin a polyglycerolpolyricinoleát, vanilkový extrakt Bourbon Madagascar
  • Alergeny Alergeny jsou vyznačeny podtržením. Může obsahovat stopy arašídů a dalších skořápkových plodů, sezamu, lepku, mléka a SO2.
  • Země původu Česká republika
  • Trvanlivost 3–8 měsíců
  • Skladování do 22 °C s vlhkostí vzduchu do 40 %, chraňte před přímým slunečním zářením
  • Balení znovuuzavíratelný ZIP sáček
  • Velikost průměr cca 2 cm
  • Úprava pecky
  • Dieta Bez lepku
  • Surovina Čokoláda
  • Zpracování Pecky
  • Chuť Mléčná
  • Barva Hnědá
Makroživiny na 100 g
  • Energetická hodnota na 100 g 2262 kJ / 542 kcal
  • Tuky 32 g
  • z toho nasycené mastné kyseliny 19,8 g
  • Sacharidy 56,6 g
  • z toho cukry 55,8 g
  • Vláknina 1,8 g
  • Bílkoviny 6 g
  • Sůl 0,2 g
Mikroživiny na 100 g
  • Vápník Vápník;-
  • Železo Železo;-
  • Hořčík Hořčík;-
  • Draslík Draslík;-
  • Měď Měď;-
  • Sodík Sodík;-
  • Vitamín C Vitamín C;-
  • Fosfor Fosfor;-
  • Zinek Zinek;-
  • Vitamín B6 Vitamín B6;-
  • Selen Selen;-

Hodnocení našich zákazníků

5 (4 hodnocení)
Anonymní
9.7.2021

Výborné

Eva
18.1.2021

Moc dobrá mléčná čokoláda, chuťově bych ji připodobnila k mléčné vánoční kolekci nebo mikulášským figurkám. Malé čoko penízky jsou ideální formou jak pro kontrolované mlsání, tak i pro snadné cukrářské zdobení nebo vaření - ještě jsem nezkoušela, ale myslím, že půjdou úplně krásně rozpouštět.

Dana Zoulová
19.12.2020

Velká spokojenost

Klára Moravcová
28.8.2020

Výborná čokoláda za super cenu, jsem zvědavá, jak dlouho mi 1 kg pytel vydrží :-)

Prémiové suroviny

Unikátní produkty

Ochutnávky zdarma

Vlastní výroba

4 kamenné prodejny

Ohodnotit produkt zavřít

Mléčná 31% čokoláda

Recenze musí splňovat tyto podmínky a zobrazí se až po jejím schválení.

* Pole označená hvězdičkou jsou povinná.

Dotaz na produkt zavřít
Načíst
zavřít

Přihlášení pomocí e-mailu

Zapomněli jste heslo?