Prodejny jsou otevřeny každý všední den 9:00-18:00 a v sobotu 9:00-12:00. Moc se na vás těšíme!

Karamelová 32% čokoláda

od 223 Kč od 194 Kč bez DPH

Zvolte variantu

Jsem sladce karamelová, ale vůbec nelepím. Krásně se Ti rozplynu na jazyku a oslním Tě svou jedinečnou chutí! Takovou jsi ještě nezažil, tak jemná, krémová, jako ze sna!

          • mléčná a výrazně karamelová chuť
          • vhodná k přímé konzumaci i do pečení
          • pravá belgická kvalita

Detailní informace

500g
Skladem
223 Kč
194 Kč bez DPH
2.5kg
Skladem
1 024 Kč
890 Kč bez DPH

Detailní popis produktu

Karamelová 32% čokoláda

Informace a výživové hodnoty 

Poctivě vyrobená z pečlivě vybraných kvalitních surovin s bohatými tóny karamelu, másla, smetany a s nečekaným slaným podtónem na konci. Chuť čokolády je velmi intenzivní, ale zároveň dokonale vyrovnaná. Zaujme jemně jantarovou barvou, která vynikne v každém z vašich cukrářských výtvorů.

Použití

Pracovat s touto čokoládou je jedna radost. Má dokonale univerzální tekutost, takže ať se rozhodnete pro jakékoli zpracování, vždy vás podrží a dosáhnete s ní těch nejlepších výsledků. Použijte ji například na ganache, dražování, tvořte s ní čokoládové figurky nebo z ní udělejte hedvábné karamelové gelato. Skvělá je i jen tak, samostatně nebo třeba v ranní kaši, granole a na lívancích. Krásně se páruje například s ananasem, třešněmi, datlemi, citronem nebo třeba i s tonka fazolemi, teď už je jen na vás, která kombinace vám bude nejsympatičtější.

 

5 věcí, které jste o surovině nevěděli

  1. Obsahuje minimálně 30,4 % kakaového másla a aspoň 28,3 % mléka.
  2. Obsahuje kakaové boby ze tří různých zemí – Pobřeží Slonoviny, Ghana a Ekvádor.
  3. Theobroma cacao – latinský název kakaovníku znamená „jídlo bohů“.
  4. Karamel vzniká pomalým zahříváním cukru.
  5. Stupně pro temperování jsou pro rozpuštění 45 až 50 °C, zchlazení 27 až 28 °C a použití při 29 až 30 °C.

 

Základní specifikace
Složení 30 % kakaové máslo, 29 % cukr, 25 % sušené mléko, 5,5 % kakaová hmota, 5 % odstředěné sušené mléko, 2 % karamelizovaný cukr, <1 % emulgátor: sójový lecitin, <1 % přírodní vanilkový extrakt, <1 % sůl
Alergeny Alergeny jsou vyznačeny podtržením.
Může obsahovat stopy arašídů a dalších skořápkových plodů, sezamu, lepku, mléka a SO2.
Země původu Belgie
Trvanlivost 3–8 měsíců
Skladování do 22 °C s vlhkostí vzduchu do 40 %,
chraňte před přímým slunečním zářením
Balení znovuuzavíratelný ZIP sáček
Velikost nespecifikované
Úprava pecky
Obchodní třída nespecifikované
Odrůda nespecifikované

 

  

Poznámka nákupčího

Ještě si na mě nenašel čas, ale určitě sem co nejdříve něco doplní.

 

Jak se zpracovávají kakaové boby?

V plodu (lusku) kakaovníku se nacházejí boby uspořádané v 5 řadách po 20 až 50. Trvá přibližně 5–6 měsíců, než jsou připravené ke sklizni. Tyto kakaové lusky mají běžně červenou nebo žlutou barvu. Sklizeň se provádí dvakrát ročně a boby se z kakaového lusku musí vyjmout ručně. Uvolněné boby se následně fermentují pět až sedm dní při teplotě 38–50 °C. Fermentací dochází k zamezení klíčení semen, dochází k chemickým a biologickým změnám a snižuje se trpká chuť bobů. V důsledku oxidace tříslovin vzniká červenohnědá barva. Semena se dále suší na obsah vody 6–8 %, a to buď na slunci, nebo v sušárnách.

Následně se boby třídí dle jejich kvality a putují do továren na čokoládu, kde se dále zpracovávají. Kakaové boby se třídí, čistí a poté se praží za teploty 130–150 °C po dobu 10–35 minut. Pražením získávají boby kýžené čokoládové aroma, barvu a také dochází k prasknutí osemení a následnému oddělení zrna. Pražené boby se mohou alkalizovat (odkyselit) uhličitanem draselným, sodným nebo vápenatým. Alkalizací dochází ke zlepšení chuťových vlastností, k tmavšímu zbarvení a zjednodušení získávání kakaového másla. Následně se boby drtí a oddělují se od nich slupky a klíčky. Takové boby jsou připraveny na další proces a tvorbu různých kakaových produktů, jako jsou například kakaová hmota, máslo, prášek nebo čokoláda.

 

Tip

Zabalte si čokoládu do sváčonosiče a můžete ji mít vždy a všude po ruce!

 

Makroživiny
Výživové hodnoty na 100 g
Energie 2388 kJ / 571 kcal
Tuky 37,1 g
z toho nasycené mastné kyseliny 22,5 g
Sacharidy 50,8 g
z toho cukry 50,3 g
Vláknina 0 g
Bílkoviny 8 g
Sůl 0,51 g
Mikroživiny
Výživové hodnoty na 100 g
Vápník 309 mg
Železo 0,15 mg
Hořčík 12,6 mg
Fosfor 219,7 mg
Draslík 444,3 mg
Sodík 205 mg
Vitamín C 0,551 mg

 

Použití karamelové čokolády

Temperování čokolády

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:
5
3x
4
0x
3
0x
2
0x
1
0x
Nevyplňujte toto pole:
5
JM Avatar autora | 17.3.2021
Musím říct že jsembyla trochu zklamaná, protže jsem ji objednala hlavně kvůli barvě. Potřebuju opravdu světle hnědou čokoládu kterou můžu použít na zdobení. Čokoláda ve skutečnosti není světle karamelová ale docela hnědá, skoro jako mléčná čokoláda, takže ji na zdobení použít nemůžu, nicméně chuť je naprosto vynikající takže je vše odpuštěno :-)
5
E Avatar autora | 18.1.2021
Výborná karamelová čokoláda, skvěle se hodí na vaření, ale nejde odolat a nenápadně uzobávat jen tak. Malinko umělá chuť tam je, ale to asi u všech karamelových čokolád. A tady je opravdu minimální, čokoláda chutná skvěle a myslím, že si na ní smlsnou i děti.
5
M Avatar autora | 20.5.2020
Byla jsem tak trochu skeptická a dlouho mě trvalo, než jsem se rozhodla koupit tuhle čokoládu.. Překvapilo mě to, že ta chuť nebyla umělá a opravdu to chutnalo jako karamel.. Snad nikdy jsem neměla tak dobrou karamelovou čokoládu.. Ale pozor! Je to návykový..