Karamelová čokoláda

od 217 Kč od 189 Kč bez DPH

Zvolte variantu

Představ si řeku z tekutého karamelu. Můžeš v ní plavat, můžeš se z ní napít. Ponoříš se a uvědomíš si, že se už nikdy nechceš vynořit. Tak přesně takový pocit v Tobě vykouzlím.

          • čokoláda s příchutí karamelu
          • vhodná k přímé konzumaci i do pečení - kousky se krásně rozpouští
          • pravá belgická kvalita

Detailní informace

500g
Skladem
217 Kč
189 Kč bez DPH
2.5kg
Skladem
1 018 Kč
885 Kč bez DPH
10kg (4x2500g)
Skladem
3 800 Kč
3 304 Kč bez DPH

Detailní popis produktu

Karamelová čokoláda

Informace a výživové hodnoty 

Potřebujete čokoládu na mlsání, jako dárek, na utišení dětského pláče nebo na zlepšení dne? Tak tato s příchutí karamelu bude ta pravá. Čokoláda je sladká s karamelovým tónem na konci. Je vhodná i pro využití v kuchyni, protože se snadno rozpouští a má hladkou krémovou konzistenci. Užijte si belgickou čokoládu v praktických kouscích pro rychlé a efektivní použití.

 

5 věcí, které jste o surovině nevěděli

  1. theobrama cacao - latinský název kakaovníku znamená jídlo bohů
  2. největší čokoláda vážila více než 5 000 kg
  3. pár studií potvrdilo, že ženy snědí 2x více čokolády než muži
  4. už Napoleon s sebou nosil čokoládu na doplnění energie
  5. teplota tání čokolády je 45 až 50°C, tuhne při 27°C, použití při 30 až 31°C

 

 

Základní specifikace
Složení cukr, kakaové máslo, sušené mléko, kakaová hmota, odstředěné sušené mléko, karamelizovaný cukr, emulgátor: sójový lecitin, aroma, koření, přírodní bylinkové aroma
Země původu Belgie
Trvanlivost 3-8 měsíců
Balení znovuuzavíratelný ZIP sáček
Velikost nespecifikované
Úprava kousky
Obchodní třída nespecifikované
Odrůda nespecifikované

 

  

Poznámka nákupčího

Ještě si na mě nenašel čas, ale určitě sem co nejdříve něco doplní.

 

Jak se získává kakao a kakaové boby?

Kakaovníky se obírají většinou dvakrát ročně. Plody jsou připraveny na sklizeň, když jsou žluté nebo červené. Po sklizni se boby ručně louskají a následně fermentují. Fermentací dochází k biologickým změnám, snižuje se trpká chuť a vzniká červenohnědá barva. Následuje sušení a pražení. Pražením získávají čokoládovou barvu a aroma, alkalizují se, aby se zlepšily jejich chuťové vlastnosti a snadněji se získávalo máslo. Boby se dále mohou ještě drtit.

 

Použití

  • zdravé mlsání
  • do jogurtů, müsli, míchaných nápojů, smoothies
  • vhodné jako svačina do práce, do školy a na výlety
  • příprava a zdobení dezertů
  • na polevy, pěny a sorbety

 

Tip

Zabalte si čokoládu do produktivní krabičky a můžete ji mít vždy a všude po ruce!

 

Makroživiny
Výživové hodnoty na 100 g
Energie 2369 kJ / 566 kcal
Tuky 37,1 g
z toho nasycené mastné kyseliny 25,3 g
Sacharidy 49,2 g
z toho cukry 48,6 g
Vláknina 1 g
Bílkoviny 8 g
Sůl 0,25 g
Mikroživiny
Výživové hodnoty na 100 g
Vápník  mg
Železo  mg
Hořčík  mg
Fosfor  mg
Draslík  mg
Sodík  mg
Vitamín C  mg

 

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:
5
1x
4
0x
3
0x
2
0x
1
0x
Nevyplňujte toto pole:
5
M Avatar autora | 20.5.2020
Byla jsem tak trochu skeptická a dlouho mě trvalo, než jsem se rozhodla koupit tuhle čokoládu.. Překvapilo mě to, že ta chuť nebyla umělá a opravdu to chutnalo jako karamel.. Snad nikdy jsem neměla tak dobrou karamelovou čokoládu.. Ale pozor! Je to návykový..