Prodejny jsou stále otevřeny. Po-Pá 9:00-18:00, So 9:00-12:00. Čekáme na vás!

Cappuccino 30% čokoláda

od 213 Kč od 185 Kč bez DPH

Zvolte variantu

Jsi milovníkem kávy? A víš, že její nadměrná konzumace není dobrá pro Tvůj organismus? Pokud pocítíš abstinenční příznaky, sáhni raději po mně. Kofein bohužel neobsahuji, ale v chuti nepoznáš rozdíl.

          • vyrovnaná chuť kávy a kakaa
          • vhodná k přímé konzumaci i do pečení
          • vyrobena v Belgii

Detailní informace

500g
Skladem
213 Kč
185 Kč bez DPH
2.5kg
Skladem
936 Kč
814 Kč bez DPH
10kg (4x2500g)
Skladem
3 496 Kč
3 040 Kč bez DPH

Detailní popis produktu

Cappuccino 30% čokoláda

Informace a výživové hodnoty 

Na své si u této čokolády přijdou zejména milovníci kávy, ale věříme, že potěší i ostatní. Má jemnou sladkou chuť, v níž se snoubí kakaové s výraznými kávovými tóny, které jsou však dokonale vyrovnané díky přidanému mléku pro zjemnění a zlepšení celkového pocitu z čokolády. Jedinečně chutná, krásně se rozpouští v ústech a její sytě hnědá barva zaujme na první pohled.

Použití

Čokoládu můžete jen tak mlsat, ale je vhodná i pro využití v kuchyni, protože se snadno rozpouští a má hladkou krémovou konzistenci. Lze ji využít na ochucené polevy, čokoládové krémy, například bavarois, ganache nebo si z ní připravit horkou čokoládu, záleží jen na vás. Přidat si k ní můžete například maliny, jahody nebo citrusy, se kterými si tato čokoláda dokonale rozumí.

 

5 věcí, které jste o surovině nevěděli

  1. Čokoláda obsahuje minimálně 29,8 % kakaového másla.
  2. Theobroma cacao – latinský název kakaovníku znamená „jídlo bohů“.
  3. Kouzlo kávovníku poprvé objevili v Etiopii.
  4. Kávová zrna jsou pecky kávových třešní, které jsou plody kávovníku.
  5. Stupně pro temperování jsou pro rozpuštění 45 až 50 °C, zchlazení 27 až 28 °C a použití při 29 až 30 °C.

 

Základní specifikace
Složení 43 % cukr, 27,5 % kakaové máslo, 22,5 % sušené mléko, 4 % kakaová hmota, 2 % káva 2 %, <1 % emulgátor: sójový lecitin, instantní káva <1 %, přírodní vanilkové aroma <1 %
Alergeny Alergeny jsou vyznačeny podtržením. Může obsahovat stopy arašídů a dalších skořápkových plodů, sezamu, lepku, mléka a SO2.
Země původu Belgie
Trvanlivost 3–8 měsíců
Skladování do 22 °C s vlhkostí vzduchu do 40 %,
chraňte před přímým slunečním zářením
Balení znovuuzavíratelný ZIP sáček
Velikost nespecifikované
Úprava pecky
Obchodní třída nespecifikované
Odrůda nespecifikované

 

 
 
Poznámka nákupčího

Ještě si na mě nenašel čas, ale určitě sem co nejdříve něco doplní.
 

Jak se zpracovávají kakaové boby?

V plodu (lusku) kakaovníku se nacházejí boby uspořádané v 5 řadách po 20 až 50. Trvá přibližně 5–6 měsíců, než jsou připravené ke sklizni. Tyto kakaové lusky mají běžně červenou nebo žlutou barvu. Sklizeň se provádí dvakrát ročně a boby se z kakaového lusku musí vyjmout ručně. Uvolněné boby se následně fermentují pět až sedm dní při teplotě 38–50 °C. Fermentací dochází k zamezení klíčení semen, dochází k chemickým a biologickým změnám a snižuje se trpká chuť bobů. V důsledku oxidace tříslovin vzniká červenohnědá barva. Semena se dále suší na obsah vody 6–8 %, a to buď na slunci, nebo v sušárnách.

Následně se boby třídí dle jejich kvality a putují do továren na čokoládu, kde se dále zpracovávají. Kakaové boby se třídí, čistí a poté se praží za teploty 130–150 °C po dobu 10–35 minut. Pražením získávají boby kýžené čokoládové aroma, barvu a také dochází k prasknutí osemení a následnému oddělení zrna. Pražené boby se mohou alkalizovat (odkyselit) uhličitanem draselným, sodným nebo vápenatým. Alkalizací dochází ke zlepšení chuťových vlastností, k tmavšímu zbarvení a zjednodušení získávání kakaového másla. Následně se boby drtí a oddělují se od nich slupky a klíčky. Takové boby jsou připraveny na další proces a tvorbu různých kakaových produktů, jako jsou například kakaová hmotamásloprášek nebo čokoláda.

Tip

Zabalte si čokoládu do produktivní krabičky a můžete ji mít vždy a všude po ruce!

 

Makroživiny
Výživové hodnoty na 100 g
Energie 2359 kJ / 564 kcal
Tuky 36 g
z toho nasycené mastné kyseliny 22 g
Sacharidy 52 g
z toho cukry 51 g
Vláknina 0 g
Bílkoviny 6,6 g
Sůl 0,2 g
Mikroživiny
Výživové hodnoty na 100 g
Vápník  mg
Železo  mg
Hořčík  mg
Fosfor  mg
Draslík  mg
Sodík  mg
Vitamín C  mg

 

Jak připravit ty nejlepší pralinky

Temperování čokolády

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:
5
1x
4
0x
3
0x
2
0x
1
0x
Nevyplňujte toto pole:
5
LD Avatar autora | 23.11.2020
No tak tato kávová čokoláda je báječná! :-) udělala jsem jen tu chybu, že jsem objednala jen půl kila!