Cappuccino 30% čokoláda

224 Kč 195 Kč bez DPH

Zvolte variantu

Jsi milovníkem kávy? A víš, že její nadměrná konzumace není dobrá pro Tvůj organismus? Pokud pocítíš abstinenční příznaky, sáhni raději po mně. Kofein sice neobsahuji, ale v chuti nepoznáš rozdíl.

          • chuť kávy a kakaa zjemňuje mléko
          • k přímé konzumaci i do pečení
          • vyrobena v Belgii

Detailní informace

500g
Skladem
224 Kč
195 Kč bez DPH

Detailní popis produktu

Cappuccino 30% čokoláda

Informace a výživové hodnoty 

Naše kávová čokoláda jistě potěší nejednoho milovníka kofeinu. Má jemnou sladkou chuť, v níž se snoubí kakaové tóny s výraznými tóny kávy, které jsou však dokonale vyrovnané díky přidanému mléku pro zjemnění a zlepšení celkového pocitu z čokolády. Jedinečně chutná, krásně se rozpouští v ústech a její sytě hnědá barva zaujme na první pohled. Mlsat ji můžete třeba k šálku vašeho oblíbeného cappuccina. Chcete vědět, jak se čokoláda vyrábí?

vyroba-cokolady

Použití

Čokoládu můžete jen tak mlsat, ale je vhodná i pro využití v kuchyni, protože se snadno rozpouští a má hladkou krémovou konzistenci. Lze ji využít na ochucené polevy, čokoládové krémy, například bavarois, ganache nebo si z ní připravit horkou čokoládu, záleží jen na vás. Přidat si k ní můžete například maliny, jahody nebo citrusy, se kterými si tato čokoláda dokonale rozumí.

Temperace: Ideální teplota pro rozpuštění 45 až 50 °C, zchlazení 27 až 28 °C a použití při 29 až 30 °C.

 

5 věcí, které jste o této surovině nevěděli

  1. Theobroma cacao – latinský název kakaovníku znamená „jídlo bohů“.
  2. Čokoláda obsahuje minimálně 29,8 % kakaového másla.
  3. Cappuccino čokoláda perfektně doplní kávové krémy.
  4. Praktické čokoládové pecky se dobře rozpouští.
  5. Kouzlo kávovníku poprvé objevili v Etiopii.

 

Základní specifikace
Složení 43 % cukr, 27,5 % kakaové máslo, 22,5 % sušené mléko, 4 % kakaová hmota, 2 % káva 2 %, <1 % emulgátor: sójový lecitin, instantní káva <1 %, přírodní vanilkové aroma <1 %
Alergeny Alergeny jsou vyznačeny podtržením. Může obsahovat stopy arašídů a dalších skořápkových plodů, sezamu, lepku, mléka a SO2.
Země původu Belgie
Trvanlivost 3–8 měsíců
Skladování do 22 °C s vlhkostí vzduchu do 40 %,
chraňte před přímým slunečním zářením
Balení znovuuzavíratelný ZIP sáček
Velikost nespecifikované
Úprava pecky
Obchodní třída nespecifikované
Odrůda nespecifikované

 

 
 
 
 

Jak se zpracovávají kakaové boby?

V plodu (lusku) kakaovníku se nacházejí boby uspořádané v 5 řadách po 20 až 50. Trvá přibližně 5–6 měsíců, než jsou připravené ke sklizni. Tyto kakaové lusky mají běžně červenou nebo žlutou barvu. Sklizeň se provádí dvakrát ročně a boby se z kakaového lusku musí vyjmout ručně. Uvolněné boby se následně fermentují pět až sedm dní při teplotě 38–50 °C. Fermentací dochází k zamezení klíčení semen, dochází k chemickým a biologickým změnám a snižuje se trpká chuť bobů. V důsledku oxidace tříslovin vzniká červenohnědá barva. Semena se dále suší na obsah vody 6–8 %, a to buď na slunci, nebo v sušárnách.

Následně se boby třídí dle jejich kvality a putují do továren na čokoládu, kde se dále zpracovávají. Kakaové boby se třídí, čistí a poté se praží za teploty 130–150 °C po dobu 10–35 minut. Pražením získávají boby kýžené čokoládové aroma, barvu a také dochází k prasknutí osemení a následnému oddělení zrna. Pražené boby se mohou alkalizovat (odkyselit) uhličitanem draselným, sodným nebo vápenatým. Alkalizací dochází ke zlepšení chuťových vlastností, k tmavšímu zbarvení a zjednodušení získávání kakaového másla. Následně se boby drtí a oddělují se od nich slupky a klíčky. Takové boby jsou připraveny na další proces a tvorbu různých kakaových produktů, jako jsou například kakaová hmotamásloprášek nebo čokoláda.

 

 

Makroživiny
Výživové hodnoty na 100 g
Energie 2358 kJ / 564 kcal
Tuky 36 g
z toho nasycené mastné kyseliny 21,8 g
Sacharidy 52 g
z toho cukry 51,3 g
Vláknina 2 g
Bílkoviny 6,6 g
Sůl 0,2 g
Mikroživiny
Výživové hodnoty na 100 g
Vápník 206 mg
Železo 1,74 mg
Hořčík 33,3 mg
Fosfor 189,6 mg
Draslík 386,6 mg
Sodík 81,9 mg
Vitamín C 0,427 mg

 

 

jak-se-vyrabi-cokolada 

Doplňkové parametry

Kategorie: Čokoláda a kakao
Základní specifikace: #oddelovac#
Složení: cukr, kakaové máslo, plnotučné mléko v prášku, kakaová hmota, káva 2 %, emulgátor sójový lecitin, instantní káva <1 %, přírodní vanilková příchuť
Alergeny: Alergeny jsou vyznačeny podtržením. Může obsahovat stopy arašídů a dalších skořápkových plodů, sezamu, lepku, mléka a SO2.
Země původu: Belgie
Trvanlivost: 3–8 měsíců
Skladování: do 22 °C s vlhkostí vzduchu do 40 %, chraňte před přímým slunečním zářením
Balení: znovuuzavíratelný ZIP sáček
Typ sušení: -
Velikost: průměr cca 2 cm
Úprava: pecky
Obchodní třída: -
Odrůda: -
Makroživiny ve 100 g: #oddelovac#
Energetická hodnota: 2358 kJ / 564 kcal
Tuky: 36 g
z toho nasycené mastné kyseliny: 21,8 g
Sacharidy: 52 g
z toho cukry: 51,3 g
Vláknina: 2 g
Bílkoviny: 6,6 g
Sůl: 0,2 g
Mikroživiny ve 100 g: #oddelovac#
Vápník: 206 mg
Železo: 1,74 mg
Hořčík: 33,3 mg
Fosfor: 189,6 mg
Draslík: 386,6 mg
Sodík: 81,9 mg
Zinek: 0,89 mg
Měď: -
Selen: -
Vitamín C: 0,427 mg
Vitamín B6: 0,071 mg

Jak připravit ty nejlepší pralinky

Temperování čokolády

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:
5
1x
4
0x
3
0x
2
0x
1
0x
Nevyplňujte toto pole:
5
LD Avatar autora | 23.11.2020
No tak tato kávová čokoláda je báječná! :-) udělala jsem jen tu chybu, že jsem objednala jen půl kila!