🔥 15% letní SLEVA NA VŠE právě teď s kódem: LETO15! Navíc DOPRAVA ZDARMA do Balíkovny od 500 Kč 🚚💨

Košík

(0)
Zavřít

V košíku nemáte žádné zboží.

Větrníky s malinami

ve čtvrtek 6. 4. | 4543x přečteno


Nadýchané větrníky z odpalovaného těsta jsou nesmrtelnou klasikou, kterou všichni dobře známe z oblíbené cukrárny. Taky nesmí na vašich oslavách chybět? Zkuste tentokrát karamelové větrníky ozdobit lyofilizovaným ovocem! Mrazem sušené maliny dodají větrníkům nejen svěží chuť, ale také pověstnou korunku krásy. Podívejte, jak jim to sluší!

Sdílet



Větrníky s malinami
70 minut
7–10 kusů

Co budete potřebovat?

Na odpalované těsto:

  • 180 g polohrubé mouky
  • 6 vajec
  • 240 ml vody
  • 125 g másla
  • 1 lžíce cukru krystal
  • ½ lžičky soli

Na krém:

  • 500 ml mléka
  • 1 vejce
  • 2 žloutky
  • 150 g cukru krystal
  • 30 g hladké mouky
  • 30 g Zlatého klasu (vanilkový prášek na přípravu krémů)
  • 500 ml smetany ke šlehání

Na karamelovou polevu:

Postup

Do hrnce dáme vodu a máslo nakrájené na kostky a přivedeme k varu. Přidáme cukr, sůl a mouku. Mícháme, dokud se těsto nespojí, a následně ho odpalujeme přibližně 2–3 minuty. Těsto necháme mírně zchladnout a pak postupně přimícháváme vajíčka. Odpalované těsto naplníme do cukrářského kornoutu a na plech vyložený pečicím papírem vytvoříme kruhy. Pečeme na 180 °C přibližně 20 minut.

Z mléka, vajec, cukru, mouky a Zlatého klasu si uvaříme puding. Hotový puding zakryjeme potravinářskou fólií a necháme ho v lednici ztuhnout. Smetanu vyšleháme do polotuha a vmícháme do pudingu. Pokud milujete kyselkavou chuť malin, vmíchejte malinový prášek také do náplně. Krásně ji osvěží!

Teď je čas na karamelovou polevu. Cukr za stálého míchání pomalu zahříváme, až se zbarví dozlatova. Poté ho zalijeme smetanou a na mírném plameni vymícháme hustou a hladkou polevu. Pokud náhodou příiš zkoustne, přilijte ještě trochu smetany.

Vychladnuté větrníky rozkrojíme napůl. Vrchní korpusy namočíme v karamelové polevě, posypeme lyofilizovanými malinami a necháme polevu ztuhnout. Na spodní korpus naneseme cukrářským kornoutem pudingový krém a přiklopíme horním dílem. 

větrníky s malinami

Recept a foto:  @skatulkavkuchyni

Osvěžte větrníky ovocem:

Čtěte také

Líbí se Vám článek?

Přihlaste se k odběru a dostávejte další zajímavé články do e-mailu každý týden.

Odebírat

Kam dále?

zavřít

Přihlášení pomocí e-mailu

Zapomněli jste heslo?