🌰 Sleva 15 % s kódem ORECH15 🥜 Doprava zdarma do BALÍKOVNY nad 999 Kč. 

Košík

(0)
Zavřít

V košíku nemáte žádné zboží.

Špenátový chlebíček s pistáciemi

v pondělí 20. 3. | 3635x přečteno


Komu se nelení, tomu se zelení! A vsaďte se, že jakmile ochutnáte špenátový chlebíček s pistáciemi z kuchyně @zdrave_zivena, stane se u vás tradicí, která udělá parádu nejen na Zelený čtvrtek. Přivítejte v kuchyni jaro s tímto svěžím receptem. Vsadíte na jednoduchý chlebíček, nebo se pustíte do klasiky v podobě bábovky?

Sdílet



Špenátový chlebíček s pistáciemi
60 minut
cca 800 g

Co budete potřebovat?

Na chlebíček:

  • 150 g čerstvého špenátu
  • 3 vejce
  • 120 g podmáslí
  • 80 g kokosového tuku
  • 150 g celozrnné špaldové hladké mouky
  • 150 g světlé hladké mouky (špaldové nebo pšeničné)
  • 1 lžíce pomerančového pudru
  • 70 g pistácií
  • 160 g xylitolu
  • 1 kypřicí prášek do pečiva
  • špetku soli
  • formu na chlebíček nebo bábovku

Na dozdobení:

Postup

Špenát operte a nechte okapat. Vymačkejte z něj přebytečnou vodu a vložte do mísy. Přidejte vejce, podmáslí a promixujte. Vmíchejte rozpuštěný, zchladlý kokosový tuk.

Ve vedlejší míse promíchejte sypké ingredience – obě mouky, pomerančový pudr, najemno rozmixované pistácie, xylitol, kypřicí prášek a špetku soli. Do suché směsi zapracujte špenátovou směs. Dobře promíchejte vařečkou a potom přelijte do chlebíčkové formy vyložené pečicím papírem. Uhlaďte vařečkou. Špenátový chlebíček pečte v troubě vyhřáté na 170 °C asi 50 minut

Po upečení nechte chlebíček chvíli stydnout ve formě, poté jej opatrně vyklepněte na mřížku a nechte zcela vychladnout

Před podáváním chlebíček polijte pistáciovým máslem, posypejte nasekanými pistáciemi, kokosovými lupínky a ozdobte plátky pomeranče.

Recept a foto:  @zdrave_zivena

Nechybí vám ve spíži?

Čtěte také

Líbí se Vám článek?

Přihlaste se k odběru a dostávejte další zajímavé články do e-mailu každý týden.

Odebírat

Kam dále?

zavřít

Přihlášení pomocí e-mailu

Zapomněli jste heslo?