Košík

(0)
Zavřít

V košíku nemáte žádné zboží.

Kokosovo-mangový nanuk do ruky

ve čtvrtek 8. 7. | 212x přečteno


Je libo trošku exotiky? Nemusíte si ji užívat jen v létě, i když právě do parných slunečných dní se nejlépe hodí zchlazení v podobě zmrzliny. Nechce se vám do obchodu? A co když vám řekneme, že si můžete připravit dokonalý nanuk i doma! Recept je snadný, nebojte. Připravili jsme ho pro vás ve spolupráci s Dominikou z @nanuky.do.ruky. Tak šup, ať už jeden můžete mít i vy!

Sdílet



Kokosovo-mangový nanuk do ruky
3 hodiny*
24 kusů*

* Závisí na velikosti formiček, doba je uvedena včetně tuhnutí v mrazáku.

Co budete potřebovat?

Na mangovou vrstvu:

  • 300 g jakéhokoliv těsta (nepř. piškot nebo bábovka)
  • asi 200 g mangového pyré
  • 1 polévkovou lžíci cukru krystal

Na kokosovou vrstvu:

Na polevu a dozdobení:

Postup

Do misky si rozdrtíme jakékoliv těsto. Použít můžete bábovkové, těsto na dort nebo i obyčejný piškot. Podle konzistence do těsta postupně přidáváme mangové pyré tak, aby hmota nebyla ani moc hustá, ani příliš tekutá. Pro zvýraznění chuti do směsi přidáme ještě trochu cukru.  

Až hmotu vypracujeme, jemně ji vtlačíme do formy na nanuk. Měla by sahat asi do ⅓ formy. Dáme ji ztuhnout do mrazáku.  

Než nám mangová část zmrzne, připravíme si kokosovou náplň. Nejprve si uvaříme kokosový puding. Až je hotový, za stálého míchání k němu přidáme tvaroh, kokosovou pastu a strouhaný kokos. Kokosovou náplň necháme zchladnout na pokojovou teplotu a pak teprve plníme směs do formiček na ztuhlou mangovou vrstvu.

kokosový nanuk

Fotky a recept: @nanuk.do.ruky

V tomto kroku záleží na tom, jaké máte formy na nanuky a kdy je do nich vhodné vsunout dřívko nebo plastovou špachtli na držení. Zároveň doporučujeme při plnění formiček využít cukrářský sáček.  

Naplněné formy s nanuky necháme alespoň 3 hodiny uležet v mrazáku. 

A teď ještě přijde třešnička na dort. Před vytažením nanuků si roztopíme čokoládu. My jsme tentokrát zvolili ruby čokoládu pro její dokonalou barvu a jemně kyselkavé tóny! Nanuky ponoříme do rozpuštěné čokolády, ozdobíme kokosovými plátky a mrazem sušeným mangem a necháme zatuhnout. 


Načítám

Čtěte také

Líbí se Vám článek?

Přihlaste se k odběru a dostávejte další zajímavé články do e-mailu každý týden.

Odebírat

Kam dále?

zavřít

Přihlášení pomocí e-mailu

Zapomněli jste heslo?