Nenechte si ujet DOPRAVU ZDARMA do výdejen při nákupu nad 500 Kč! 🚛 Neplatí pro velkoobchod.

Košík

(0)
Zavřít

V košíku nemáte žádné zboží.

Kód: 0606

Tvarůžky lyofilizované věnečky

S námi si konečně budeš moci dopřát své oblíbené tvarůžky bez výčitek a znepokojených pohledů přísedících. Jsme totiž sušené mrazem, který z nás odstranil vodu a také zjemnil náš výrazný odér. Naše chuť však zůstala nedotčena!

  • podívejte, máme je i jako prášek
  • produkt plný bílkovin s minimem sacharidů a tuků
  • bez přidaných barviv, aromatických látek a stabilizátorů
Momentálně nejsem k mání. Ale nezoufej, mají spoustu jiných dobrot.

Alternativní produkty z kategorie Vaření a pečení:

Tvarůžky lyofilizované věnečky

Informace o produktu

Už vás nikdo nebude napomínat, abyste si tvarůžky kvůli jejich specifické vůni rozbalili, až když budete sami. Lyofilizací si sice vůni zanechají, ale už budou obšťastňovat pouze váš nos a ne celou místnost kolem. Mají výraznou, unikátní a pikantní chuť a povrch se zlatožlutým povlakem. Jsou mírně tvrdé, ale za to extrémně křupavé. Díky svým nutričním hodnotám se řadí na první místo mezi sýry – plné bílkovin s minimem sacharidů a tuků. Jsou vyráběny podle tradiční české receptury ve městě Loštice. Jejich jedinečná vůně a chuť je způsobena rozkládáním bílkovin během zrání.

TOP informace o tvarůžkách

  1. 100 gramů lyofilizovaného produktu se rovná 280 gramům čerstvých tvarůžků.
  2. Na výrobu se nepoužívají geneticky modifikované suroviny.
  3. Jsou vyrobené i lyofilizované v České republice.
  4. Vyrobili je bez přidaných syřidel, barev, aromatických látek a stabilizátorů.
  5. Obsahují plnohodnotné bílkoviny a vápník.

Jak se tvarůžky suší mrazem?

Lyofilizace neboli sušení mrazem je metoda založená na sublimaci zmrzlé vody při nízké teplotě a tlaku. Právě v takových kontrolovaných podmínkách přestupuje voda z pevného skupenství (ledu) přímo do plynného (pára), aniž by došlo k přeměně na fázi kapalnou (voda). Proto se suroviny hluboko mrazí při teplotách -55 až -100 °C a při tlaku o několik stovek pascalů nižším, než je ten normální – atmosférický.

Zajímavosti a recepty

Jak skladovat potraviny sušené mrazem

Jak skladovat potraviny sušené mrazem

22.03.21 | 16006x přečteno | 5 minut

Proč jíst mrazem sušené ovoce?

Proč jíst mrazem sušené ovoce?

15.03.21 | 7964x přečteno | 7 minut

  • Složení tvaroh, jedlá sůl max 5,5 %, mlékařská kultura, sekvestrant uhličitan sodný, stabilizátor uhličitan vápenatý
  • Surovina Tvarůžky
  • Alergeny Alergeny jsou vyznačeny podtržením. Může obsahovat stopy arašídů a dalších skořápkových plodů, sezamu, lepku, mléka a SO2.
  • Země původu Česká republika
  • Trvanlivost 3–8 měsíců
  • Skladování Skladujte v chladu, suchu a temnu. Chraňte před přímým slunečním zářením.
  • Balení Znovuuzavíratelný ZIP sáček
  • Úprava věnečky
  • Typ sušení mrazem ve vakuu
Makroživiny na 100 g
  • Energetická hodnota na 100 g 1589 kJ / 380 kcal
  • Tuky 2,8 g
  • z toho nasycené mastné kyseliny 1,7 g
  • Sacharidy 3,9 g
  • z toho cukry 3,9 g
  • Bílkoviny 84 g
  • Sůl 13,2 g

Hodnocení našich zákazníků

Aritmetický průměr z 0 udělených hodnocení.

Tento produkt zatím nemá žádné hodnocení.

Informace k získávání recenzí
Prémiové suroviny
Unikátní produkty
Ochutnávky zdarma
Vlastní výroba
Kamenné prodejny
Dotaz na produkt zavřít
Načíst
zavřít

Přihlášení pomocí e-mailu

Zapomněli jste heslo?