11.10.24 | 21053x přečteno | 2 minuty
Pistácie pražené solené
Hele, co ta slina? My víme, na pistácie se sbíhají každému! Ale počkej, špetka soli s námi udělala divy! Vykreslila a zdůraznila naši chuť, že se po nás budeš chtít utlouct.
- skvělá vyvážená chuť sladkých pistácií zvýrazněná solí
- jsme návykové, jakmile začneš louskat, nemůžeš přestat
- tak malý oříšek a přitom plný jedinečné chuti
TOP 6 BESTSELLERŮ:
Pistácie pražené solené
Informace o produktu
My ve Světě plodů neznáme nikoho, komu by nechutnaly pistácie. A pokud byste o své lásce k nim pochybovali, naše pražené solené pistácie vás přesvědčí raz dva. V balení najdete jen ty nejlepší kousky pražených pistácií z USA, které jemně osolili. Stačí nalouskat a prostě se zamilovat.
TOP informace o pistáciích
- Pistácie se otevírají už na stromě, nikoli až při pražení.
- Doporučená denní dávka soli je jen 5 gramů.
- Pistácie jsou extrémně hořlavé.
- Jsou považovány za superpotravinu.
- Existují kulaté (USA) a podlouhlé (Evropa).

Poznámka nákupčího
„Jedná se o neloupané pistácie původem z USA, kde stromy/keře rostou divoce i v těch nejsušších oblastech. Ořech je i se skořápkou opražený a osolený, proto je třeba kontrolovat doporučené množství denního příjmu soli. Maximální obsah vlhkosti ořechů je 6–7 % a obsah tuku kolem 50–55 %. Jsou vhodné k vínu, pivu nebo jen tak na příjemné posezení. Vím, že jsou docela návykové a když jednou začnete louskat, je těžké přestat. Je to jeden z důvodů, proč solenou variantu stále nemáme v loupané podobě – snažíme se tím omezit přejídání pistáciemi, protože ne každý se smíří s „otravným“ loupáním skořápky u každého sousta!“
Jak se pražené solené pistácie zpracovávají?
Pistácie pravá je keř, jehož plody jsou známé pod názvem pistácie. Tyto plody rostou v trsech a mají délku přibližně dva centimetry. Zelené dužnaté oplodí postupně vysychá a chytá žluté až červené zbarvení. Sklizeň začíná v období, kdy tenká hladká slupka pukne a jemně se rozevře. Z keřů se jemně trhají a následně dále suší. K výrobě solených pražených pistácií je nutné namáčet je v solném roztoku a po opětovném usušení jemně opražit. Otvor v pistáciích tedy není způsoben pražením, ale zráním přímo na keřích.
Zajímavosti a recepty
Recenze návštěvníka
Naprostá pecka! Pistácie jsou u nás klasika a tyhle jsou BEZKONKURENČNÍ! Už jsme jich ochutnali fakt hodně, ale tyhle jsou prostě mega! Kupuji rovnou kilovku 😁
Recenze nakupujícího
Solené pistácie? Jo to můžeme, pořád a pořád. Nejlepší chuť, lepší než ze světa plodů jsem nejedla.
Základní specifikace
Kompletní specifikace ke stažení zde- Složení pistácie jádra neloupaná pražená 98,6 %, sůl 1,2 %, bramborový škrob 0,2 %
- Surovina Pistácie
- Dieta Bez laktózy, Bez lepku
- Zpracování Neloupané, Pražené
- Chuť Slaná
- Alergeny Alergeny jsou vyznačeny podtržením. Může obsahovat stopy arašídů a dalších skořápkových plodů, sezamu, lepku, mléka a SO2.
- Země původu USA
- Skladování Skladujte v chladu, suchu a temnu. Chraňte před přímým slunečním zářením.
- Balení Znovuuzavíratelný ZIP sáček
- Úprava jádra pražená, solená
Makroživiny na 100 g
- Energetická hodnota na 100 g 2405 kJ / 581 kcal
- Tuky 51,6 g
- z toho nasycené mastné kyseliny 8,6 g
- Sacharidy 11,6 g
- z toho cukry 10 g
- Vláknina 10 g
- Bílkoviny 20 g
- Sůl 1,2 g
Hodnocení našich zákazníků
Recenze návštěvníka
Naprostá pecka! Pistácie jsou u nás klasika a tyhle jsou BEZKONKURENČNÍ! Už jsme jich ochutnali fakt hodně, ale tyhle jsou prostě mega! Kupuji rovnou kilovku 😁
Recenze nakupujícího
Solené pistácie? Jo to můžeme, pořád a pořád. Nejlepší chuť, lepší než ze světa plodů jsem nejedla.
Recenze návštěvníka
Pistácie opravdu které nemají chybu, nedají se vůbec srovnat například s těmi ze supermarketu, ty vůbec nemají tak výraznou chuť a trvanlivost jako tyto od vás. Určitě můžu doporučit všem co si libují v pražených oříšcích