Košík

(0)
Zavřít

V košíku nemáte žádné zboží.

Kód: 0896

Cheddar lyofilizovaný

Nemáš po ruce lednici? Nevadí! Mě si s sebou můžeš vzít i na tropickou dovolenou! Nevadí mi horko ani chlad, přizpůsobím se každé situaci! Jsem ideální praktická svačina a křupavé zpestření každého jídla!

  • křupavá textura
  • praktická velikost
  • výrazná chuť
Momentálně nejsem k mání. Ale nezoufej, mají spoustu jiných dobrot.

Alternativní produkty z kategorie Vaření a pečení:

Cheddar lyofilizovaný

Informace o produktu

Čedar patří mezi nejoblíbenější sýry nejen v České republice. Poprvé spatřil světlo světa ve Velké Británii, odkud se díky své jedinečné chuti rychle rozšířil do dalších zemí. Je typicky vyráběný z kravského mléka, hladký, tvrdší, nedrolivý a také poměrně dlouho zrající – přibližně 6–18 měsíců. Náš čedar je ale přece jen něčím jedinečný, a to strukturou. Náš čedar křupe! Po dozrání prošel procesem lyofilizace, což jej zbavilo vody, ale jeho chuť zůstala stále stejně skvělá. Můžete jej vzít s sebou na cesty, přidat do salátů, ale i dalších jídel. Díky této úpravě má podstatně delší trvanlivost a vydrží vám i mimo lednici ve skvělé kondici. Objevte také naše další neodolatelné lyofilizované sýry

TOP informace o cheddaru lyofilizovaném

  1. Cheddar má výraznou barvu díky barvivu annatto získávané z keře oreláníku barvířského.
  2. Bývá vyroben z kravského mléka, ale použít se může také kozí. 
  3. Poprvé spatřil světlo světa v britském městě Cheddar ve 12. století.
  4. Speciální proces při výrobě cheddaru se nazývá „čedarování“.
  5. Čedarování odstraní z hmoty nadbytky syrovátky, a díky tomu je sýr tvrdší a nedrolivý.

Poznámka nákupčího

„Proč jsem se rozhodl zařadit tak netradiční surovinu? Čerstvý sýr nevydrží změny teplot a velmi rád se kazí. Lyofilizace z něj udělá trvanlivější surovinu, kterou si můžete vzít i na túru a přidat si ho do večeře pod širákem. Je tak dostupný kdykoliv a kdekoliv! Tučné suroviny se lyofilizují poměrně špatně. Tuk se nedá zcela vysušit a při špatném zpracování může být produkt gumový a žvýkavý. Naše sýry jsou ale vysušeny naprosto precizně, a díky tomu je cheddar křupavý, rozpadá se na jazyku a navíc si zachoval svou specifickou vůni i chuť.“

Jak se vyrábí sýr?

Výroba každého sýru se lehce liší, ať už v druhu mléka, odlišnými teplotami při vaření a zrání nebo v samotné délce výroby. Většina kroků je ale stejných, či velmi podobných. Začíná se pasterizací mléka, poté se přidávají mlékárenské kultury a syřidla (případně kyselina mléčná), které způsobují srážení mléka. Následně se vytvoří tuhá sýřenina a tekutá syrovátka. Vše se zamíchá, aby se velké kousky sýřeniny rozdrolily na malé hrudky. Zvýšením teploty se ze sýřeniny extrahuje ještě více syrovátky, což způsobuje její hutnější strukturu. Sýřenina se následně scedí, formuje a nechává se oschnout. Poté je sýr připraven na zrání, jehož délka se liší v závislosti na jednotlivých druzích sýrů.

Tomáš Hofman
  • Složení mléko 98,6 %, sůl 1,8 %, barvivo beta karoten 0,11 %, mikrobiální syřidlo 0,02 %, kultura kyseliny mléčné 0,01 %
  • Alergeny Alergeny jsou vyznačeny podtržením. Může obsahovat stopy arašídů a dalších skořápkových plodů, sezamu, lepku, mléka a SO2.
  • Země původu Litva
  • Trvanlivost 3–8 měsíců
  • Skladování Skladujte v chladu, suchu a temnu. Chraňte před přímým slunečním zářením.
  • Balení plastová dóza
  • Úprava kostičky
  • Typ sušení sušení mrazem
Makroživiny na 100 g
  • Energetická hodnota na 100 g 2699 kJ / 651 kcal
  • Tuky 54,12 g
  • z toho nasycené mastné kyseliny 0,34 g
  • Sacharidy 0,1 g
  • z toho cukry 0,1 g
  • Bílkoviny 41 g
  • Sůl 2,88 g

Hodnocení našich zákazníků

Aritmetický průměr z 0 udělených hodnocení.

Tento produkt zatím nemá žádné hodnocení.

Informace k získávání recenzí
Prémiové suroviny
Unikátní produkty
Ochutnávky zdarma
Vlastní výroba
Kamenné prodejny
Dotaz na produkt zavřít
Načíst
zavřít

Přihlášení pomocí e-mailu

Zapomněli jste heslo?