11.10.24 | 22271x přečteno | 2 minuty
Tvarůžky lyofilizované prášek
Mrazem sušené tvarůžky? No jasně, jsme to my, co tak koukáš? Rozdrtili nás na prášek, takže si nás můžeš přimíchat do každého jídla nebo napálit kamaráda! Budeš se divit, jakou máme sílu, dokonce i v prášku!
⚠️ Zachraň surovinu s končícím datem minimální trvanlivosti! Produkt v 100g váhové variantě s DMT 11/23.
- produkt plný bílkovin s minimem sacharidů a tuků
- bez přidaných barviv, aromatických látek a stabilizátorů
- ideální na domácí pomazánky nebo dipy
Alternativní produkty z kategorie Vaření a pečení:
Tvarůžky lyofilizované prášek
Informace o produktu
Pokud jste fanouškem olomouckých tvarůžků, musíte vyzkoušet ty lyofilizované. A co víc? Máme je pro vás připraveny i jako prášek pro rychlé a snadné použití. Lyofilizací se sice vůně zachová, ale bude už obšťastňovat pouze váš nos a ne celou místnost kolem. Prášek má výraznou, unikátní a pikantní příchuť, přesně jako lyofilizovaný originál. Díky svým nutričním hodnotám se tvarůžky řadí na první místo mezi sýry – plné bílkovin s minimem sacharidů a tuků. Jsou vyráběny podle tradiční české receptury ve městě Loštice. Jejich jedinečná vůně a chuť je způsobena rozkládáním bílkoviny během zrání. Objevte také naše další neodolatelné lyofilizované sýry.
TOP informace o tvarůžkách
- 100 gramů lyofilizovaného produktu se rovná 280 gramům čerstvých tvarůžků.
- Nepoužívají se geneticky modifikované suroviny.
- Jsou vyrobené i lyofilizované v České republice.
- Vyrobili je bez přidání syřidel, barev, aromatických látek a stabilizátorů.
- Obsahují plnohodnotné bílkoviny a vápník.
Jak se tvarůžky suší mrazem?
Lyofilizace neboli sušení mrazem je metoda založená na sublimaci zmrzlé vody při nízké teplotě a tlaku. Právě v takových kontrolovaných podmínkách přestupuje voda z pevného skupenství (ledu) přímo do plynného (pára), aniž by došlo k přeměně na fázi kapalnou (voda). Proto se suroviny hluboko mrazí při teplotách -55 až -100 °C a při tlaku o několik stovek pascalů nižším, než je ten normální – atmosférický. Dále se tvarůžky semelou na jemný prášek.
Zajímavosti a recepty
Recenze návštěvníka
Vynikající!
Původně vloženo k Cheddar lyofilizovaný
Recenze návštěvníka
Nejvíc dobrý to je! Lepší než sýrový křupky plný éček a podobných sajrajtů.
Původně vloženo k Gouda lyofilizovaná
Základní specifikace
Kompletní specifikace ke stažení zde- Složení tvaroh, jedlá sůl max 5,5 %, mlékařská kultura, sekvestrant uhličitan sodný, stabilizátor uhličitan vápenatý
- Surovina Tvarůžky
- Alergeny Alergeny jsou vyznačeny podtržením. Může obsahovat stopy arašídů a dalších skořápkových plodů, sezamu, lepku, mléka a SO2.
- Země původu Česká republika
- Skladování Skladujte v chladu, suchu a temnu. Chraňte před přímým slunečním zářením.
- Balení Znovuuzavíratelný ZIP sáček
- Úprava prášek
- Typ sušení mrazem (lyofilizace)
Makroživiny na 100 g
- Energetická hodnota na 100 g 1589 kJ / 380 kcal
- Tuky 2,8 g
- z toho nasycené mastné kyseliny 1,7 g
- Sacharidy 3,9 g
- z toho cukry 3,9 g
- Bílkoviny 84 g
- Sůl 13,2 g
Hodnocení našich zákazníků
Recenze návštěvníka
Vynikající!
Původně vloženo k Cheddar lyofilizovaný
Recenze návštěvníka
Nejvíc dobrý to je! Lepší než sýrový křupky plný éček a podobných sajrajtů.
Původně vloženo k Gouda lyofilizovaná
Recenze návštěvníka
je to chutné a zjedli sme to na posedenie, ale presne to ma odrádza od ďalšej kúpi, existujú lacnejšie pochutiny, prípadne doporučujem ako darček niekomu, a k tomu napríklad vínko a je to.
Původně vloženo k Mozzarella lyofilizovaná kostičky