11.10.24 | 22041x přečteno | 2 minuty
Mozzarella lyofilizovaná kostičky
Jsem rodilá Italka, jedinečná a svá! Jemně krémová a křupavá! Taková, jakou zbožňuješ, a přitom jedinečná. Přidám ten nejkrásnější tón každému jídlu. Křup!
- jemná smetanová chuť
- praktické malé kostičky
- ideální do salátů i jako svačina
Alternativní produkty z kategorie Mrazem sušené:
Mozzarella lyofilizovaná kostičky
Informace o produktu
Mozzarella si díky svým vlastnostem získala oblibu po celém světě. Svou typickou jemnou smetanovou chuť si zachovala i naše mrazem sušená varianta. Nakrájená na drobné kousky vám skvěle padne do každého salátu, kterému přidá příjemný křupavý element. Dokonale se vyjímá i jako ozdoba jídel a jednohubek. Oproti čerstvé mozzarelle vám vydrží léta, skladuje se při pokojové teplotě, takže se z ní stává praktická společnice na každý výlet i stálice ve vaší spíži!
TOP informace o mozzarelle lyofilizované
- Delší doba zrání ovlivňuje konzistenci a chuť – je měkká a výrazná.
- Mozzarella se původně vyráběla pouze z buvolího mléka.
- S obsahem 40 % mléčného tuku ji řadíme mezi nízkotučné sýry.
- Oproti jiným sýrům obsahuje méně soli, sodíku či fosforu, a naopak vyšší množství vápníku.
- Proto je vhodná i při potížích s ledvinami, játry či vyšším krevním tlakem.

Jak se vyrábí sýr?
Výroba každého sýru se lehce liší, ať už v druhu mléka, odlišnými teplotami při vaření a zrání nebo v samotné délce výroby. Většina kroků je ale stejných, či velmi podobných. Začíná se pasterizací mléka, poté se přidávají mlékárenské kultury a syřidla (případně kyselina mléčná), které způsobují srážení mléka. Následně se vytvoří tuhá sýřenina a tekutá syrovátka. Vše se zamíchá, aby se velké kousky sýřeniny rozdrolily na malé hrudky. Zvýšením teploty se ze sýřeniny extrahuje ještě více syrovátky, což způsobuje její hutnější strukturu. Sýřenina se následně scedí, formuje a nechává se oschnout. Poté je sýr připraven na zrání, jehož délka se liší v závislosti na druhu.
Poznámka nákupčího
„Proč jsem se rozhodl zařadit tak netradiční surovinu? Čerstvá mozzarella nevydrží změny teplot, rychle se kazí a doporučuje se sníst přibližně do 20 dnů od výroby. Lyofilizace z ní udělá trvanlivější surovinu, kterou si můžete vzít i na túru a přidat si ji do večeře pod širákem. Je tak dostupná kdykoliv a kdekoliv! Tučné suroviny, jako například sýry, se lyofilizují poměrně špatně. Tuk se nedá zcela vysušit a při špatném zpracování může být produkt gumový a žvýkavý. Naše sýry jsou ale vysušeny naprosto precizně, a díky tomu je mozzarella křupavá, vydrží podstatně déle, než čerstvá, a navíc si zachovala svou specifickou vůni i chuť.“
Zajímavosti a recepty
Recenze návštěvníka
Vynikající!
Původně vloženo k Cheddar lyofilizovaný
Recenze návštěvníka
Nejvíc dobrý to je! Lepší než sýrový křupky plný éček a podobných sajrajtů.
Původně vloženo k Gouda lyofilizovaná
Základní specifikace
Kompletní specifikace ke stažení zde- Složení kravské mléko pasterované, sůl, sýrařské kultury (laktóza), mikrobiální syřidlo, protispékavá látka bramborový škrob
- Chuť Slaná
- Alergeny Alergeny jsou vyznačeny podtržením. Může obsahovat stopy arašídů a dalších skořápkových plodů, sezamu, lepku, mléka a SO2.
- Země původu Litva
- Skladování Skladujte v chladu, suchu a temnu. Chraňte před přímým slunečním zářením.
- Balení plastová dóza
- Úprava kostičky
- Typ sušení sušení mrazem
Makroživiny na 100 g
- Energetická hodnota na 100 g 1343 kJ / 323 kcal
- Tuky 23,8 g
- z toho nasycené mastné kyseliny 16,5 g
- Sacharidy 2,2 g
- z toho cukry 2,2 g
- Bílkoviny 23,5 g
- Sůl 0,8 g
Hodnocení našich zákazníků
Recenze návštěvníka
Vynikající!
Původně vloženo k Cheddar lyofilizovaný
Recenze návštěvníka
Nejvíc dobrý to je! Lepší než sýrový křupky plný éček a podobných sajrajtů.
Původně vloženo k Gouda lyofilizovaná
Recenze návštěvníka
je to chutné a zjedli sme to na posedenie, ale presne to ma odrádza od ďalšej kúpi, existujú lacnejšie pochutiny, prípadne doporučujem ako darček niekomu, a k tomu napríklad vínko a je to.