Nejlepší svačiny pro děti: Připravte je zdravě, rychle a barevně
19.08.21 | 15725x přečteno
❤️ Křupavé valentýnské dárky už čekají. Zamilujte se! ❤️
Jsem rodilá Italka, jedinečná a svá! Jemně krémová a křupavá! Taková, jakou zbožňuješ, a přitom jedinečná. Přidám ten nejkrásnější tón každému jídlu. Křup!
Mozzarella si díky svým vlastnostem získala oblibu po celém světě. Svou typickou jemnou smetanovou chuť si zachovala i naše mrazem sušená varianta. Nakrájená na drobné kousky vám skvěle padne do každého salátu, kterému přidá příjemný křupavý element. Dokonale se vyjímá i jako ozdoba jídel a jednohubek. Oproti čerstvé mozzarelle vám vydrží léta, skladuje se při pokojové teplotě, takže se z ní stává praktická společnice na každý výlet i stálice ve vaší spíži!
Výroba každého sýru se lehce liší, ať už v druhu mléka, odlišnými teplotami při vaření a zrání nebo v samotné délce výroby. Většina kroků je ale stejných, či velmi podobných. Začíná se pasterizací mléka, poté se přidávají mlékárenské kultury a syřidla (případně kyselina mléčná), které způsobují srážení mléka. Následně se vytvoří tuhá sýřenina a tekutá syrovátka. Vše se zamíchá, aby se velké kousky sýřeniny rozdrolily na malé hrudky. Zvýšením teploty se ze sýřeniny extrahuje ještě více syrovátky, což způsobuje její hutnější strukturu. Sýřenina se následně scedí, formuje a nechává se oschnout. Poté je sýr připraven na zrání, jehož délka se liší v závislosti na druhu.
„Proč jsem se rozhodl zařadit tak netradiční surovinu? Čerstvá mozzarella nevydrží změny teplot, rychle se kazí a doporučuje se sníst přibližně do 20 dnů od výroby. Lyofilizace z ní udělá trvanlivější surovinu, kterou si můžete vzít i na túru a přidat si ji do večeře pod širákem. Je tak dostupná kdykoliv a kdekoliv! Tučné suroviny, jako například sýry, se lyofilizují poměrně špatně. Tuk se nedá zcela vysušit a při špatném zpracování může být produkt gumový a žvýkavý. Naše sýry jsou ale vysušeny naprosto precizně, a díky tomu je mozzarella křupavá, vydrží podstatně déle, než čerstvá, a navíc si zachovala svou specifickou vůni i chuť.“
Nejlepší svačiny pro děti: Připravte je zdravě, rychle a barevně
19.08.21 | 15727x přečteno
Jak skladovat potraviny sušené mrazem
22.03.21 | 12186x přečteno | 5 minut
Recenze návštěvníka
Zajímavý produkt. Dala jsem kostičky do salátu, ale lepší byly na krémové polévce. Krásně ji ozdobily a dodaly jí šmrnc. Na každou porci jsem dala menší lžičku a bohatě to stačilo. Tak myslím, že balení mi nějakou chvilku vydrží.
Recenze návštěvníka
Napoprvé je konzistence trochu nezvyklá, křupavý sýr jsem ještě neměla. Po chvíli se ale mozzarella rozplyne na jazyku a je krásně krémová a plná chuti. Chtěla jsem ji původně použít na jednohubky, ale nakonec jsme ji u televize spořádali na posezení :D
Recenze návštěvníka
Zajímavý produkt. Dala jsem kostičky do salátu, ale lepší byly na krémové polévce. Krásně ji ozdobily a dodaly jí šmrnc. Na každou porci jsem dala menší lžičku a bohatě to stačilo. Tak myslím, že balení mi nějakou chvilku vydrží.
Recenze návštěvníka
Napoprvé je konzistence trochu nezvyklá, křupavý sýr jsem ještě neměla. Po chvíli se ale mozzarella rozplyne na jazyku a je krásně krémová a plná chuti. Chtěla jsem ji původně použít na jednohubky, ale nakonec jsme ji u televize spořádali na posezení :D
Recenze návštěvníka
Mňamkaaaaa!!!!