Nejlepší svačiny pro děti: Připravte je zdravě, rychle a barevně
29.08.24 | 32142x přečteno
🤩 Neodolatelná nabídka! Dnes DOPRAVA ZA 45 Kč na výdejní místa PPL 🚚 💨
Jsem rodilá Italka, jedinečná a svá! Jemně krémová a křupavá! Taková, jakou zbožňuješ, a přitom jedinečná. Přidám ten nejkrásnější tón každému jídlu. Křup!
Alternativní produkty z kategorie Mrazem sušené:
Mozzarella si díky svým vlastnostem získala oblibu po celém světě. Svou typickou jemnou smetanovou chuť si zachovala i naše mrazem sušená varianta. Nakrájená na drobné kousky vám skvěle padne do každého salátu, kterému přidá příjemný křupavý element. Dokonale se vyjímá i jako ozdoba jídel a jednohubek. Oproti čerstvé mozzarelle vám vydrží léta, skladuje se při pokojové teplotě, takže se z ní stává praktická společnice na každý výlet i stálice ve vaší spíži!
Výroba každého sýru se lehce liší, ať už v druhu mléka, odlišnými teplotami při vaření a zrání nebo v samotné délce výroby. Většina kroků je ale stejných, či velmi podobných. Začíná se pasterizací mléka, poté se přidávají mlékárenské kultury a syřidla (případně kyselina mléčná), které způsobují srážení mléka. Následně se vytvoří tuhá sýřenina a tekutá syrovátka. Vše se zamíchá, aby se velké kousky sýřeniny rozdrolily na malé hrudky. Zvýšením teploty se ze sýřeniny extrahuje ještě více syrovátky, což způsobuje její hutnější strukturu. Sýřenina se následně scedí, formuje a nechává se oschnout. Poté je sýr připraven na zrání, jehož délka se liší v závislosti na druhu.
„Proč jsem se rozhodl zařadit tak netradiční surovinu? Čerstvá mozzarella nevydrží změny teplot, rychle se kazí a doporučuje se sníst přibližně do 20 dnů od výroby. Lyofilizace z ní udělá trvanlivější surovinu, kterou si můžete vzít i na túru a přidat si ji do večeře pod širákem. Je tak dostupná kdykoliv a kdekoliv! Tučné suroviny, jako například sýry, se lyofilizují poměrně špatně. Tuk se nedá zcela vysušit a při špatném zpracování může být produkt gumový a žvýkavý. Naše sýry jsou ale vysušeny naprosto precizně, a díky tomu je mozzarella křupavá, vydrží podstatně déle, než čerstvá, a navíc si zachovala svou specifickou vůni i chuť.“
Recenze návštěvníka
Vynikající!
Původně vloženo k Cheddar lyofilizovaný
Recenze návštěvníka
Nejvíc dobrý to je! Lepší než sýrový křupky plný éček a podobných sajrajtů.
Původně vloženo k Gouda lyofilizovaná
Recenze návštěvníka
Vynikající!
Původně vloženo k Cheddar lyofilizovaný
Recenze návštěvníka
Nejvíc dobrý to je! Lepší než sýrový křupky plný éček a podobných sajrajtů.
Původně vloženo k Gouda lyofilizovaná
Recenze návštěvníka
je to chutné a zjedli sme to na posedenie, ale presne to ma odrádza od ďalšej kúpi, existujú lacnejšie pochutiny, prípadne doporučujem ako darček niekomu, a k tomu napríklad vínko a je to.