🚀 Ušetřete za poštovné: DOPRAVA se Zásilkovnou teď jen za 1 Kč! 🚀

Košík

(0)
Zavřít

V košíku nemáte žádné zboží.

Končící DMT
Kód: 0899

Ementál lyofilizovaný

Křupnu a rozjedu vlnu jemných smetanových tónů a výrazných chutí. Hádáš, že jsem dezert? Samá díra! Ementál jsem, z toho nejlepšího francouzského mléka. Vždy připraven na tu nejlahodnější svačinu!

⚠️ Zachraň surovinu s končícím datem minimální trvanlivosti! Čím kratší trvanlivost, tím větší sleva – až do 50 %. Pouze do vyprodání zásob.

  • křupavá textura
  • praktická velikost
  • výrazná chuť a aroma

Vyberte balení

Vaše cena

187 Kč

Zboží můžete mít už v úterý 11. 10.

Kdy zboží obdržím? zavřít

15 ks skladem

Zásilkovna 1 Kč v úterý 11. 10.
Zásilkovna - dodání na adresu 1 Kč ve středu 12. 10.
PPL 99 Kč v úterý 11. 10.
PPL - ParcelShop 99 Kč v úterý 11. 10.
WEDO - doručení na adresu 99 Kč v úterý 11. 10.
Česká pošta - Balík do balíkovny 79 Kč v úterý 11. 10.
Česká pošta - Balík do ruky 104 Kč v úterý 11. 10.
Česká pošta - Balík na poštu 99 Kč v úterý 11. 10.
Olomouc - Horní náměstí 202/15 65 Kč v úterý 11. 10.
Olomouc - Sokolská 44 65 Kč v úterý 11. 10.
Brno - Jezuitská 11 65 Kč v úterý 11. 10.
Brno - Zelný trh 21 65 Kč v úterý 11. 10.
Staré město u Bruntálu 262 65 Kč v pondělí 10. 10.
Zlín - Gahurova 4467 65 Kč v úterý 11. 10.
Zlín - Rašínova 71 65 Kč v úterý 11. 10.

Ementál lyofilizovaný

Informace o produktu

Francouzští výrobci zpracovávají mléko na výrobu ementálu převážně z nejbližšího okolí od krav, které se musejí pást na trávě a v zimě se krmí senem. Na jeden bochník je třeba 1 200 litrů mléka, má metrový průměr a váží kolem 80 kilo. Děrovaný sýr se nejdříve dává na šest až osm týdnů do studenějšího sklepa a dalších čtyři až pět měsíců leží v teplejším sklepě, kde také nejvíce zraje. Sýry se musí pravidelně otáčet, aby zrály stejnoměrně. Obracení sýru je pěkná dřina, která se bez pomoci techniky neobejde. Bochník má v první fázi zrání hladký povrch, pak ale dozrává, povrch se začne vrásnit a kroutit díky produkci ikonických děr v ementálu. Mléčná laktóza se totiž mění na oxid uhličitý, který nemůže unikat, a tak vytváří dutiny. Ementál zraje minimálně pět měsíců, dozrávat ovšem může i dva roky. Čím je starší, tím má ostřejší chuť. Náš ementál je navíc lyofilizovaný! Krásně křupe, má smetanovou chuť s kořeněným nádechem vyzrálého sýru. Váš oblíbený sýr si tak můžete užít i na cestách, jako rychlou svačinku nebo něco křupavého na zub ke skleničce vína.

TOP informace o ementálu lyofilizovaném

  1. Kolo ementálu je tak velké, že se musí řezat speciálním drátem na sýr.
  2. Originální ementál dozrává nejméně pět měsíců, ale klidně až dva roky.
  3. Vyrábí se bez přidaných chemických látek nebo konzervantů.
  4. Sýr je nepasterizovaný, mléko pochází z kontrolovaných chovů.
  5. Pravý ementál dle švýcarské receptury má výraznou chuť i aroma, nažloutlou barvu a nespočet děr.

Poznámka nákupčího

„Proč jsem se rozhodl zařadit tak netradiční surovinu? Čerstvý sýr nevydrží změny teplot a velmi rád se kazí. Lyofilizace z něj udělá trvanlivější surovinu, kterou si můžete vzít i na túru a přidat si ho třeba i do večeře pod širákem. Je tak dostupný kdykoliv a kdekoliv! Tučné suroviny se lyofilizují poměrně špatně. Tuk se nedá zcela vysušit a při špatném zpracování může být produkt gumový a žvýkavý. Naše sýry jsou ale vysušeny naprosto precizně, a díky tomu je ementál křupavý, rozpadá se na jazyku a navíc si zachoval svou specifickou smetanovou vůni i jedinečnou ostrou chuť.“

Jak se vyrábí sýr?

Výroba každého sýru se lehce liší, ať už v druhu mléka, odlišnými teplotami při vaření a zrání nebo v samotné délce výroby. Většina kroků je ale stejných, či velmi podobných. Začíná se pasterizací mléka, poté se přidávají mlékárenské kultury a syřidla (případně kyselina mléčná), které způsobují srážení mléka. Následně se vytvoří tuhá sýřenina a tekutá syrovátka. Vše se zamíchá, aby se velké kousky sýřeniny rozdrolily na malé hrudky. Zvýšením teploty se ze sýřeniny extrahuje ještě více syrovátky, což způsobuje její hutnější strukturu. Sýřenina se následně scedí, formuje a nechává se oschnout. Poté je sýr připraven na zrání, jehož délka se liší v závislosti na jednotlivých druzích sýrů.

Tomáš Hofman
Jak produkt hodnotí ostatní?
Zobrazit další hodnocení
Eliška
29.8.2021

Vynikající!

Adél
29.8.2021

Nejvíc dobrý to je! Lepší než sýrový křupky plný éček a podobných sajrajtů.

  • Složení kravské mléko pasterované, sůl, sýrařské kultury, syřidlo
  • Alergeny Alergeny jsou vyznačeny podtržením. Může obsahovat stopy arašídů a dalších skořápkových plodů, sezamu, lepku, mléka a SO2.
  • Země původu Litva
  • Trvanlivost 3–8 měsíců
  • Skladování do 22 °C s nulovou vlhkostí vzduchu, chraňte před přímým slunečním zářením
  • Balení plastová dóza
  • Úprava tyčinky
  • Typ sušení sušení mrazem
Makroživiny na 100 g
  • Energetická hodnota na 100 g 2604 kJ / 627 kcal
  • Tuky 49,3 g
  • z toho nasycené mastné kyseliny 0,34 g
  • Sacharidy 0,1 g
  • z toho cukry 0,1 g
  • Bílkoviny 45,9 g
  • Sůl 2,04 g

Hodnocení našich zákazníků

4.9 (46 hodnocení)
Eliška
29.8.2021

Vynikající!

Adél
29.8.2021

Nejvíc dobrý to je! Lepší než sýrový křupky plný éček a podobných sajrajtů.

Jaromir Kudela
7.8.2021

Dost dobre, chutnalo mi to...vubec jsem netusil, ze tohle jde se syrem udelat!! Mazec Jaromir K

Roman
5.8.2021

Vzal jsem si rovnou lyofilizovanou Mozzarellu i tohle. Obě absolutní lahoda. Smetanová chuť. K vínu a pivu absolutně ideální.

Kristýna Suchánková
5.8.2021

Zajímavý produkt. Dala jsem kostičky do salátu, ale lepší byly na krémové polévce. Krásně ji ozdobily a dodaly jí šmrnc. Na každou porci jsem dala menší lžičku a bohatě to stačilo. Tak myslím, že balení mi nějakou chvilku vydrží.

Alice
4.8.2021

Napoprvé je konzistence trochu nezvyklá, křupavý sýr jsem ještě neměla. Po chvíli se ale mozzarella rozplyne na jazyku a je krásně krémová a plná chuti. Chtěla jsem ji původně použít na jednohubky, ale nakonec jsme ji u televize spořádali na posezení :D

Lenka
4.8.2021

Mňamkaaaaa!!!!

Dominik
4.8.2021

Jedním slovem lahoda. Hodně mě to překvapilo.

Tomáš Nový
4.8.2021

Výrazná chuť, ale je to moc dobré.

Petr
3.8.2021

Koupil jsem jen na ochutnání a jsem nad míru spokojen. Příště zkusím i Ementál a Mozzarellu. Už se těším! :)

Kája Dokoupilová
3.8.2021

Miluju cheddar v jakékoliv podobě? A tohle? BOMBA! Jedním slovem!

Erika S
3.8.2021

Goudu miluju, tak jsem si říkala, že za zkoušku nic nedám a dobře jsem udělala - chutná úplně jako čerstvá, akorát je křupavá. (y) Často se mi sýry po otevření kazí, takže oceňuji, že to vydrží.

Eva
3.8.2021

Výrazná ementálová chuť. Trošku vrže na zubech, ale je to super zobání na večer k televizi. Příjemné zpestření.

Julie Nová
3.8.2021

Koupila jsem tento i mozzarellu a oba si nemůžu vynachválit. I za tu cenu je to dobrá volba.

Julie Nová
3.8.2021

Mňamka!Včera vyzkoušeno do salátu a chystám se přidat na dozdobení hráškové polévky, tak snad to bude dobré.

Barbora A.
2.8.2021

Měla jsem cheddar i ementál a teda musím říct, že cheddar je naprostá BOMBA! Má krásně výraznou chuť a málem jsem se neudržela a snědla celé balení na posezení :D Měli jsme ho na dovolené a vydržel všechno - cestu autem i pláž. Akorát moje mlsání chudák nezvládl :( :D

Barbora A.
2.8.2021

Brala jsem ho ještě s cheddarem s sebou na dovolenou do krabičky, protože miluju sýry, ale nemám ráda, když se mi v autě rozpatlají v krabičce. A přežily oba! Spolu se zeleninou top letní sváča :)

Bety Ž.
2.8.2021

Hezky křupe, v salátku je to fakt top! Zaujala mě právě jako novinka, ani jsem netušila, že tohle se dá se sýrem udělat :D Dávám si ji místo krutonů a jsem moc spokojená :))

Vendula Chroma
2.8.2021

Nosím si sýr v krabičce do práce a přidávám si ho do salátu. Krásně křupe a jak jsou kousky malé, přilepí se k salátu a je kousek v každém soustu. Bála jsem se, že sušené sýry nebudou mít chuť, ale mozzarella je jemná a smetanová.

Jitka Brzobohatá
2.8.2021

Po vyzkoušení lyofilizovaných tvarůžků jsem musela zkusit i tenhle sýr. Musím říct, že mě docela překvapil, má fakt chuť čerstvého cheddaru, možná i trochu intenzivnější. Trochu jsem rozdrtila do vajíčkové pomazánky a bylo to příjemné zpestření. Zbytek si šetřím ještě jako zobání pro návštěvu k vínu.

Verča Novotná
2.8.2021

Moc mi sýr chutnal, dala jsem jej do salátu, udělal boží křupavou složku! ????

Pavel
2.8.2021

Moc dobrý a hlavně praktický sýr, který se skvěle skladuje. Překvapila mě i dlouhá trvanlivost :-)

Vendula Chromá
30.7.2021

Zkoušeli jsme společně s ementálem. Ementál zaujal manžela, mě zase gouda, je krásně jemná a smetanová.

Vendula Chromá
30.7.2021

Brali jsme na zkoušku a budeme zase. Cením trvanlivost i v horkém létě. Zapomněli jsme krabičku se sýrem ve stanu a do večera překvapivě přežil :)

Jan Losina
30.7.2021

Vzal jsem ze zvědavosti a je to super! Sýr je krásně křupavý.

Pavel
30.7.2021

Dali jsme si křupavou goudu s manželkou k vínu a moc nám chutnala.

Anna L.
30.7.2021

Nečekala jsem, jak moc mi bude chutnat! Hlavně cením, že nemusí být v ledničce.

Alena Kosová
29.7.2021

Ač jsem váhala, zda vůbec objednat, cheddar nezklamal! Křupavý sýr jsem opravdu ještě nikdy neměla, určitě doporučuju.

Adéla
4.7.2021

Byla jsem trochu skeptická..ale ono je to fakt dobrý!

Barbora A.
24.6.2021

Je neuvěřitelné, jak křupou! Miluju tvarůžky a tohle je úplně nový zážitek.. Navíc mi už přítel nenadává, že zasmradím celou ledničku :D

Prémiové suroviny
Unikátní produkty
Ochutnávky zdarma
Vlastní výroba
6 kamenných prodejen
Ohodnotit produkt zavřít

Ementál lyofilizovaný

Recenze musí splňovat tyto podmínky a zobrazí se až po jejím schválení.

* Pole označená hvězdičkou jsou povinná.

Dotaz na produkt zavřít
Načíst
zavřít

Přihlášení pomocí e-mailu

Zapomněli jste heslo?