🚛 Jen do neděle DOPRAVA ZDARMA už od 500 Kč! Zadej kód DZ500 a poštovné nech na nás! 🚛

Košík

(0)
Zavřít

V košíku nemáte žádné zboží.

Kód: 0899

Ementál lyofilizovaný

Křupnu a rozjedu vlnu jemných smetanových tónů a výrazných chutí. Hádáš, že jsem dezert? Samá díra! Ementál jsem, z toho nejlepšího francouzského mléka. Vždy připraven na tu nejlahodnější svačinu!

  • křupavá textura
  • praktická velikost
  • výrazná chuť a aroma

Vyberte balení

Vaše cena

234 Kč

Zboží můžete mít už ve středu 1. 6.

Kdy zboží obdržím? zavřít

78 ks skladem

Zásilkovna 68 Kč ve středu 1. 6.
Zásilkovna - dodání na adresu 99 Kč ve středu 1. 6.
PPL 99 Kč ve středu 1. 6.
PPL - ParcelShop 99 Kč ve středu 1. 6.
WEDO - výdejní boxy 59 Kč ve středu 1. 6.
WEDO - doručení na adresu 99 Kč ve středu 1. 6.
Česká pošta - Balík do balíkovny 79 Kč ve středu 1. 6.
Česká pošta - Balík do ruky 104 Kč ve středu 1. 6.
Česká pošta - Balík na poštu 99 Kč ve středu 1. 6.
Olomouc - Horní náměstí 202/15 65 Kč ve středu 1. 6.
Olomouc - Sokolská 44 65 Kč ve středu 1. 6.
Brno - Jezuitská 11 65 Kč ve středu 1. 6.
Brno - Zelný trh 21 65 Kč ve středu 1. 6.
Staré město u Bruntálu 262 65 Kč v úterý 31. 5.
Zlín - Gahurova 4467 65 Kč ve středu 1. 6.
Zlín - Rašínova 71 65 Kč ve středu 1. 6.

Ementál lyofilizovaný

Informace o produktu

Francouzští výrobci zpracovávají mléko na výrobu ementálu převážně z nejbližšího okolí od krav, které se musejí pást na trávě a v zimě se krmí senem. Na jeden bochník je třeba 1 200 litrů mléka, má metrový průměr a váží kolem 80 kilo. Děrovaný sýr se nejdříve dává na šest až osm týdnů do studenějšího sklepa a dalších čtyři až pět měsíců leží v teplejším sklepě, kde také nejvíce zraje. Sýry se musí pravidelně otáčet, aby zrály stejnoměrně. Obracení sýru je pěkná dřina, která se bez pomoci techniky neobejde. Bochník má v první fázi zrání hladký povrch, pak ale dozrává, povrch se začne vrásnit a kroutit díky produkci ikonických děr v ementálu. Mléčná laktóza se totiž mění na oxid uhličitý, který nemůže unikat, a tak vytváří dutiny. Ementál zraje minimálně pět měsíců, dozrávat ovšem může i dva roky. Čím je starší, tím má ostřejší chuť. Náš ementál je navíc lyofilizovaný! Krásně křupe, má smetanovou chuť s kořeněným nádechem vyzrálého sýru. Váš oblíbený sýr si tak můžete užít i na cestách, jako rychlou svačinku nebo něco křupavého na zub ke skleničce vína.

TOP informace o ementálu lyofilizovaném

  1. Kolo ementálu je tak velké, že se musí řezat speciálním drátem na sýr.
  2. Originální ementál dozrává nejméně pět měsíců, ale klidně až dva roky.
  3. Vyrábí se bez přidaných chemických látek nebo konzervantů.
  4. Sýr je nepasterizovaný, mléko pochází z kontrolovaných chovů.
  5. Pravý ementál dle švýcarské receptury má výraznou chuť i aroma, nažloutlou barvu a nespočet děr.

Poznámka nákupčího

„Proč jsem se rozhodl zařadit tak netradiční surovinu? Čerstvý sýr nevydrží změny teplot a velmi rád se kazí. Lyofilizace z něj udělá trvanlivější surovinu, kterou si můžete vzít i na túru a přidat si ho třeba i do večeře pod širákem. Je tak dostupný kdykoliv a kdekoliv! Tučné suroviny se lyofilizují poměrně špatně. Tuk se nedá zcela vysušit a při špatném zpracování může být produkt gumový a žvýkavý. Naše sýry jsou ale vysušeny naprosto precizně, a díky tomu je ementál křupavý, rozpadá se na jazyku a navíc si zachoval svou specifickou smetanovou vůni i jedinečnou ostrou chuť.“

Jak se vyrábí sýr?

Výroba každého sýru se lehce liší, ať už v druhu mléka, odlišnými teplotami při vaření a zrání nebo v samotné délce výroby. Většina kroků je ale stejných, či velmi podobných. Začíná se pasterizací mléka, poté se přidávají mlékárenské kultury a syřidla (případně kyselina mléčná), které způsobují srážení mléka. Následně se vytvoří tuhá sýřenina a tekutá syrovátka. Vše se zamíchá, aby se velké kousky sýřeniny rozdrolily na malé hrudky. Zvýšením teploty se ze sýřeniny extrahuje ještě více syrovátky, což způsobuje její hutnější strukturu. Sýřenina se následně scedí, formuje a nechává se oschnout. Poté je sýr připraven na zrání, jehož délka se liší v závislosti na jednotlivých druzích sýrů.

Tomáš Hofman
Jak produkt hodnotí ostatní?
Zobrazit další hodnocení
Dominik
4.8.2021

Jedním slovem lahoda. Hodně mě to překvapilo.

Tomáš Nový
4.8.2021

Výrazná chuť, ale je to moc dobré.

  • Složení kravské mléko pasterované, sůl, sýrařské kultury, syřidlo
  • Alergeny Alergeny jsou vyznačeny podtržením. Může obsahovat stopy arašídů a dalších skořápkových plodů, sezamu, lepku, mléka a SO2.
  • Země původu Litva
  • Trvanlivost 3–8 měsíců
  • Skladování do 22 °C s nulovou vlhkostí vzduchu, chraňte před přímým slunečním zářením
  • Balení plastová dóza
  • Úprava tyčinky
  • Typ sušení sušení mrazem
Makroživiny na 100 g
  • Energetická hodnota na 100 g 2604 kJ / 627 kcal
  • Tuky 49,3 g
  • z toho nasycené mastné kyseliny 0,34 g
  • Sacharidy 0,1 g
  • z toho cukry 0,1 g
  • Bílkoviny 45,9 g
  • Sůl 2,04 g

Hodnocení našich zákazníků

4.9 (10 hodnocení)
Dominik
4.8.2021

Jedním slovem lahoda. Hodně mě to překvapilo.

Tomáš Nový
4.8.2021

Výrazná chuť, ale je to moc dobré.

Eva
3.8.2021

Výrazná ementálová chuť. Trošku vrže na zubech, ale je to super zobání na večer k televizi. Příjemné zpestření.

Barbora A.
2.8.2021

Brala jsem ho ještě s cheddarem s sebou na dovolenou do krabičky, protože miluju sýry, ale nemám ráda, když se mi v autě rozpatlají v krabičce. A přežily oba! Spolu se zeleninou top letní sváča :)

Vendula Chromá
30.7.2021

Brali jsme na zkoušku a budeme zase. Cením trvanlivost i v horkém létě. Zapomněli jsme krabičku se sýrem ve stanu a do večera překvapivě přežil :)

Anna L.
30.7.2021

Nečekala jsem, jak moc mi bude chutnat! Hlavně cením, že nemusí být v ledničce.

Prémiové suroviny
Unikátní produkty
Ochutnávky zdarma
Vlastní výroba
6 kamenných prodejen
Ohodnotit produkt zavřít

Ementál lyofilizovaný

Recenze musí splňovat tyto podmínky a zobrazí se až po jejím schválení.

* Pole označená hvězdičkou jsou povinná.

Dotaz na produkt zavřít
Načíst
zavřít

Přihlášení pomocí e-mailu

Zapomněli jste heslo?