Nejlepší svačiny pro děti: Připravte je zdravě, rychle a barevně
19.08.21 | 24021x přečteno
💥 15 % SLEVA na Mikulášské MYXy s kódem: MIKULAS15. Jen do vyprodání zásob. 💥
Můžu se Ti zdát obyčejná, můžeš si myslet, že mě už dobře znáš, ale to se pleteš! Stačí jedno křupnutí a už mě nedostaneš z kapsy ani z hlavy. Kam půjdeš, tam můžu jako ta nejlepší svačina s Tebou!
Alternativní produkty z kategorie Vaření a pečení:
Lyofilizované sýry jsou jedinečné ve své dokonalé křupavosti a jednoduchosti skladování. Při pokojové teplotě a bez přístupu vlhkosti vám vydrží i roky! Jsou nakrájené na praktické kousky, které se skvěle hodí jako rychlá svačina i neotřelá přísada do salátů nebo jako ozdoba vašich kulinářských výtvorů. Mrazem sušená gouda má dokonale sladkou krémovou chuť s jemným slaným koncem, a díky tomu skvěle vynikne v kombinaci se sklenkou vína nebo sladkým ovocem.
„Proč jsem se rozhodl zařadit tak netradiční surovinu? Čerstvá gouda je sice jeden ze sýru, který má lepší trvanlivost a není tolik náročný na skladování, ale i přesto se jako mlékárenský produkt potýká s náchylností na okolní bakterie a podléhá rychlé zkáze. Není nic smutnějšího, než když si ke sklenici vína nachystáte čerstvou goudu a po prvním hořkém tónu vám zkazí celý večer. Lyofilizace z goudy udělá trvanlivější surovinu, kterou si můžete vzít i na túru a přidat si ji do večeře pod širákem. Je tak dostupná kdykoliv a kdekoliv! Tučné suroviny, jako například sýry, se lyofilizují poměrně špatně. Tuk se nedá zcela vysušit a při špatném zpracování může být produkt gumový a žvýkavý. Naše sýry jsou ale vysušeny naprosto precizně, a díky tomu je gouda křupavá, vydrží podstatně déle, než čerstvá, a navíc si zachovala svou krémovou chuť.“
Výroba každého sýru se lehce liší, ať už v druhu mléka, odlišnými teplotami při vaření a zrání nebo v samotné délce výroby. Většina kroků je ale stejných, či velmi podobných. Začíná se pasterizací mléka, poté se přidávají mlékárenské kultury a syřidla (případně kyselina mléčná), které způsobují srážení mléka. Následně se vytvoří tuhá sýřenina a tekutá syrovátka. Vše se zamíchá, aby se velké kousky sýřeniny rozdrolily na malé hrudky. Zvýšením teploty se ze sýřeniny extrahuje ještě více syrovátky, což způsobuje její hutnější strukturu. Sýřenina se následně scedí, formuje a nechává se oschnout. Poté je sýr připraven na zrání, jehož délka se liší v závislosti na jednotlivých druzích.
Tento produkt zatím nemá žádné hodnocení.
Informace k získávání recenzí